Sač

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem bil ravno v BIH pa vam lahko povem cene - sač je od 50 do 80 KM (25-40 EUR) - različne velikosti, so pa taki kot so jih nekateri prilepili v temi
smile-1.gif
peka je pa 75 ali 95 KM odvisno kakšna je - velikost, debelina stene, ali je iz gusa....

Tolk če kdo kupuje.

LP
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ali lahko nekdo napiše osnovna navodila za uporabo sač-a.
Imamo ga namen stestirat pri kolegu in .....nebi radi imeli mesa pečenega, krompirja pa zažganega. Nebi radi imeli krompirja normalno pečenega, mesa pa srovega oz. vsekakor nebi želeli uničiti sač-a.
 

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
long story short

Pripravim žerjavico..
zagrejem tepsijo(spodnji del)
popečem meso..
noter vržem zelenjavo
Meso gor/med zelenjavo
dodas tekocino zeloo previdno (v kolikor je potrebno), da ne plava vse potem ko je gotovo.
Cca 1ura/kila...

Preberi celo temo za vse ostale info....ce recimo uporabljas sač prvič prvič...

Tako sem delal jaz in dela...

Upam, da pomaga
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Mi nismo nič popekli mesa.
Krompir, zelenjavo in meso (največjo količino mesa imamo po 1 kilogram skupaj) damo v spodnji del sača, malo zalijemo, dodamo olje in malo vinčka. Pokrijemo s pokrovom in obdevamo sač z žerjavico.

Kot so ti že napisali, se peče cca 1 uro na kilogram mesa
cheer.gif

Vmes mi enkrat odpremo sač, pogledamo, če je vse pod kontrolo (za vsak slučaj) hehe

Dober tek!

p.s.: Pazite edino, da date žerjavico nekaj pod sač - ne samo na sač.
 

s1i2m3o4

Zelenc'
20. sep 2011
3
0
1
Prodam orginal bosanski SAČ (podpeka)

Sači so pripeljani iz Bosne in so ročno kovani ter popolnoma novi!

V kompletu je:
Podstavek
Tepsija (pekač) premera 50cm
Pokrov pekača
Obroč za žerjavico
Lopatka za dodajanje žerjavice


Tel: 041-768-434 (Simon)

Pošljem tudi po pošti.
1376410-262818_2340435188992_1193294655_2886228_3709938_n.jpg
 

Priponke

  • 1376410-262818_2340435188992_1193294655_2886228_3709938_n.jpg
    1376410-262818_2340435188992_1193294655_2886228_3709938_n.jpg
    142,1 KB · Ogledi: 3.395
Nazadnje uredil moderator:

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Citat:
Uporabnik s1i2m3o4 pravi:
Prodam orginal bosanski SAČ (podpeka)

Sači so pripeljani iz Bosne in so ročno kovani ter popolnoma novi!

V kompletu je:
Podstavek
Tepsija (pekač) premera 50cm
Pokrov pekača
Obroč za žerjavico
Lopatka za dodajanje žerjavice


Tel: 041-768-434 (Simon)

Pošljem tudi po pošti.

CENA???
 

s1i2m3o4

Zelenc'
20. sep 2011
3
0
1
- V Bosni je cena sača od 40€ + (govorim o velikosti 50 cm) - cena sača če ga kupite na sejmu ali ob cesti
- Moji sači so pripeljani iz vasi Kreševo kjer so najbol znane bosanske ročne kovačnice (preverjeno se kvaliteta z osatlimi ne more primerjat)
- Za pot tja in nazaj imam cca 700km
- Zato je cena taka kot je.



Sača, ki sta na sliki sta že prodana imam pa še 2 popolnoma nova nikoli rabljena.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tudi moj je iz Kreševa! Pred leti, mislim da sem plačal 30€!

Sama hvala, skuhaj in povabi, ah seveda si Gorenc
evil.gif

A so v Želimljah menzo zaprli, da bi rad prišel na Bled na južno?
 

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Živjo.

naj nekdo (ki ve), razloži razliko med peko in sač-em. Kot vidim obstajajo litoželezni in plehnati pekači (a je to to razlika,peka/sača) ter zraven zvonasti pokrovi.
Kaj je boljše oz. kakšna je razlika za uporab?
Če prav razumem litoželezno posodo položim direktno na žerjavico, naložim zadeve v posodo, pokrijem in obložim z žerjavico?
A plehnato posodo pa položim na stojalo, pod stojalo dam žerjavico, naložim zadeve, pokrijem in obložim z žerjavico?
Si to prav razlagam?

Naj pove nekdo, ki ima pojma ker do zdaj ni še noben povedal v čem je razlika med tema dvema posodama.