Doma se mi vozijo trije različni modeli. 5+ let star Xiaomi S6, ki ga imam le za hodnik, 1 leto stara Roomba J7+, ki je bil do nedavnega glavni sesalec za spodnje nadstropje in pa novi Roborock MaxV Ultra, ki je menjal Roomba, ta pa je šla v gornje nadstropje. Razlog za nabavo Roborocka je v novem dlakavem družinskem članu.
Xiaomi S6 je pač stara šola, zelo glasen, se zaletava, ampak kar dela in dela. Nima nobene postaje za praznjenje koša, ima celo nek ročni sistem za pomivanje, ki sem ga po moje uporabil 2x, ker je neroden.
Roomba J7+ je po svoje malo razočarala, ker sem pričakoval mogoče preveč, čeprav na koncu delo opravi ok. Je precej manj glasna kot Xiaomi, a daleč od tega, da ne bi bila moteča. Ima sicer nek radar, vendar se še vedno veliko zanaša na zaletavanje, steklena vrata ji sploh ne gredo in se močno zaleti v njih. Ima košek za avtomatsko praznjenje, ki deluje super, je pa zelo glasen. Če imaš doma preproge, se interni koš hitro napolni, meni se zdi avtomatsko praznjenje super zadeva.
Sesanje je v povprečju opravila ok, čeprav se je večkrat zgodilo, da kaj ni pobrala. Aplikacija je ok, pregledna in uporabna.
Roborock MaxV Ultra. Resno sem razmišljal o še boljši Roombi, ki ima tudi mokro pomivanje in čakal najnovejši model z avtomatiko. Ko sem videl kritike, pa raje vzel Roborock. Definitivno boljši od moje Roombe v praktično vseh pogledih. Veliko tišje sesanje, veliko tišje praznjenje koša, boljše sesanje, ima raztegljivo ročko, ki še bolje počisti kote, ne zaletava se nikamor. Mokro brisanje deluje zelo dobro, avtomatsko opere krpo in jo posuši (proces sicer kar traja, a deluje nemoteče). Nisem še testiral delovanja s čistilom. Aplikacija je ok (mogoče mi je Roombina bolj všeč), na živce mi gre piskanje postaje za vsako figo ko v aplikaciji preklapljam kaj želim, da dela in glasovno upravljanje, ki se oglaša mimogrede, kar obojega ne znam izklopit.