V bistvu nič kaj pretresljivo novega. Always-On display je sedaj tak kot pri Note7 in prikazuje obvestila vseh programov, ki so instalirani na telefonu, Notification bar je spremenjen, manjši gumbi in ne gre več slajdat levo desno. V app drawerju sedaj instalirane programe avtomatsko sortira po abecedi, če imaš seveda to izbrano (prej, če si instaliral na novo kak program, ga je vrglo na konec, ne glede na ime). Blue light filter - ponoči avtomatsko da na bolj rdečkasto, za očem bolj prijazno branje. Meniji so tudi bolj prečiščeni, split screen je tudi boljši kot prej na 6.0. Več možnosti reseta telefona: tovarniške nastavite, reset wifi bluetooth, omrežnih nastavitev, reset nastavitev razen varnosti, jezika in nastavitev google/samsung računa. Ima možnost da nastaviš, da se telefon samodejno ponovno zažene - za mene brezveze, saj moj S7E dela bez problema in ga sploh ni bilo treba ugasnit mesece. Ponovno sem ga zagnal le ob posodobitvah androida.
Celota deluje zelo dobro, brez problemov, telefon je hiter in brez laga. Manjša poraba baterije, zdi se mi, da tudi čitalec prstnih odtisov deluje hitreje.