Rosenje šip!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Imam Acorrda l.04!
Problem je v tem, da se mi šipe nenormalno rosijo!!! Ko vstopim v avto so vse šipe, še posebej zadnja zarošene! Mučm se s tem že kaki mesec. Saj se je že prej dogajalo ampak od poplav, ko mi je malo zalilo avto (luža), je pa zdaj ta problem kr očiten. Sm vse izsušu,ampak se rošenje ponavlja in ponavlja!
Predlogi na plan!
hvala

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko se kam pelješ (pa da je suho vreme), pojačaj ogrevanje in ventilacijo na šipe in tla ter za malenkost odpri zadnja dva okna, da gre vlaga ven, a se ne shladi. Sicer rosenja ne eliminira, a je precej bolje. Prav tako če uporabljaš klimo za razvlažitev, jo ugasni kake 5 minut preden ugasneš avto.

Drugače pa sušenje s priprtimi okni (ne vse na stežaj) ob lepem sončnem vremenu. Imam enake probleme ter malo starejšega accorda (ob prvem mrazu sem moral celo odtajati vetrobransko steklo od znotraj), tudi dosti vode je videl ob zadnjih poplavah, ampak sem stanje sedaj precej poboljšal.

Ko smo že pri tem: kako prepričati avtomobilsko klimo, da bi delovala tudi pri nižjih temperaturah od 4 stopinje? Ker to vem da lahko dela, saj se vžge za cca 30-40 sekund, potem pa ugasne. Tako ali tako rabim samo sušenje zraka.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Zpeljal sm v lužo, ki je bila globja kot sem predvideval. Ni veliko notri prišlo ampak nekaj pa je.Vse sm posušu, ko je bilo soncno, tudi tepihe na tleh. Je pa to moja druga Honda in tam se mi jetudi to dogajalo vendar v manjsih kolicinah. Ja sej z klimo posusim, sam ni to poanta, da jo je treba znova in znova przigat. Druga vozila so tako kot moj uzun pa ona niso zarosena.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No men se pa pr skor novem rosi na moji strani. Letos se mi zdi da je ratal prav tecno, lani je blo ok. Je pa res, da od marca do novembra laufa klima. Predvidevam, da je vlaga not v ceveh al kaj vem kje. Se da to kako resit na brzino, zamenjat kaksen filter? Zdej mam ze en mesec v bistvu gretje pa kr hudic ne zgine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
opel je baje znan po rosenju
wink-1.gif

vsaj take izkupnje imam sam, pa tudi serviser mi je rekel....
ne vem pa ali je to zaradi preveč diht avta, ali zaradi slabo izolativnih stekel.
pred koliko km si menjal mikrofilter zraka kabine?
imaš mogoče zabasane odtočne kanale z listjem in svinjarijo. imel jaz nekoč pri astri l.92. bolj si "kuhal" več si imel vode na šipah.....(ob dežju)

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Filter se ni bil menjan. Cakam, da lucka za servis posveti.
smile-1.gif
Ma sej nekak mora bit fajhtn, ce skoz klima laufa, ampak pocas bi se ze lahko posusil, glede na to, da je avto cez noc za 15 stopinjah in pol gretje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če imaš možnost puščaj malo odptta okna. Zadeva se ti bo dolgo časa sušila (sploh zdaj čez zimo) tako da se boš res rešil problema verjetno šele spomladi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Zpeljal sm v lužo, ki je bila globja kot sem predvideval. Ni veliko notri prišlo ampak nekaj pa je.Vse sm posušu, ko je bilo soncno, tudi tepihe na tleh. Je pa to moja druga Honda in tam se mi jetudi to dogajalo vendar v manjsih kolicinah. Ja sej z klimo posusim, sam ni to poanta, da jo je treba znova in znova przigat. Druga vozila so tako kot moj uzun pa ona niso zarosena.

Vsega nisi posušil. Ponavadi je treba tudi notranjo oblogo dol snet in posušit izolacijo, ki se nahaja pod oblogo. No jaz sem jo vstran vrgel, ker ni bila več uporabna...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Filter se ni bil menjan. Cakam, da lucka za servis posveti.
smile-1.gif
Ma sej nekak mora bit fajhtn, ce skoz klima laufa, ampak pocas bi se ze lahko posusil, glede na to, da je avto cez noc za 15 stopinjah in pol gretje.

Ti kar čakaj na boljše čase. Jaz filter ene 2x letno menjam. Čeprav bi naj vzdržal okoli 4leta, je že dosti pred intervalom neuporaben.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vso srečo s fenom.
hysterical-1.gif

Fen je za en drek. Postavi na močno sonce (večkrat) s priprtimi šipami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
koliko pridejo "sobni" razvlažilci?
koliko pride dnevni najem profi razvlažilca - Takega kot so pred 2 mesecema sušili bajte po poplavah. Ni hudiča da ne bi tak razvlažilc v enem dnevu posušil avto.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
koliko pridejo "sobni" razvlažilci?
koliko pride dnevni najem profi razvlažilca - Takega kot so pred 2 mesecema sušili bajte po poplavah. Ni hudiča da ne bi tak razvlažilc v enem dnevu posušil avto.....
To pa ne gre tako hitro.
Samo zrak boš že hitro osušil, da pa vlaga iz namočenih tepihov, zvočnih blažilcev v zaprtih komorah, pen v vratih in podvozju spet pride v zrak pa trajaaaa.
teden, mesec, odvisno...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ga bo posušil, če bo toplo v avtu. Ampak potem to lahko narediš tudi z delno odprtimi šipami.

Zgleda pa da ima to veliko ljudi te probleme. Grem včeraj zvečer po parkingu in večina avtomobilov je imela od znotraj zarošene šipe (vključno z mojim). Se mi zdi logično: čez dan sije sonce (kot včeraj), zaprt avto se nekoliko razgreje, vlaga v tepihih se upari, ko pa se zvečeri, se prve ohladijo ravno šipe in se vlaga utekočini ravno na njih.