ta izjava je dvorezen meč. kolikim komunistom je bilo na poštenih sojenjih dokazano, da so bili krivi za povojne poboje in ostalo?Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
O izdajalcih lahko debatiramo, ko jim je na poštenem sojenju s primerno obrambo to tudi dokazano.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ovci sta vidva, Grozde ni bil izdajalec to je dokazano, bil je v Katoliški Akciji kjer pa njihov vodja prepove vsa dejanja povezana z borbo. Njegov likvidator pa je kasneje prosil za maziljenje in spoved saj ni mogel živeti s takim težkim grehom. V torbi razen nekaj molekov in knjig niso našli čisto nič obremenilnega, mi je pa žal da nisem uspel priti na Zaplaz, sem pa bil na njegovem grobu v Šentrupertu in tam pri Mirni kjer so ga našli.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ta izjava je dvorezen meč. kolikim komunistom je bilo na poštenih sojenjih dokazano, da so bili krivi za povojne poboje in ostalo?Citat:
O izdajalcih lahko debatiramo, ko jim je na poštenem sojenju s primerno obrambo to tudi dokazano.
Citat:
Tole poudarjeno pa dokazuje, da likvidator ni bil komunist ampak pripadnik katoliške vere.Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ovci sta vidva, Grozde ni bil izdajalec to je dokazano, bil je v Katoliški Akciji kjer pa njihov vodja prepove vsa dejanja povezana z borbo. Njegov likvidator pa je kasneje prosil za maziljenje in spoved saj ni mogel živeti s takim težkim grehom. V torbi razen nekaj molekov in knjig niso našli čisto nič obremenilnega, mi je pa žal da nisem uspel priti na Zaplaz, sem pa bil na njegovem grobu v Šentrupertu in tam pri Mirni kjer so ga našli.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tole poudarjeno pa dokazuje, da likvidator ni bil komunist ampak pripadnik katoliške vere.Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Tole poudarjeno pa dokazuje, da likvidator ni bil komunist ampak pripadnik katoliške vere.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Uporabnik 8888 pravi:
Ovci sta vidva, Grozde ni bil izdajalec to je dokazano, bil je v Katoliški Akciji kjer pa njihov vodja prepove vsa dejanja povezana z borbo. Njegov likvidator pa je kasneje prosil za maziljenje in spoved saj ni mogel živeti s takim težkim grehom. V torbi razen nekaj molekov in knjig niso našli čisto nič obremenilnega, mi je pa žal da nisem uspel priti na Zaplaz, sem pa bil na njegovem grobu v Šentrupertu in tam pri Mirni kjer so ga našli.![]()
Dobra kajla.![]()
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Skušam razbrati, kako naj tvoj uvodni post razume nekdo, ki ni že vnaprej ideološko prepričan, pa mi kar ni in ni jasno: kaj si pravzaprav hotel sporočiti?
Sprašujem te po poanti tvojega uvodnega posta.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kateri del ti ni jasen?![]()