roštilj

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ne tale ranjki ribek, je končal v naših vampkih.

Nazaj na roštilje,
Imam plinskega z teflonasto plato ki ima cca 50 kil. Velikost je pa za 4 takele ribice. Dela k šus, če se mi pa rakotvornega vonja po zasmojeni maščobo zaželi, si pa pošteno zakurim kot se spodobi. V ta namen pa je po meri izdelana gradela v velikosti cca 100 x 60 centimetrov.

lp D

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
prvo delimo na plin in na oglje..če bi plin..gorenc
če bi oglje..pisker pa mreza

ostalo so nianse

imel gorenca, no..še zdaj vidi tam pod pultom. zdej kurim..za kilco čevapo mekani zakuri kres...ga ni čez tisti vonj sokov ki kapajo na oglje. a slika sosedov s slinam do kolene..neprecenljivo

Gorenc nima žara. Ima neke kovinske plate, pod katerimi gori plin. Na plato (ne kovinsko, ne marmorno) me ne zanima, zanima me z rešetko. Plinski, seveda, da lahko čez par minut po tem, ko se mi zalušta, že pečem. In zato iščem cenejšo alternatovo webru. Če sploh obstaja.

Kaj pa takmule Gurencu manjka?
evil.gif

64905_1630141151696_1181617461_1767290_8083104_n.jpg

Je na plato, ne pa na rešetko. Torej mu manjka rešetka. Plata je seveda tu odveč.
grin1.gif

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Prva roštiljada uspela, Weber je odlična zadeva in zabava za celo družino
smile-1.gif

47cm premera je ravno prav za eno rundo čevapov + 6 pšančjih wingsov.

Dodatno sem dokupil še Chimney+2kg oglja v akciji na Petrolu, tudi ta se odlično obnese.

Zdaj pa samo čimveč lepih vikendov
wink-1.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
Tisti, ki imate "Pripomoček za prižiganje žara": Ali je zadeva vredu? Se briketi res tako hitro prižgejo (in približno v kolikem času)? Se briketi prižgejo v vsakem vremenu (tudi če ni vetra)?

@Killerius: Kaj je toti "Pripomoček za prižiganje žara" enako velik kot Webber, ki ga ima v akciji Petrol ali je manjši?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Super zadeva. Se kar hitro, še veliko hitreje, ker ne uporabim samo brikete ampak tudi oglje (briketi so mi nujno zlo).

Prižgejo se tudi če ni vetra, v vsakem vremenu. V akciji pri petrolu je ORIGINAL weber, saj tudi piše...tudi briketi zraven so original.

Tisti v Hoferju pa je tudi zelo podobnih dimenzij, kot original Weber, nisem pa prav meril.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
včeraj sem bil v bauhausu in imajo neko posebno Steak house oglje iz paraguaja, 7kg = 18 al 19€

majo pa tud manjše pakiranje, mislim da 2 kili 5 eurov

morm kupit najprej roštilj pol bomo pa testirali
grin1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
kzs.

Rabil bi enga plinskega za na balkon. Vzel bi od Gorenca, sam se bojim da bo preveč špricalo naokoli.
Kako se kej obnesejo plinski z valovito plato in da so za pokrit.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
ksz...
Iščem takle žar na oglje. Ve kdo kje bi ga lahko staknil takega?
zar.jpg

Za čim ceneje denarja =)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce ti kaj pomaga: jaz dam na balkon elektricnega, spodaj pa casopisni papir, da ne gre mast v fuge (od tam je potem ne spravis vec ven). Ima valovito plato, katere prednost je, da lepo odtece, kar ima za odteci, in lahko popivnas na robu, hkrati se pa tudi ne prilima vse gor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem imel valovito, pa je vzorc lep, pucanje smrt. ravna, odteče tut an rob, vzorca ni, pucanje izi..je plata namazana tam pod pultom, ke rje v akciji sedaj..resetka in oglje

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz se toplo zdrgnem s papirnatimi brisacami (ene take malo bolj kvalitetne, ki ne razpadejo, ko se namocijo). Ko se dokoncno ohladi, se ne da vec nic ocistiti, razen ce razmontiram in perem kot posodo. Kolikor packarije ostane, pocistim ko naslednjic segrejem, pomagam si tudi z malo olja ... torej enako vzdrzevanje, kot za zar na oglje z resetko.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz vržem spodi kocko (naravno) v Leclercu 28 pakunga je 50-60 centov.
cheer.gif

Lahko daš notr manj, lahko polno, več pa ne rabiš, ker potem lahko celo streseš v grill na vrh tega k že vse žari pa lepo vržeš še dodatno oglje če rabiš tako ogromno količino pa se vname lepo.