Rosenje šip!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
No dans sm se spravu pogledat kaj naj naredim s tem rosenjem. Vržem not kalofiler in vržem vn gumijaste predpražnike nato pa šok!
Spet ozad polno vode!! Ja ni druge sm kr sedeže, plastike vse vn pobrau,dvignu tepih in nato začeu sušit z kaolofilerjem.
Sam čudn mi je, ker se mi je zdelo, da sm zadnjič ozadi vse posušu. Upam, da mi nikjer ne pušča, ker pred poplavo nism imeu teh problemov.
slikca

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
če pa bi imel avto okol obrnjen pa bi imel spredaj zarošeno...
tako se je meni na G2 dogajalo pred 15 leti... parkiran na soncu, teklo od zadnje šipe, sem ga drug dan obrnil okol je pa teklo od psrednje.... kondenz se je nabiral na hladnejši šipi

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ja na konc je blo tok krize, da so ble kr vse zarošene in to na polno.Sumim, da mi kj eteče not. Avto mi je zadnje dni kr stau.Sam čudn, predn mi je poplavl, nism nit vedu,kaj je rošenje šip.Gledu sm gumice pa to okol vrat, vse ok zgleda...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Od kondenza se ne nabere toliko vode.

Jaz bi se zadeve lotil tako, da bi popolnoma odstranil vse talne obloge in jih posušil izven avta.
V avto bi jih vrnil šele, ko bi zadevo saniral.
Ko bi se vozil, bi dal na tla časopis in gumi tepih, po končani vožnji spet ven.
Vozil bi se brez talnih oblog toliko časa, da bi našel kje teče in zadevo saniral.

Kako bi avto izgledal brez talnih oblog, bi mi bila zadnja skrb.

Če boš samo sušil, boš dolgo iskal napako, se bo pa navlekla vlaga in smrad, ki ga je težko prezračit.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Ja na konc je blo tok krize, da so ble kr vse zarošene in to na polno.Sumim, da mi kj eteče not. Avto mi je zadnje dni kr stau.Sam čudn, predn mi je poplavl, nism nit vedu,kaj je rošenje šip.Gledu sm gumice pa to okol vrat, vse ok zgleda...
Lahko da imaš kakšne odtoke iz sprednje šipe zamašene s kakšnim listjem pa ne požira vodo dost hitro, pa je udarilo skoz kako luknjo v kabino. To se je že meni enkrat zgodilo.
.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ja da tepihe kompletno dam dol, je kr jeba! Nemorm kr ročne pa vseh kablov vn dat je preveč komplikacij. Bomo vidl kaj in kako ko bom sestavu. Sm pogledu vse odtoke, čisti k suza:)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Ja da tepihe kompletno dam dol, je kr jeba! Nemorm kr ročne pa vseh kablov vn dat je preveč komplikacij. Bomo vidl kaj in kako ko bom sestavu. Sm pogledu vse odtoke, čisti k suza:)
Če si imel zad polno vode, potem ti zagotovo voda nekje not vdira. Bo treba tolko časa iskati, da boš našel to mesto. Meni so zamašeni odtoki še kar sumljivi. Mogoče je še kje kak skrit, ki ga nisi opazil.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ja tko je. Avto mamo od novga in nikoli v 6ih letih ni bilo omenjenih problemov. Šele od poplav... Bpm še enkrat preveru jutr odtoke. Javim situacijo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah, sestavi nazaj skupaj pa prodaj avto.

a si preveril, da nimaš prezračevanje naštimano, da zrak kroži po avtu notri, in ne od zunaj? sicer banalna zadeva, sam...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:

Za tepih ven pobrat ni treba ročne in kablov ven dajat.
Če hočeš zadevo dobro uredit, bo kar treba.

LP

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ja in kje je tu problem ?
Tepih prerezeš po sredini, saj je pod konzolo in se ne bo videlo.
Ko ga spet montiraš ga pa spneš in to je to.

Kaj pa misliš, kako naredijo na servisu ?

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
zdaj si imel cel vikend toplo in vetrovno. Če si imel priprte šipe ti je avto osušilo več kot vsak kalorifer.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sem imel podoben problem in mi ni bilo jasno od kje imam pod plastičnim tepihom toliko vode. Po nekaj dneh sem ugotovil vzrok.
Voda v vratih - no vsaj pri meni je bilo tako. Ugotovil sem, da mi je voznikova šipa malce zamakala in je voda tekla v notrajnost vrat kar niti ni tak problem saj imajo vrata na dnu luknje ob spodnjem robu vrat pa je nalimana guma (zvočna izolacija, sklepam). PRoblem je bil, ker so se ti kanali, luknjice zamašile in voda ni odtekala ven iz vrat. Posledično se je nabralo toliko vode, da je začela iztekati 10cm višje, kerj je že obloga na notranji strani vrat. In seveda odtekala mi je direktno v avto, torej na tla. Enostavno sem odstranil tisto gumo na vratih, odmašil luknjice in voda je začela odtekati od takrat pa imam tudi avto suh.
Preveri, če je kakšna podobna fora.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Pri meni je biu problem, ker sm v času poplav zapeljal v pregloboko lužo. Posledično mi je voda not vdrla in za panelami odlepila spodnji del polivinila, ki služi, da voda ne zamaka v avto. No ko sm nazadnje vse posušu, sm zalimal le lev polivinil in pozabil na desnega. Čez par dni, spet voda, ampak samo na desni strani. Sedaj sm zalepu še desno stran in problem je rešen. Je pa bila fora, da ko je padau dež je voda tekla po foliji direkt v notranjost.