Ribe

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
kam hodite po ribe?
Na Jesenicah kupujem v Merčkatorju in Šparu, pa nimajo bogve kake izbire. . .
Pa sem mislil, da bi od kar delam v LJ tu okoli se do kam zapeljal. . . .
Da je malo večja izbira, sem se včasih ko sem kaj mim hodil v Leclerku ustavil

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
kam hodite po ribe?
Na Jesenicah kupujem v Merčkatorju in Šparu, pa nimajo bogve kake izbire. . .
Pa sem mislil, da bi od kar delam v LJ tu okoli se do kam zapeljal. . . .
Da je malo večja izbira, sem se včasih ko sem kaj mim hodil v Leclerku ustavil
Zategni se proti Bohinju v Nomenj. Sveže potočne in šarenke direkt iz ribogojnice
cheer.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Postrvi imam na Jesenicah enega, ki jih goji doma, prideš naloviš, umoriš, plačaš, greš, spečeš, poješ
grin1.gif

me bolj morske zanimajo
grin1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Špar na jesenicah je res sirotišnica, Mercator pa nima slabe izbire. Tudi trgovke so prijazne, pa ti lepo povejo kaj je sveže, kdaj je bilo ujeto... Včasih se ne glede na izbiro v vitrini splaša mal povprašat, ker odzadaj v hladilnici se včasih skriva marsikaj. Načeloma pa je leclerc OK.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Jaz sem bil enkrat v Novalji na Pagu na kofetu na rivi, tam kjer je ribarnica... Pa je prišel ribič z barkačo, šel v ribarnico po dve kašeti brancinov in orad in jih na čolnu prodal za trojno ceno:) Tak da, če veš kaj ribiči lovijo na čolnu, pol ok, drugač pa ne...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kaj pa kranjska ribarnica? Nisem bil tam že o-ho-ho let, edino pred časom sem kaufnil pet kil dagenj (in jih peljal v Dalmacijo, ampak to je že druga zgodba
tongue-1.gif
)

Po pričevanju riboljubcev je dobro založen tudi ta velik kranjski Mercator.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Ta je kruta...
Eno mal off ?
V slo morju ki je sicer bolj ali manj prazno, opazam s povrsine z masko, ribe velikosti tja do 30cm. Po telesu imajo vodoravne "zlate" proge. Sicer pa bolj visoke kot siroke. Obicajno so v skupinah vsaj po nekaj 10.
Kaj so to zaene ribe. Kako jih lahko spravim ven. S kako hobby harpuno me najbrz kdo kako kazen napise? Colna nimam, palice tudi ne, pa tudi ne da se mi na pomolih sedet. Bi pa reskiral nekaj evrov za opremo da bi kaj ven spravil.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Te ribe so salpe. Zdaj pa moram tvojo ugotovitev demantirat:
1. Slovensko morje ni prazno, daleč od tega. V njem z lahkoto uloviš brancine, orade po nekaj kg. 5 kilski brancin ni nekaj redkega, je pa res, da tega ti z masko ne boš videl. Vidi pa on tebe:)
kar pa se tiče ribolova in salpe - v slovenskem morju lahko loviš s palico iz obale brez dovolilnice, za harpuno pa jo potrebuješ. S harpuno ribe ne boš ujel, če ne veš kako jo lovit, se ji približat... To ni kar tko, da prideš ustreliš, riba te bo pa kr čakala:))))
Se pa lahko salpo na enostaven način ujame s palico, najlaže kar na plovček. Za vabo bo dober kruh, ali pa kakšna ribja drobovina. Kar se pa tiče okusa salpe, pa pravijo, da si vedno presenečen. Nekdo pozitivno, nekdo negativno:) Salpe imajo namreč veliko vsebnost joda. Nekomu je to všeč, drugemu ne.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kje na jesenicah pa?:)

Na Koroški Beli ima en tipo pretočni bajer in pa postrvi notri nafila vsako pomlad. Je pa za letos že spraznil baje. . . .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
HVALA cbb.
Res pa je da sem bolj malo slo morja pregledal, zato imas najbrz ti prav. Pa se ne spoznam se ne prevec na zivljenje tam dol.