RTV

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
a to tud nas čaka ???
evil.gif

Grška vlada je ukinila grško javno radiotelevizijo ERT. Označili so jo za ''pristan smeti''. ''ERT je primer neverjetne netransparentnosti in razsipništva. To se mora končati takoj,'' je dejal vladni tiskovni predstavnik Simos Kedikoglou. Gledalci lahko od pozno sinoči na programih ERT gledajo le črnino.

http://www.24ur.com/novice/svet/foto-na-programih-grske-javne-radiotelevizije-le-crnina.html

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In kaj točno je narobe z našo RTV?

Ima neprimerljivo bolj kvaliteten program kot komercialke. Nihče ne zanika, da bi bila reforma RTV-ja na mestu (predvsem prenehanje odvisnosti med politiko in vodstvom), vendar so ti vzkliki po ukinitvi, ki so med Slovenci postali v zadnjih letih moda, prav bedasti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Ko povedo, da imamo preko 200 zaposlenih na RTV z dodatkom za dvojezičnost (Lendava, Koper), ugotoviš, da je s storilnostjo v tej ustanovi nekaj hudo narobe.
Javna RTV ne more biti povsem neodvisna od politike, ker politika določa financiranje. Mislim, da si 2 mio prebivalcev ne more privoščiti toliko javnega programa. To bi bilo potrebno rezati vsaj na pol.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

Ima neprimerljivo bolj kvaliteten program kot komercialke. Nihče ne zanika, da bi bila reforma RTV-ja na mestu (predvsem prenehanje odvisnosti med politiko in vodstvom), vendar so ti vzkliki po ukinitvi, ki so med Slovenci postali v zadnjih letih moda, prav bedasti.
hysterical-1.gif

slabša od RTV slovenije je samo še Severno Korejska TV.
ne vem kdo še to gleda ( morebiti dementni starčki 90 + )

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
confused-1.gif

Sicer ne gledam skoraj nič televizije, ampak je to edina TV postaja, kjer se zadržim več kot 5 sekund. Prav tako sta RSi in Val 202 edina radia, ki ju poslušam.

Prav tako koristim preko neta posnetke njihovih oddaj (nekatere med njimi so prav dobre).
Aja, informativne oddaje so še vedno (čeprav slabše kot včasih) svetlobna leta pred konkurenco.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

Predraga je in prevelika.

Skinit.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ko povedo, da imamo preko 200 zaposlenih na RTV z dodatkom za dvojezičnost (Lendava, Koper), ugotoviš, da je s storilnostjo v tej ustanovi nekaj hudo narobe.
Javna RTV ne more biti povsem neodvisna od politike, ker politika določa financiranje. Mislim, da si 2 mio prebivalcev ne more privoščiti toliko javnega programa. To bi bilo potrebno rezati vsaj na pol.
Saj pravim - neka reforma je nujna, pa ne toliko zaradi ekonomske krize kot enostavno zaradi tega, ker RTV-ju zmanjkuje denarja, ko je govora o kvalitetnih oddajah/filmih, po drugi strani pa se denar meče skozi okno z zadevami, ki si jih opisal.

Glede vmešavanja politike: pri nas je to utopija, na BBC pa je kakršno koli vmešavanje nedopustno. Gre zgolj za stvar kulture.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.925
666
113
A pa se ti zdi program vreden 12€ na mesec? Meni se ne. Naj plačujejo naročnino samo tisti, ki gledajo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne dolgo nazaj so bili primeri, ko so se visoki honorarji izplačevali navideznim sodelavcem, producent je pa samo podpisoval ne da bi kaj preverjali...

Take gnoja in voluharjev je najbrž še pa še tam notri.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Zanimiva logika - potem pa dajmo razposlat po domovih še obrazec z naslovom 'kam naj gre vaš denar?'. Jaz recimo nočem, da se moj denar porablja za vojsko. Pa ne želim, da se z mojim denarjem financira vozni park ministrov. Pa recimo ne stirnjam se, da se je moj denar porabil za Stožice.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.925
666
113
Od vojske je vsaj navidezna korist, pač naj bi varovali državo. Od RTVja pa ni čisto nobene koristi...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
No, jaz se s tem ne stirnjam . in ker je moj denar, imam pravico povedati, za kaj se naj porabi (po tvoji logiki)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.757
9.973
113
40
MB
samo pač ker bote štirje ostali naročniki bote pač malo več plačevali na mesec
grin1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Jaz mislim da ima rtvslo dokaj kvalitetne radio in tv programe, a da bi se dalo vse to v enakem obsegu delat z precej manj ljudmi. Ni problem v tistih, ki dejansko delajo program, pač pa v tistih 50% zajedalcih, ki se skrivajo nekje v sistemu in dajo od sebe praktično nič.

Bolj zagovarjam princip, kot ga ima recimo oddaja Pogledi slovenije, kjer par dobro plačanih posameznikov naredi precej.

Kot dokaz zgronjega pa še ena primerjava:

Grčija ima 11 miljonov prbivalcev, njihova javna rtv pa ima (je imela) 2500 zaposlenih. Država je ugotovila da je to orenk preveč in bodo ustanovili rtv z precej manj zaposlenih. Oddajo 3 tv in 4 radijske programe.

Slovenija ima 2 miljona prebivalcev, naša javna rtv pa ima 1900 zaposlenih (+kup honorarcev). Država (oziroma vsaj leva vlada) ocenjuje da je to ok in ne načrtuje zmanjšanja (logično, saj so ji na rtv večinsko naklonjeni. Oddajo 3 tv in 3 radijske programe (2 dva lokalna).

Kdo je zdaj razsipen, Grki ali mi?