Safari Applov internet brskalnik

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Safari Applov internet brskalnik

ali kdo uporablja ta brskalnik in kako je zadovoljen z njim jaz ga malo probavam od včeraj in zdi se mi kar dober in predvsem hitrejši kot mozzila

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Jap, vsi lastniki applov ga uporabljamo. Hiter je kot 100
evil.gif
. Sicer ne vem kako dela na PC-u, na macu pa se obnese odlično.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
na pc-ju pa ........
je zelo enostaven in prakticen (zelo hitro in enostavno dodajanje/urejanje zaznamkov, nasploh je zelo hiter) vendar ima za mene nekatere pomankljivosti zaradi katerih ga ne uporabljam
veckret moras refresat stran ker ti jo ne pokaze, nemores nastavljat funkcije koleščka na miški, ne omogoca certifikatov, nima ikone za nov zaviek )

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
uporabljam ga tako na MACu (doma), kot na WIN (služba), enostavno sem se ga navadil. FF-a ne morem več, še manj pa IE.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Certifikati so podprti, bere tiste, ki so nameščeni v sistemu. Drugače povedano, če imaš certifikat nameščen v IE, ga bo znal uporabiti tudi Safari.
276687-safari_klik.jpg

Priponke

• 276687-safari_klik.jpg
    276687-safari_klik.jpg
    112,6 KB · Ogledi: 179

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Tako kot v OSX-u.... bere tiste, ki so v Keychainu... nima pa sam vgrajene možnosti za dodajat certifikate kot recimo mozilla...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pravkar sem ga začel uporabljat. Res je zelo hiter. Kaj več pa bom še dopisal v naslednjih dneh glede +/- stvari.

+ je zelo hiter( hitrejši kot firefox) in lep

- slabo urejanje bookmarksov (zaznamkov) ; če stisnemo kolešček, ni možnosti premikanja gor/dol s premikom miške; če stisnemo desni klik na zaznamek, nimamo nobenih možnosti( kot naprimer odpri v novem okencu itd..); ni HOME gumbka; kljub temu da sem encoding dal na Unicode, mi je vse slovenske besede podčrtalo kot v wordu z rdečo- ni videt lepo, pa deluje nepregledno

Poleg tega pa zgledajo meniji, nastavitve skoraj isto kot na firefoxu. Zgleda, da je apple tukaj malo copy/paste . Pa zdi se mi, da je safari majn prilagodljiv kot firefox.
frown-1.gif

Grem nazaj na firefox

Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
zame je še vedno edini brskalnik opera:)

Sicer pa, vsakega se navadiš in ga potem težko zamenjaš za drugega.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
home gumb je, view ->customize toolbar
desni klik na zaznamek ->open in new window pa tudi dela bp
sicer pa srednji klik kar takoj odpre v novem oknu/zavihku (odvisno od nastavitev)

aha certifikate sem ze nastimal hvala vam

res so tudi meni nastavitve podobne firefoxu ampak nemorem reci kdo je od koga copy/paste
firefox ima vec moznosti za nastavitve sploh z raznimi dodatki ki delajo cudo

nasplosno se mi zdi prakticen, tudi to recimo, da si lahko povecas polja z besedilom

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Jap, vsi lastniki applov ga uporabljamo. Hiter je kot 100
evil.gif
. Sicer ne vem kako dela na PC-u, na macu pa se obnese odlično.

Glede na to, da je delež Safarija med browserji manjši kot delež OSX med OSi bi rekel, da niti ne.
tongue-1.gif

Kar se tiče Windows verzije.. če so od bete popravl kakšnih 100 stvari je mogoče zdaj uporaben. Beta je bila pa obup.. sesuval se nonstop, določeni fonti se sploh niso prikazoval, itd...
Jaz sem ga vrgu dol, ker me je Apple posiljeval z iTunes in Quicktime (vedno sta se pojavla med updati za Safari in to že kar izbrana). Tko pač ne bo šlo... če Apple misli, da si bo delež povečeval z tem, da bo software, ki ga nočejo, poslal nevednim uporabnikom, ki hočejo samo update... bo izgubil zaupanje userjev.
ne-ne-1.gif

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Vprašanje če bo z nasilnim povečanjem tržnega deleža Safarija dobil več kot bo izgubil, ker bodo potencialni kupci Macov (uporabniki iTunes na Windowsih & lastniki iPodov) na Apple gledal kot na firmo, ki jim sama inštalira software, ki ga nočejo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik ahac pravi:
na Apple gledal kot na firmo, ki jim sama inštalira software, ki ga nočejo.

Kar je bil glavni razlog za uspeh Microsoftovih programov IE in MSN Messenger. Tako da s tega stališča je ta poteza logična.

Je pa pred kratkim razvojni build WebKit-a ( engine, ki poganja Safari ) kot prvi opravil acid3 test.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Vprašanje če bo z nasilnim povečanjem tržnega deleža Safarija dobil več kot bo izgubil, ker bodo potencialni kupci Macov (uporabniki iTunes na Windowsih & lastniki iPodov) na Apple gledal kot na firmo, ki jim sama inštalira software, ki ga nočejo.

Safari se ne instalira sam....ker pa nekateri kar besno klikajo naprej, naprej, naprej... pac spregledajo okence, kjer se da zadevo odkljukat, da se ne namesti...

Eanko je recimo z Adobe Readerjem, kjer ti zraven ponudi se Adobe Album in Google toolbar, ce si prehiter in ne odstranis kljukice tam... Tako, da je to cisto slamparija uporabnikov samih, da si namestijo tisto, cesar sploh nocejo namestit...

Jaz sedaj nekaj dni uporabljam Safari tudi na Windowsih in deluje OK... sem ga navajen iz MACa....

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Eh, to je običajno posiljevanje, itak 90 posto uporabnikov ne prebere vsega kar računalnik sprašuje. Pogledaš kakšen računalnik in folku ni nč jasno od kje tolk navlake pa browser ma naenkrat ker 3 nove toolbare
uf-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Safari se ne instalira sam....ker pa nekateri kar besno klikajo naprej, naprej, naprej... pac spregledajo okence, kjer se da zadevo odkljukat, da se ne namesti...
Več ali manj enako kot trojanci. Torej je vse krivda uporabnikov. Zaprti avtorji so po krivem obsojeni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A to pa ni posiljevanje, da dobis z operacijskim sistemom ze namescen IE, pa tudi ce ga ne uporabljas? In se znebit se ga ne mores na enostaven nacin.... Google Toolbar in podobno imas vsaj v Add/Remove programs ikono in jih lahko brez posledic odstranis...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda je krivda uporabnikov... Ce je ze nekaj zastonj, poskusajo vsaj s kaksnim sponzorskim programom... ampak v tem primeru ima uporabnik moznost, da se temu odrece in vseeno uporablja brezplacen program...

In tisti, ki imajo pol racunalnik "golazni" so popolnoma sami krivi... ker za namestit razne toolbare in podobna dodatna orodja, mora uporabnik nekaj narediti... in ce prebere tisto, potem se lahko tudi odloci, ali bo namestil ali ne...

Pri trojancih pa je drugace... Tam se ti namesti nekaj popolnoma drugega, kot pa je tam pisalo...