Robotski sesalci

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Kdo je kriv, če skoraj nov traktor po 5-ih letih zariba ali odpovejo zavore ali menjalnik, ker nobeno olje ni bilo zamenjano? Če kupiš napravo, ki zahtevo med vzdrževalnimi posegi tudi SW nadgradnje, potem bo treba delati tudi to. Serviser bo moral imeti orodje, ki to omogoča. Konju se olje ni menjavalo, ko pa so se pojavili traktorji pa je to postalo potrebno opravilo. Prav tako so v začetnih letih mehanizacije kmetijstva ljudje bili navajeni spuščati vodo iz hladilnega sistema, ker je le redko kdo uporabljal antifriz. Kdor ni, mu je pač razgnalo blok in proizvajalec ni odgovarjal zato.

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
918
515
93
Screenshot_20241031_091217.jpg

Kupil bi enega od teh robotskih sesalcev. Si ga kdo od vas lasti da lahko pove kaj bi bilo za vzeti. V poštev pride še recimo Hisense.... Cena 600 evrov ko je pa na akciji je pa 480.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Kdo je kriv, če skoraj nov traktor po 5-ih letih zariba ali odpovejo zavore ali menjalnik, ker nobeno olje ni bilo zamenjano? Če kupiš napravo, ki zahtevo med vzdrževalnimi posegi tudi SW nadgradnje, potem bo treba delati tudi to. Serviser bo moral imeti orodje, ki to omogoča. Konju se olje ni menjavalo, ko pa so se pojavili traktorji pa je to postalo potrebno opravilo. Prav tako so v začetnih letih mehanizacije kmetijstva ljudje bili navajeni spuščati vodo iz hladilnega sistema, ker je le redko kdo uporabljal antifriz. Kdor ni, mu je pač razgnalo blok in proizvajalec ni odgovarjal zato.
360 ur sicer na oni strani Atlantika, in ja še kar nekaj problemov je bilo na tej mašini v tej sezoni. Bojda je precej fičer. cene teh strojev pa so šle cca- 30% gor v zadnjih letih. Sicer z dodatkom nekaj nove tehnologije...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Poglej priponko 93977
Kupil bi enega od teh robotskih sesalcev. Si ga kdo od vas lasti da lahko pove kaj bi bilo za vzeti. V poštev pride še recimo Hisense.... Cena 600 evrov ko je pa na akciji je pa 480.
mi smo menjali, ker nam je stara romba počs začela cvilit, bil je za menjat accu... in je pač neumna vešča, ki se je zaletavala sem in tja

Mal v razmislek. Tole v linku spodaj s cunjo je super. "Škatla" super inteligentna, sama zmapira prostor, včasih požre kak karton na leseni podlagi. Mim kake folije tudi kakega selotejpa se ponavadi zapelje. Kablov se ponavadi ogne. Če je en ga morda pogoltne ali pa tudi ne.

Jah en ali marsikdo bo reku si trot da kupuješ zadnjo za 40% precenjeno sereijo preden gre v rabate ampak tole rundo smo pa več kot zadovoljni z

Ja cena je divja. Če se prav pomnim sem dal nekaj pod 1400€ neki popusti so se dobili in nekaj potrošnega matriala je prišlo zraven.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
918
515
93
mi smo menjali, ker nam je stara romba počs začela cvilit, bil je za menjat accu... in je pač neumna vešča, ki se je zaletavala sem in tja

Mal v razmislek. Tole v linku spodaj s cunjo je super. "Škatla" super inteligentna, sama zmapira prostor, včasih požre kak karton na leseni podlagi. Mim kake folije tudi kakega selotejpa se ponavadi zapelje. Kablov se ponavadi ogne. Če je en ga morda pogoltne ali pa tudi ne.

Jah en ali marsikdo bo reku si trot da kupuješ zadnjo za 40% precenjeno sereijo preden gre v rabate ampak tole rundo smo pa več kot zadovoljni z

Ja cena je divja. Če se prav pomnim sem dal nekaj pod 1400€ neki popusti so se dobili in nekaj potrošnega matriala je prišlo zraven.
Hvala za tvoje mnenje! Žal pa mislim da je za mojo površino za katero bi potreboval sesalec preveč kvaliteten.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Jaz imam pa en problem. Roborock q7 max+ mi je posesal pasjo palčko, sesal naprej, na koncu se je šel izpraznit na postajo. Postaja je zgledala posesala palčko, ta pa se zataknila znotraj v enem kolenu. Seveda tega nisem opazil. Postaja je imela čuden zvok ob praznjenju. Dobil sem obvestilo da je nekaj zamašeno, na hitro sem jo obrnil ter spucal, zamenjal vrečko, seveda palčke nisem opazil. Ponovno sem dal praznjenje in se je samo črno pokadilo ter okoli nametalo majhne kovinske opilke. Torej šel je motor. Malo gledam po netu pa nikjer ne najdem nadomestnih delov za postaje? Kakšen nasvet?

• Wow
22. jul 2007
13.380
1.638
113
124
Tista postaja se mi zdi samo nepotreben kos navlake, ker toliko smeti se ti pa tudi ne nabere v stanovanju, da bi moral košek od sesalca nonstop prazniti.

• Všeč mi je

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Ni ti treba toliko skrbeti, kdaj ga je nazadnje kdo izpraznil. Pri nas se v parih dneh kar nabere, predvsem dlake. Pa postaja ga res dobro spuca. Filter je bil vedno povsem čist, sedaj pa je stalno ves muckast, ko ga ročno praznimo. Se pa seveda da preživeti tudi brez postaje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.847
6.949
113
Kaj bi jaz OPju predlagal, glede na to da nima izkusenj z robotki, da si nabavi zdaj eno rabljeno roombo iz serije 800. Potem pa bo cez leto, dve videl kaj ga moti in kaj rabi pri robotu ter nabavil takega: torej postana je obvezna, AI za navigiranje obvezen (in to dober), videl bo ce rabi tudi krpo ali ne, drugo pa je bolj to to, ni nekih razlik…