Postalo me je kar malo strah kako bomo doma izpeljali vse skupaj. Kote sem že uvodoma zapisal smo že do sedaj kar precej vlačili kable po hiši. Problem je tudi ta, da ni možno novo instalacijo peljati, dokler je stara aktivna, še posebej, ker tudi datum dokončanja optike ni znan, ni zanesljiv. Res pa je, da bom najprej izdelal idejni približni plan kje bi kaj bilo, najprej kanal od zunaj pa do mesta, kjer bi bila prva škatla v hiši (upam da ima možnost pritrditve na steni). Od prve škatle v hiši pa bi napeljal 1x mrežni in enkrat koax kabel do dnevne sobe tako, da bomo na dva sedanja koaxa privezali nova kabla in jih potegnili noter. Od prve škatle 1 krat koax in 1 krat mrežni na podstrešje in s podstrešja skozi strop po steni dol v kabinet. Od prve škatle verjetno še en par kablov na podstrešje do tretje lokacije. Mrežni kabel in koax bomo izbrali cat6. Upam da bi tako napeljan sistem prišel prav tudi različnim ponudnikom ki se bodo pojavili, tako se sliši da bo neka izbira.
Seveda bomo kjer se bo dalo uporabili tudi te plastične gibljive cevi, oziroma kanalčke za zaščito samih kablov, prav tako pa odstranili kolikor se da stare kable koax, kot mrežne. Seveda bova s sinom še predebatirala vse skupaj.
Res hvala vam za številne odgovore, ki so mi bili kar precej v pomoč.