mamo na šihtu kr nekaj takih aster pa je vsepovsod isti šmorn. Novejši model z avtom. klimo pa BP. Zgleda kot kakšna konstrukcijska napaka, da se nekje voda zadržuje ali kej podobnega.
Loputa (vsaj na zafiri letnik 2000 je bilo tako) je v obliki polkrogle. Ko je pol krogle odprte gre za notranje kroženje zraka. Ko je krogla zaprta, pa vleče zrak od zunaj. Tako nekako se spomnim. Meni je malo delalo malo ne... Ledica za odprto/zaprto se je prižigala ne glede na dejansko stanje lopute, temveč na zadnji preklop. Se je pa pri ugasnjenem avtu in ventilatorju na višji stopnji spremenil zvok, če se je loputa po pritisku na gumb dejansko odprla ali zaprla. Avto se je rosil samo v primeru hudega dežja in polno potnikov notri. Takrat si rabil klimo, da si se tega znebil. Ali pa lopute, ki je ostala v zaprtem položajuCitat:
Uporabnik kazamurnik pravi:Naj mi nekdo pokaže kako sliko kako mora bit loputa postavljena da je zaprta ali odprta ker mogoče ne dela ,ali se je zataknila....bom pa vsekakor odstranil filter da vidim kaj je.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Lahko bi notri dal prižgani električni kalorifer in posušil kabino.
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Imam astro g karavan in mi se nenormalno rosijo stekla.....celo zimo se vozim sprižgano klimo ampak če jo vgasnem za nekaj sekund se takoj pojavi to grozno rosenje......daanes mi se je skoraj strgalo....sprižgano klimo in zaprto ventilacijo se je izkazalo za najbolje...ampak ko sem za trenutek odprl okno mi se je to pojavilo v taki obliki nazaj da nisem videl pred seboj nič...še celo z eno cunjo sem pobrisal pa je praktično takoj zaačelo nazaj....mi ni blo druge kot se ustaavit na prvem parkingu in z brisalcem od znotraj obrisat steklo....potem sem odprl stranska stekla in sem se pri -13 peljal 20kilometrov domov.....ma jo bila vsaj stekla čista.
Naj mi kdo pomaga s kakšnim nasvetom zakaj se to dogaja oziroma kje je problem ,če je kaj zapacano ,zamašeno...karkoli...ker tako se ne da vozit.
Hvala lepa v naprej.
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če je xsara 1.4 je verjetno tesnilo glave ali glava počena...