Rtv Slo skuša prekositi v debilnosti ostalo Slo medijsko greznico ?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Kot sem že rekel... Kam se je sedaj izgubil ta opevani čut za humor, s katerim se opleta v drugih temah?
(Ja, ja sej vem. V tem primeru se ne gre za norčevanje iz levih)

• Všeč mi je
Reactions: zakon

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Ajde, poleg v "Socializem" nalimam še sem:
.
Danes med vožnjo v službo poslušam Val 202 in ob 6.50, po vremenski napovedi, družbeno-politični delavec zaposlen na javni RTV napove nekako takole:
"Čez 10 minut bomo v poročilih osvetlili tudi ostala dnevna dogajanja v Sloveniji in ostalih MADŽARSKIH PROVINCAH."
:nigladek: :nigladek:
.
Saj človek ne ve več kaj bi rekel...:nigladek:
=bemu, dost' vas mamo!
Debili.

In kje se je zmotil?

• Haha
Reactions: Romzi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Verjetno je videl tole...

1595492677382.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
In kje se je zmotil?

Mogoče v tem, da Slovenija pač ni madžarska provinca? :sprasujemse:
Madžari s Slovenijo ne upravljajo v takšni meri, da bi se lahko šteli za njihovo provinco pa če levo usmerjen mediji še tako bevskajo o tem, lobiranja je pa polno z vseh strani vključno s skrajno levo.
Opcija, da je šlo za humor je v bistvu najlažje sprejemljiva ampak glede na to, da bi znali to s provinco oz. madžarskim upravljanjem kakšni ekstremni levičarji (katerih na RTVSLO ne manjka pa marsikje drugje tudi ne) dejansko vzeti kot gotovo oz. resnično dejstvo, se je pa resno za vprašat ali je bilo to resnično izrečeno kot humorni vložek.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.626
113
Glej, v tvojih očeh bi jaz verjetno veljal za "vzvišenega", ker mi taki "štosi", ki so na nivoju Avdića, Serpentinška ali Bennya Hilla pač niso smešni.
Vsakemu svoje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Vsakemu scvoje, enim je tudi Serpentišek smešen, j3bat ga. Moram priznati, da sem se sam kar lepo nasmehnil, ko sem prvič videl Janšo z ovratnico in na povodcu ampak konrketno smešno (za naglas se smejat ali krohotat) se mi pa to ne zdi, se pa sigurno najdejo tudi kakšni, ki so zaradi te slike osebno prizadeti. Pač nižja šala za podj3bavanje.
Avdić pa to? Hvala ampak ne hvala, ko slišim kakšne fore na radiu 1 me kar zaboli in samo prešaltam :D

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.626
113
Če pogledamo balkanske naveze in "nivo kapitala" ki prihaja (npr. Miodrag Kostić - Gorenjska banka, Agrokor) je izpostavljanje "madžarske province" malo smešno (ceneno politikanstvo)
Točno.
Da sploh ne omenjamo kako to, da se naša javna RTV nikoli ni tako "šalila" na račun "Ruskih kolonij" medtem, ko je naša politika zadnjih 10 let konstantno letela Moskvo lizat rit Putinu.

Edit:
Da sploh ne omenjam, kako zelo "dobro" se v Putinovi Rusiji godi ravno novinarjem.
Naši "novinarji" pa o tej temi seveda nisi pisnili - stanovska solidarnost pa to my ass.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.626
113
Se ne strinjam - Rusi se za svoje ritoliznike nikoli ne potegnejo in jih za=bejo ob prvi priložnosti.
Blagovna izmenjava z Rusijo je na nivoju tiste z Bosno.
Zaradi lezenja Moskvi v rit smo "najmanj vplivna" članica EU in NATO(!) - nihče nam ne zaupa, ker smo pač nezanesljivi in gredo pomembne stvari mino nas.
V diplomaciji nas Hrvati "vozijo kot otroke"... ...imamo prvo damo ZDA in se iz nje norca delamo, namesto, da bi iz tega kaj potegnili.
.
Če bi bila Melanija Hrvatica bi bil na vsakem mejnem prehodu v Hrvaško 10x10 m plakat "Dobrodošli u rodnu zemlju prve dame SAD."
.
Mi smo večinoma pač narod rdečih debilov.
.
Edit:
zakon razen, če si mislil, da bi se od Rusov lahko naučili kakšnih "demokratičnih standardov"?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic
Tako ja. Samo še trupla začnete brcat. Kaj bo naslednje? Ustanova kot je rtv ima sigurno kakšnega invalida, ki se šverca na vaših od ust odtganih 12 eur. Zbrcat na cesto in preverit če res ne blefira. Ločenci, samohranilke, gej, lezbijka, kvir? mogoče kakšen nižji od 150cm ali težji od 100kg? Zbrcat, skozlat, nabit na steno, otroke, strice, tete slečt in na twiter.

Ker se cenim.

si pa toleranten do drugačnih.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
A Američani, pa ne? Dajte malo odprite oči in bodite vsaj malo objektivni.

IMHO - vsak od "ta velikih" te bo podpiral dokler mu/jim bo to v interesu in enako te bodo zapustili ali pa zabili nož v hrbet ob prvi priliki, ko jim bo to prav prišlo. ZDA še celo podpisane dogovore oz. zaveze z dokaj pomembnimi državami ali zvezami preklicujejo, ko jim ne odgovarjajo več...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.626
113
IMHO - vsak od "ta velikih" te bo podpiral dokler mu/jim bo to v interesu in enako te bodo zapustili ali pa zabili nož v hrbet ob prvi priliki, ko jim bo to prav prišlo. ZDA še celo podpisane dogovore oz. zaveze z dokaj pomembnimi državami ali zvezami preklicujejo, ko jim ne odgovarjajo več...
Itak.
Zato je naše klečeplazenje pred Rusi zadnjih 10+ let še toliko bolj ogabno.

19. jul 2007
2.841
1.566
113

"Švedske duhovnice kljub številčni nadvladi plačane manj

V švedski cerkvi med predstavniki duhovščine prvič prevladujejo ženske. Predstavniki cerkve so delili podatek, da 50,1 odstotka duhovščine predstavljajo ženske."

Če koga zanima kaj pomeni nadvlada, od 3060 osebja je 1533 duhovnic (50,098 %) in 1527 (49,092 %) duhovnikov (seveda teh podatkov ni v članku).

vir:www.thelocal.se/20200722/female-priests-outnumber-male-ones-for-first-time-in-sweden

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Covid-19 dodatke dodeli vodja - če jih dodeli. Nikakor niso avtomatični
(ugibam da je če nisi ravno na prvi liniji precej težko dokazati da si bil ogrožen, razen če je bila Erika posredno Covid ogrožena od Počivalška).
39. člen, točka 11. Delo v razmerah/območju epidemije. Nikjer ne piše, da določi vodja, samo, da dodatek pripada. Torej če delaš na območju epidemije, dobiš. In ker je bila epidemija v celi SLO ...
Disclaimer: ne delam v JS in se mi taka rešitev ne zdi najboljša. Ampak dokler velja, jo je treba spoštovat. Je pa moćno, da sem kako določbo v kolektivni, ki ta dodatek omejuje, prezrl.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
39. člen, točka 11. Delo v razmerah/območju epidemije. Nikjer ne piše, da določi vodja, samo, da dodatek pripada. Torej če delaš na območju epidemije, dobiš. In ker je bila epidemija v celi SLO ...
Disclaimer: ne delam v JS in se mi taka rešitev ne zdi najboljša. Ampak dokler velja, jo je treba spoštovat. Je pa moćno, da sem kako določbo v kolektivni, ki ta dodatek omejuje, prezrl.
Daj izbrskaj kak zakon iz stare juge... - Omenjeni dodatek namreč nima nobene zveze s dve leti staro (pred -covid) kolektivno pogodbo ampak z interventnim zakonom, 71. člen.

»upravičeni zaposleni, ki so pri svojem delu nadpovprečno izpostavljeni tveganju za svoje zdravje oziroma prekomerno obremenjeni zaradi obvladovanja epidemije covid-19«.
»O višini tega dodatka v javnem sektorju odloči predstojnik s sklepom. Pri določitvi upošteva stopnjo izpostavljenosti tveganju oziroma prekomerne obremenjenosti«