Obstajata dva principa pristopa k operacijskem sistemu. Prvi je tradicionalen "document oriented" pristop. To je bil dos, windows, linux, unix, maxOS, ... Se pravi , osnova je dokument, potem pa imaš aplikacije, ki ta dokument manipulirajo. Novejši pristop pa je "app oriented". Primer tega je iOS, chrome book in tudi Android, če prav ta še ni čisto presedlal. Ideja tu je, da je na prvem mestu aplikacija, ki ji je v osnovi vseeno, od kje podatki prihajajo. Lahko so v oblaku, preko deljenega diska, ftp, wendav, sftp, ... skratka kjerkoli. Sam OS poskrbi za abstrakcijo. Prej sem omenil Dropbox in icloud drive. To sta dve aplikaciji, ki sta file managerja. Podatke imaš shranjene lokalno na disku, istočasno pa je kopija shranjena v oblaku. Skratka ne rabiš se več obremenjevati s tem kje so podatki, ali si se spomnil, da si jih prenesel na osebni računalnik, tablico, ..., podatki so enostavno dostopni od povsod. V aplikaciji Dropbox.
Zato ja Dropbox je file manager. Preko njega prenašam vse podatke (dokumente, fotografije, glasbo, ...) . Celo na primer ddwrt na mojem routerju sem preko iPada nadgradil tako, da sem najprej dl firmware v dropbox in ga potem naložil preko web vmesnika od routerja.