Ryanair proti Adrii

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://exyuaviation.blogspot.it/2013/06/ryanair-requests-swift-adria.html

Citat:
Ryanair has requested for the European Commission to swiftly act and conclude its investigation into whether Adria Airways accepted state aid and benefits from the Slovenian government to the tune of up to 85.5 million euros from 2007 to 2011, contrary to European Union competition laws. Europe’s largest low cost airline has asked for end to the delays in the Commission’s ruling. In a letter to the Commission from Ryanair’s legal department, the airline says, “State aid was provided to Adria despite its inefficiencies while Ryanair has to develop its own market and is losing revenue”. Ryanair, which has a tense relationship with the Commission, has itself been the subject of investigations for subsidies received from various airports.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Spet Janša
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Edino pravilno, naši politiki bi zmetali milijone v to zgubarsko firmo, samo za par brezplačnih kart.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Precej boljša bi bila normalizacija razmer v Adrii in potem prodaja. Pod pojmom normalizacija razmer mislim predvsem na vodstvo, ki ne krade.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Bolj kot dokapitalizacija bi bilo učinkovito normalno vodstvo (kar je seveda utopično). Kakor kaže trenutno, sledi scenarij madžarskega Maleva: propad in cca 400 zaposlenih na zavodu ter nato prihod Ryanaira s svojo McDonalds politko zaposlovanja.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Raje vlak kot sekret od Ryanaira.
Njihovo izsiljevanje letališč, zlorabe lastnega osebja, slabe poslovne prakse skupaj z goljufanjem pri preletnih taksah in pokozlani sedeži lahko ostanejo drugje. Za nekoga, ki leti samo zato ker je poceni, je to lahko sprejemljivo, saj druge izbire nima. Dokler bom pa jaz imel možnost izbire, bom dal nekaj € več (včasih celo toliko ne) in letel z družbami, ki imajo nek standard.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
So se pa pri Adrii dovolj dolgo zajebavali - RYR bo pač kazen za pretekle grehe (dokapitalizacije, plače nesorazmerne uspešnosti poslovanja, milo rečeno bedasta kadrovska politika itd.)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Nič bati, da bi v primeru prenahanja delovanja Adria kakšen Ryanair prevzel trenutne linije.
Zasedenost linij in letenje na 'primarna' letališča so daleč od njihovih kriterijev za vzpostavitev.
Velika večina potnikov iz/v Brnika je tranzitnih.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ryanair? Baza v Sljoveniji?

You have to be kidding me, trzisce za en avijon na dan nafilat mogoce...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ah, kje pa: RYR ima baze v Kaunasu, Pisi, Bariju in podobnih luknjah - in povsod kuje dobiček, saj stroškov tako rekoč nima.

Problem za Ryanair je samo ta, v kolikšni meri so posamezne države prirpavljene tolerirati njihove pollegalne prakse. Zato npr. RYR nima baze v Franciji, v Nemčiji pa je njihovo delovanje zelo omejeno:

http://www.guardian.co.uk/business/2011/jan/09/ryanair-marseille-employment-row-contracts

http://www.france24.com/en/20130530-ryanair-trial-opens-france-over-alleged-labour-law-breach

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.995
113
Če bi pri nas izvajali pollegalne prakse bi bili verjetno še vedno med najbolj poštenimi podjetji na trgu.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Problem je le, da v naših logih ljudje še niso seznanjeni, kako izgleda groba korporacija (no, tisti, ki so kdaj delali v McDonaldsu, vedo).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.539
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Slovenija je zaradi centralnoevropske lokacije idealna za "hub" za prestopanje, sploh če bi navezali sem tudi lete iz ZDA in Azije.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Slovenija je zaradi centralnoevropske lokacije idealna za "hub" za prestopanje, sploh če bi navezali sem tudi lete iz ZDA in Azije.

Itak. Manjka nam samo še ene 15 vzletnih in pristajalnih stez in 20 terminalov. Bo Zoki za 60 miljonov zgradil vse.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.539
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Itak. Manjka nam samo še ene 15 vzletnih in pristajalnih stez in 20 terminalov. Bo Zoki za 60 miljonov zgradil vse.
Prostora je dovolj še za kakšno stezo.
zmaga.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Daj se no zajebavat no
evil.gif

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
Precej boljša bi bila normalizacija razmer v Adrii in potem prodaja. Pod pojmom normalizacija razmer mislim predvsem na vodstvo, ki ne krade.

A si ti resn... pod politično nastavljenim vodstvom... Prodat za 1 eur skupaj z terjatvami... pa še to ne vem če bi kdo sploh kupil....