Robotski sesalci

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.355
113
Vidim prav?
Ce prav razberem…ima ta robotek fizicni bumper za ovire in nima kamer? Ce je tako, bi jaz raje vzel nekaj s kamerami/laserji ker potem ne rabis vedno pripravit pristora in skrbet ce si kaj kje pustil kar bi lahko prevrnil…

AI izogibanje s kamerami deluje dobro le na pescici robotov in to so flagshipi za gladko cez 1000€.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Res je ja, ampak brez takega AI je potem robot bumper kar je isto kot 10 let stara roomba, le da ima lidar da naredi mapo in gre v ravni liniji sesat in ne random kot roomba.

meni je “muka” ker se mora pripravljat prostor, namesto da bi pusto kot je pa naj robot navigira mimo, saj smo v 2024

igi

Guru
13. okt 2007
5.578
1.170
113
Celje
Res je ja, ampak brez takega AI je potem robot bumper kar je isto kot 10 let stara roomba, le da ima lidar da naredi mapo in gre v ravni liniji sesat in ne random kot roomba.

meni je “muka” ker se mora pripravljat prostor, namesto da bi pusto kot je pa naj robot navigira mimo, saj smo v 2024
Sem imel 2 modela butaste Roombe, nek osnovni model Xiaomi, Roborock Q7 Max in trenutno imam Narval Freo X Plus.

Butaste rombe nebi imel več. Glede na ceno Narvala pa sem z njim precej zadovoljem. Nekaj opaznih razlik:
- Je počasnejši od Roborocka
- Včasih se mu zazdi, da se je izgubil in potem na enem mestu "razmišlja" kaj naj sedaj. In po kakšnih 10 sekundah nadaljuje z delom.
- za odstranitev mopa ga je potrebno dvigniti
- na krtači se NE nabere popolnoma NIČ las (pri drugih je bilo potrebno kar redno čiščenje tega)
- ima nek stranski senzor, ki mu pomaga pri izogibanju (edini, ki se ne zapleza na nizke nogice sedežne, ki so prenizke za "bumper" a previsoke, da bi šlo čez). Tudi navigacija med nogami stolov in podobno je precej dobra.
- pomete praktično do stene, a NE nariše umazanega roba po steni
- mokro pobriše precej bolje od Roborocka
- ima vgrajeno vrečko za smeti in po vsakem sesanju jih "stisne" v kot. In kar traja in traja preden je polna.

Je pa res, da kakšne mačje igrače in podobno prej odstranim.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.502
1.092
113
Jaz imam že cca. 5 let Viomi S9. Dela dobro. Prah tudi lepo pobriše.

Le baterija je pa totaln jajc. Oz. sumim, da elektronika ne opravlja dobro z baterijo. Skratka, dobesedno vsako leto je potreben nakup nove baterije, strošek pa cca. 50-60€.