Ribe iz konzerve

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
so sveže bolj zdrave kot te iz konzerve?
Kolker vem so samo spečene in zalite z oljem ali v lastnem soku ali pa kakšno omakico.
Tu verjetno ni konzervansov?


srce-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakšno vprašanje.
bonk.gif
A je jabolko iz cukranega kompota iz konzerve bolj zdravo kot sveže (in oprano) iz drevesa?
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa si vzem enkrat v trgovini 2min časa pa preber tist drobni tisk, kjer lepo piše kaj je notri
wink-1.gif

Vsaj mene je minilo, tko da jih jem res zeeeeelo poredko.

Tut kake salamce so fajn, kjer je skoraj 50:50 meso proti dodatkom:/
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vrjetno odvisno od konzerve. v ldilu sem nekaj gledal, pa vem, da je blo vsega boga še zraven.
 

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
verejtno so konzervansi v tistih ki so preliti z raznimi omakcami!
Drugače pa v olju ali lastnem soku....mislim da ni nč druzga razen soli not!?
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ja, verjetno si gledal kakšne, ki imajo omako.

Načeloma je notri riba, olje in sol. Ni posebje škodljivo. Če smo zelo pikolovski, seveda upoštevamo kemijo, ki jo ima riba v sebi in kakšna je konzerva. V splošnem pa ribe v konzervah niso slaba zadeva. No, seveda sveže ujet in na žaru pečen brancin ...
cool-1.gif
 

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
verejtno so konzervansi v tistih ki so preliti z raznimi omakcami!

na Delamarisovih konzervah ribe z zelenjavo ti na veliko piše brez konzervansov in ostalih aditivov

bolj problematična je tuna (Hg), več kot 1 piksna na teden ni priporočljiva
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Do nedavnega sem tolkel salame, sedaj sem dodal hoferjevo skušo. Kje vi vidite kemijo v ribah v olju ne vem. Razne paštete, omake so druga pesem
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
pa si vzem enkrat v trgovini 2min časa pa preber tist drobni tisk, kjer lepo piše kaj je notri
wink-1.gif

Vsaj mene je minilo, tko da jih jem res zeeeeelo poredko.

Tut kake salamce so fajn, kjer je skoraj 50:50 meso proti dodatkom:/

Si si tudi ti vzel 10min časa in prebral na deklaraciji kje je gojena "sveža" riba in pogooglal s čim je futrana?
Razen če si in iščeš oz. najdeš "divje" ribe...poznaš ribiče in kupuješ v izbranih ribarnicah...zna biti pa cena kar višja.
 

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tune imajo kar nekaj težkih kovin v sebi tako, da niso priporočljive v velikih količinah. Drugi problem je tudi kvaliteta olj, v katerih se namakajo, ki je v konzervah zelo slabe kvalitete. Tako da, tune so dobre samo tiste v lastnem soku, četudi mogoče niso tako okusne.

Sardele (sardine), skuše in te manjše ribe, pa ne vsebujejo težkih kovin in so bolj zdrave in bolj priporočljive.

Zanimivo je še tole:
V trgovinah so že nekaj časa na voljo zmrznjeni fileji sladkovodne ribe po imenu vitki som ali panga. Ti fileji so izjemno poceni, a ne brez razloga. Vitkega soma namreč gojijo v reki Mekong v Vietnamu, eni najbolj onesnaženih rek na svetu, zato vsebuje visoke koncentracije težkih kovin in drugih kemikalij. V ribje samice injicirajo ogromne količine hormonov, tako da zrastejo nekajkrat hitreje kot v naravi.
http://belonacrnem.wordpress.com/2012/04/01/katere-ribe-kupiti/#more-414
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
To sm vidu je ratal prou popularn v šparu v restavraciji, je pa res, da je ta riba bl nezdrava k zdrava, ampak za nevedneže je super nategovanje, k misljo, da jejo super duper zdravo polno omega3 ribo
smile-1.gif
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Tune imajo kar nekaj težkih kovin v sebi tako, da niso priporočljive v velikih količinah. Drugi problem je tudi kvaliteta olj, v katerih se namakajo, ki je v konzervah zelo slabe kvalitete. Tako da, tune so dobre samo tiste v lastnem soku, četudi mogoče niso tako okusne.

Sardele (sardine), skuše in te manjše ribe, pa ne vsebujejo težkih kovin in so bolj zdrave in bolj priporočljive.

Zanimivo je še tole:
V trgovinah so že nekaj časa na voljo zmrznjeni fileji sladkovodne ribe po imenu vitki som ali panga. Ti fileji so izjemno poceni, a ne brez razloga. Vitkega soma namreč gojijo v reki Mekong v Vietnamu, eni najbolj onesnaženih rek na svetu, zato vsebuje visoke koncentracije težkih kovin in drugih kemikalij. V ribje samice injicirajo ogromne količine hormonov, tako da zrastejo nekajkrat hitreje kot v naravi.
http://belonacrnem.wordpress.com/2012/04/01/katere-ribe-kupiti/#more-414

Se strinjam glede tun...vežejo na sebe največ težkih kovin, ampak ni krize...ne moreš tolk tune pojest da bi ti kaj škodilo....enako je bilo npr. s sladilom Aspartam (cel bav,bav), a na veliko ga uporabljajo farmacije v svojih izdelkih, med drugim Lekadol C plus ipd., če bi šli marsikaj na polno preverjati potem skoraj nebi smeli nič jesti. Pri tuni je pa res da jo je najbolje kupiti v lastnem soku in preliti s svojim olivcem, npr. domačim....in potem občutiš tako veliko rezliko v okusu da marsikomu okus sploh ni všeč.