Rjav zavorni disk

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
A se lahko to rjo, ki si nabere na zavornih diskih (zadaj ) dol spuca z fleksarco, z tisto ploščo k ma šmerglpapir gor, al je treba dat stružt ?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Verjetno misli na zunanji del diska, ki zarjavi.

Načeloma če malce potolčeš s kladivom itak odpade, pobrusiš pa tudi lahko (sicer ne vem zakaj bi to počel ker bo itak nazaj zarjavelo ob prvem dežju). Pazi edino če misliš menjat ploščice ker potem načeloma s flexom ne boš dobil ravne površine kar ima lahko za posledico tresenje ob zaviranju.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Zadnje bremze mi primejo še kr, zarjavel pa je disk na notranji strani, ne na vrhu tisto me itak nič ne moti

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Potem ti zavore ne delajo prav, disk se mora svetit ko ga uporabljaš!
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.379
5.654
113
Razdri.....ATE mast za bremze...namaž vodila pa gumice......zbrus "ušesa" na paknah da bodo pakne lepo not malenkost lufta mele...pa mora da lepo lavfa

Je pa dobr da daš takrt še diske poravnat.....če ne se bo slišal pr bremzanju neko "sinusoidno" ropotanje.....ni pa nujno tolk ker so zadnji diski...spredni bi tresl volan
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Isti problem sem jaz imel na kombiju...zadnji diski povsem rijavi...razlog...kker da vozim samo lahke stvari in ko se bremza da itak najprej prime notranja ploščica in potem zunanja...s časom pa da se zna pokvarit tisti cilinderček oziroma se ne odpira prav...jaz sem to pobrusil in zdaj bremza normalno....no....samo malo trese pedal ampak to je to.