Robotski sesalci

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.210
1.357
113
Vidim prav?
Ce prav razberem…ima ta robotek fizicni bumper za ovire in nima kamer? Ce je tako, bi jaz raje vzel nekaj s kamerami/laserji ker potem ne rabis vedno pripravit pristora in skrbet ce si kaj kje pustil kar bi lahko prevrnil…

AI izogibanje s kamerami deluje dobro le na pescici robotov in to so flagshipi za gladko cez 1000€.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.881
6.961
113
Res je ja, ampak brez takega AI je potem robot bumper kar je isto kot 10 let stara roomba, le da ima lidar da naredi mapo in gre v ravni liniji sesat in ne random kot roomba.

meni je “muka” ker se mora pripravljat prostor, namesto da bi pusto kot je pa naj robot navigira mimo, saj smo v 2024

igi

Guru
13. okt 2007
5.583
1.192
113
Celje
Res je ja, ampak brez takega AI je potem robot bumper kar je isto kot 10 let stara roomba, le da ima lidar da naredi mapo in gre v ravni liniji sesat in ne random kot roomba.

meni je “muka” ker se mora pripravljat prostor, namesto da bi pusto kot je pa naj robot navigira mimo, saj smo v 2024
Sem imel 2 modela butaste Roombe, nek osnovni model Xiaomi, Roborock Q7 Max in trenutno imam Narval Freo X Plus.

Butaste rombe nebi imel več. Glede na ceno Narvala pa sem z njim precej zadovoljem. Nekaj opaznih razlik:
- Je počasnejši od Roborocka
- Včasih se mu zazdi, da se je izgubil in potem na enem mestu "razmišlja" kaj naj sedaj. In po kakšnih 10 sekundah nadaljuje z delom.
- za odstranitev mopa ga je potrebno dvigniti
- na krtači se NE nabere popolnoma NIČ las (pri drugih je bilo potrebno kar redno čiščenje tega)
- ima nek stranski senzor, ki mu pomaga pri izogibanju (edini, ki se ne zapleza na nizke nogice sedežne, ki so prenizke za "bumper" a previsoke, da bi šlo čez). Tudi navigacija med nogami stolov in podobno je precej dobra.
- pomete praktično do stene, a NE nariše umazanega roba po steni
- mokro pobriše precej bolje od Roborocka
- ima vgrajeno vrečko za smeti in po vsakem sesanju jih "stisne" v kot. In kar traja in traja preden je polna.

Je pa res, da kakšne mačje igrače in podobno prej odstranim.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.510
1.097
113
Jaz imam že cca. 5 let Viomi S9. Dela dobro. Prah tudi lepo pobriše.

Le baterija je pa totaln jajc. Oz. sumim, da elektronika ne opravlja dobro z baterijo. Skratka, dobesedno vsako leto je potreben nakup nove baterije, strošek pa cca. 50-60€.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Tole bi moral matofill imet dele

drugace pa vzami narazen da prides do motorja in poglej serijske gor, aliexpress bi moral imet te zadeve
dele imam samo za Irobote za Roombe imam pa tudi dele za novejše, kot so I7 ali I7+ ali S9, če pa želi, kdo reciklirati staro Roombo od 500 serije dalje, pa me lahko tudi kontaktira, ker imam enega znanca iz Srbije, ki to popravi, osveži in proda dalje v Srbiji za nizko ceno, pri nas tako starih rabljenih skoraj nihče noče celo za smešne cene so dolgo dolgo oglasi....

Me pa čudi da ima Roborock postajo tako narejeno, ker pri Rombinih postajah se to ne zgodi, tam če se kaj zgodi, se zgodi, da robot prevrne vazo, popije vodo in jo izpusti na elektroniko baze, iz katere potem uide dim....., saj veste električne naprave so na dim, ko ta uide iz njih .................. ;) . Je pa tes, da novejše baze so pohvalno to popravili je elektronika malo višje v postaji in se to ne zgodi.....

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Jaz imam že cca. 5 let Viomi S9. Dela dobro. Prah tudi lepo pobriše.

Le baterija je pa totaln jajc. Oz. sumim, da elektronika ne opravlja dobro z baterijo. Skratka, dobesedno vsako leto je potreben nakup nove baterije, strošek pa cca. 50-60€.
Mogoče imaš slabe baterije imam dobavitelja, ko naročam lahko pogledam ali ima za Viomije, vse je v zasnovi baterije. Je pa vsaj na trgu veliko klumpa pri baterijah in ljudje iščeko samo, da je "pocen" , potem pa na NIMH baterijah žblj kvalitete najdeš noter NiCd najcenejše možne celice, na bateriji pa piše Ni-Mh, seveda , da dela samo pol leta.................

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Sem imel 2 modela butaste Roombe, nek osnovni model Xiaomi, Roborock Q7 Max in trenutno imam Narval Freo X Plus.

Butaste rombe nebi imel več. Glede na ceno Narvala pa sem z njim precej zadovoljem. Nekaj opaznih razlik:
Imaš tudi zelo smart Roombe , razvoj gre naprej, tako smart, da jo nastaviš v cm, da gre do stojala za sušenje perila, nanj pa ne zapelje ..... enako z novoletno smrekico......

• Všeč mi je
Reactions: igi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.510
1.097
113
Mogoče imaš slabe baterije imam dobavitelja, ko naročam lahko pogledam ali ima za Viomije, vse je v zasnovi baterije. Je pa vsaj na trgu veliko klumpa pri baterijah in ljudje iščeko samo, da je "pocen" , potem pa na NIMH baterijah žblj kvalitete najdeš noter NiCd najcenejše možne celice, na bateriji pa piše Ni-Mh, seveda , da dela samo pol leta.................
Sem ravno naročil... Te najbrž kontaktiram čez eno leto... :valjamse:

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.515
4.625
113
Doma se mi vozijo trije različni modeli. 5+ let star Xiaomi S6, ki ga imam le za hodnik, 1 leto stara Roomba J7+, ki je bil do nedavnega glavni sesalec za spodnje nadstropje in pa novi Roborock MaxV Ultra, ki je menjal Roomba, ta pa je šla v gornje nadstropje. Razlog za nabavo Roborocka je v novem dlakavem družinskem članu.

Xiaomi S6 je pač stara šola, zelo glasen, se zaletava, ampak kar dela in dela. Nima nobene postaje za praznjenje koša, ima celo nek ročni sistem za pomivanje, ki sem ga po moje uporabil 2x, ker je neroden.

Roomba J7+ je po svoje malo razočarala, ker sem pričakoval mogoče preveč, čeprav na koncu delo opravi ok. Je precej manj glasna kot Xiaomi, a daleč od tega, da ne bi bila moteča. Ima sicer nek radar, vendar se še vedno veliko zanaša na zaletavanje, steklena vrata ji sploh ne gredo in se močno zaleti v njih. Ima košek za avtomatsko praznjenje, ki deluje super, je pa zelo glasen. Če imaš doma preproge, se interni koš hitro napolni, meni se zdi avtomatsko praznjenje super zadeva.
Sesanje je v povprečju opravila ok, čeprav se je večkrat zgodilo, da kaj ni pobrala. Aplikacija je ok, pregledna in uporabna.

Roborock MaxV Ultra. Resno sem razmišljal o še boljši Roombi, ki ima tudi mokro pomivanje in čakal najnovejši model z avtomatiko. Ko sem videl kritike, pa raje vzel Roborock. Definitivno boljši od moje Roombe v praktično vseh pogledih. Veliko tišje sesanje, veliko tišje praznjenje koša, boljše sesanje, ima raztegljivo ročko, ki še bolje počisti kote, ne zaletava se nikamor. Mokro brisanje deluje zelo dobro, avtomatsko opere krpo in jo posuši (proces sicer kar traja, a deluje nemoteče). Nisem še testiral delovanja s čistilom. Aplikacija je ok (mogoče mi je Roombina bolj všeč), na živce mi gre piskanje postaje za vsako figo ko v aplikaciji preklapljam kaj želim, da dela in glasovno upravljanje, ki se oglaša mimogrede, kar obojega ne znam izklopit.