S kolegom na svoje, par uprasanj

klishe123

Zelenc'
9. jan 2016
12
0
1
Zdravo. Stvar je taka...s kolegom imava vsak svojo sluzbo, oba zaposlena pri privatnikih, ista branza. Enemu se izteka vseskupaj ker se sef v kratkem seli v tujino. Razmisljava da bi sla skupaj na svoje, d.o.o, vsak 50% lastnik. Delo se kaze da bi bilo, fuša je kar nekaj. Vem da za ustanovitev potrebujeva vsaj 7500eur zacetnega kapitala. Prva stvar kjer se zalomi je kombi. Brez njega poslovanje ni mogoce. Se firma ustanovi in potem kupi kombi iz zacetnega kapitala? Kombi bi bil rabljen. Zacetki nama niso najbolj jasni, ce lahko to kdo bolj natancno obrazlozi. Plus tega imava oba moznost koristiti neplačan starševski dopust. Je to pametno narediti cimprej ob štartu, da se privarčuje nekaj stroškov? Al je vseskupaj bolj pametno da greva vsak na svoje s.p.? Skupaj v en s.p. in da je drugi zaposlen pri njem se mi ne zdi najbolj brihtno. Ce ma kdo kaksen nasvet, pameten ali ne, izvolite, poslusava. Stvar se ni dalec, zaenkrat je se pri dogovarjanju, bolj receno pogovorih. Hvala za nasvete!

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Iz začetnega kapitala lhko kupita osnova sredsrva. V tvojem primeru rabljen kombi.
Očetovski dopust lahko koristita ko bosta na svojem. Pazi, da ne zamudita rokov. Pa ne ga koristit istočasno ker potem nihče uradno ne bo mogel delati.
Še žalostna plat posla s kolegi. Dobro se vse zmenita in dajta na papir. Upam, da se na dolgi rok ne boš moral odpovedati prijatelja in posla.

klishe123

Zelenc'
9. jan 2016
12
0
1
Ja to mi je jasno da ne oba na enkrat...sicer delala bi oba, uradno samo en. Ja mi je jasno da je lahko zalostno vseskupaj, zato pa pravim da je to sele pri pogovorih, zbiranju informacij

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kul. sem samo preveril. veliko ej ljudi, ki delajo za denar, a sami ne bi plačevali.
jaz navadno ne cenim dela mehanika, ker bi lahko sam popravil, samo ordje bi rabil in nisem iskal zlata, ampak samo popravilo.

smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj sploh s kolegom v posel?
Gre za takšno vrsto dela, da ena oseba ne more opravljati dela samostojno?

klishe123

Zelenc'
9. jan 2016
12
0
1
Tako je. Ne bi pa sel v to sam, pa nekoga zaposljiv, ker v primeru s kolegom lahko racunam tudi na priblizno 50% pridobljenega posla. Je gredbenistvo.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik klishe123 pravi:
Tako je. Ne bi pa sel v to sam, pa nekoga zaposljiv, ker v primeru s kolegom lahko racunam tudi na priblizno 50% pridobljenega posla. Je gredbenistvo.
2 ločena s.p., izstavljeni računi pa v ustreznem razmerju ...

klishe123

Zelenc'
9. jan 2016
12
0
1
Okej mi je jasno. Kako pa bi resila stvar s kombijem, potrebovala bi enega, vrjetn ne gre lastnistvo pol pol?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Okej mi je jasno. Kako pa bi resila stvar s kombijem, potrebovala bi enega, vrjetn ne gre lastnistvo pol pol?
Vidva imata že v štartu grozne probleme z zaupanjem. Vsak da polovico dnara, pa se pač na enega napiše lastništvo, ali pa en kupi kombi, drug kupi stroje, orodje, ... Saj menda ne bo kombi že v štartu nov za 30.000eur? Če je že to problem, potem se napačni 2 osebi lotevata skupnega posla.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Mislm da to ni nc cudnga...ali pac
Hja, čisto nič čudnega, ker kakor je že softi zgoraj napisal ... s kolegom v posel je strel v koleno, pa še kam ...

klishe123

Zelenc'
9. jan 2016
12
0
1
Ne nic se ni izbrano, kot sem napisal, je cela stvar se v plenicah, oz.ni dalje kot gostilniski pogovor 😃