Ni enotnega odgovora, pri meni je delal GVO, pa je minilo od začetka del do optike 45 dni, pa je omarica že stala v vasi in sem bil prvi priklopljen, ker sem se prvi prijavil.
Zdaj pa delajo ostanek vasi in ni priklopljen še niti eden, ker najprej povsod vlečejo cevi, potem se bodo pa zgleda lotili vlečenja kablov.
Zdaj če pri tebi še ni delujoče omarice, vozlišča, kakorkoli se tej zadevi reče, potem lahko samo ugibaš.
Če je tako kot pri GVO, dela vsak korak druga ekipa, na koncu slavnostno prinese modem tvoj operater.. potem je nemogoče vedeti, pa tudi noben ti ne bo znal nič povedati, ker vsak ve samo za svoje delo.
Pri nas so po vasi delale tri različne ekipe samo zemeljska dela, vsak drug privatnik, noben nima pojma o ničemer razen tega kaj dela tisti dan ali dva.
Pri meni so eni tipi prišli pogledat, drugi potegnit kabel v bližino bajte, tretji delati zemeljska dela, četrti so naredili preboj v hišo, dali priključek za optiko in povezali na omarico, potem je pa telekomovec prinesel modem.
Najbolje da se ne sekiraš in do prihoda optike prebereš kako dobro knjigo ali dve.