Rolete ali žaluzije?!?!?

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
Letos smo zamenjali okna, sedaj pa sem u dilemi al naj dam rolete ali žaluzije? Stara dva sta se u spodnjem štuku odločila za rolete, jaz pa še kolebam in premišljujem, pa bi prosil za kako mnenje kaj je boljše??'?

zvezdice padajo

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Tudi jaz sem letos menjal okna in se odločil za rolete in ni mi čisto nič žal
Sicer pa mi žaluzije že od nekdaj niso všeč, izgledajo mi res "poceni" varjanta senčenja, ki to sploh ni!
Midva sva se odločila za rolete ker:
Z žaluzijami recimo nikoli ne boš naredil čiste teme v stanovanju
Imamo hišo, kjer so v zgornjem štuku pri tastarih že rolete hiša, pa more nekam zgledat
smile-1.gif

Mi paše v temi spat
smile-1.gif

Na žaluzijah se samo prah nabira...
Bova pa dala plise na okna, ker tudi zaves ne maram
smile-1.gif

Tako ti bom rekel: navajen sem že celo življenje na rolete in jih bom fural do konca svojih dni
smile-1.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Tudi jaz sem zagovornica rolet . Vsaj poleti je super, ko ne pritiska vročina v stanovanje ( podnevi imam spuščene in okna zaprta), ko se ohladi jih dvignem in odprem okna.
Pozimi so zelo dobrodošle, ker pri nas zelo pogosto piha severni veter , poleg PVC oken + spuščena roleta je mnogo topleje v stanovanju.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz sem pa 100% za zunanje žaluzije. Sem sprobal oboje. Tisti, ki pa celo življenje gonite gor in dol samo rolete, pa ne veste, kaj zamujate.

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
Ja sej pr nas tud full piha in mislim da bodo kar rolete pršle prou. Ja seveda da bodo tud komarniki. Karantanka a vi2 jih imata na vsakem oknu????

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
mal off: vsem sem dal pa zvezdice kot sm oblubu, edino Karantanki sm jih že 1x prej

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
rolete, pa probaj se stegnit do Alu rolet.
Baje imajo kar nekaj prednosti pred pvc

Jst imam plastične, pa se bi naslednjič res "stegnil" do alu.... res da so več kot 100% dražje, so pa predvsem tišje pri dvigovanju in spuščanju...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik che pravi:
Ja sej pr nas tud full piha in mislim da bodo kar rolete pršle prou. Ja seveda da bodo tud komarniki. Karantanka a vi2 jih imata na vsakem oknu????

Rolete imava na vseh oknih, komarnike pa ne. Malo mi je žal, da jih nisem dala v kletne prostore, komarnike mislim. Verjetno jih bom pred fasado zamenjala.

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
No sej ravno to sem mislu. Ker komarnike bi dal samo u dnevne prostore (sobe, spalnica, dnevna soba, kuhinja), na wc-ju in v kopalnici pa bi bila samo roleta. Kaj menjala???? Rolete??????

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Kako glasne so pvc ne vem. Če imaš alu in odprt okno znajo biti tudi te glasne.
mi je pa "monter" priporočal alu rolete in sem mu verjel.

che

Pripravnik
20. jul 2007
169
1
18
Spodaj bosta imela PVC rolete z ALU vodili........bomo videli ko pridejo montirat. Mislim da trenutno tud pr meni vodijo rolete, sam lahko me pa še kej pič pa se premislm

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst sm se odločila, da bom v spodnjem štuku (kuhinja, dnevna, glavna kopalnica) imela zunanje rolete, verjetno bom razmislila še o komarnikih. Poleg tega bom pa namesto zaves dala notranje žaluzije ali plise senčila - se še odločam. Tako, da rolete kupujem z namenom zatemnitve, obrambe pred vročino in drugimi zunanjimi vplivi, žaluzije pa bolj z namenom skriti se pred firbci oz. da okno ne bo golo. V mansardi so pa itak taka manjša okna (kukrle + strešna trikotnika), da več kot notranjih žaluzij (ali plisejev) ne rabiva.

Sicer je moj na začetku nekaj cenkal zaradi rolet, samo sem rekla "od viška ne boli glava". Lepo bova dala podometne in če jih ne rabiš, jih skoraj ne vidiš...ga ne bojo čisto nič motile, lahko bodo samo prav prišle.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Kok pa zatemnijo prostor zunanje žaluzije? Ker notranje ne ravno najbolje
frown-1.gif

Podobno, kot z roletami. Seveda govorim za zunanje žaluzije.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Z žaluzijami ne boš nikoli prostor zatemnil tako kot z roletami!!

Zunanje žaluzije (8cm) ti zelo dobro zatemnijo (pokrijejo celo okno) in se jih niti najmanj ne da primerjat z notranjimi. Za mene je prednost pri žaluzijah to, da jih lahko zastiraš in dobiš svetlobo kolikor ti pač paše, brez da bi bilo potrebno kaj dvigat. Pri roletah so tudi tiste majhne luknice ampak je drugače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
majhne luknjice se skrijejo če imaš roleto dovolj dolgo in se spodaj kam "nasloni"
Meni so v štartu naredil prekratko, po montaži dodatne lamele sem praktično brez luknjic