Žal se motiš, TR ni depozit niti zaenkrat še ni banka, torej je na vse -25%.Ni res. Do 1.000€ ni davka in posledicno ne rabis prijavit.
Če ne prijaviš in te dobijo sledijo kazni, ki niso majhne.
Žal se motiš, TR ni depozit niti zaenkrat še ni banka, torej je na vse -25%.Ni res. Do 1.000€ ni davka in posledicno ne rabis prijavit.
Kar je rekel Jordan. Jaz pa bi dodal samo še da je potrebno prijavit tudi vse obresti na depozite (izven Slovenije). Ne glede na to ali presežejo 1000€ ali ne. Kr davek se plača ko seštevek obresti preseže 1000€ (na preseženi del) in ne ko obresti presežejo 1000€ na posamen depozit. Če ne prijaviš, država ne more vedet ali si presegel prag ali ne. Kazni pa, kot je rekel Jordan, niso male.Ni res. Do 1.000€ ni davka in posledicno ne rabis prijavit.
Imaš prav, moja napaka. Sem zamešal, da je govor o depozitih.Kar je rekel Jordan. Jaz pa bi dodal samo še da je potrebno prijavit tudi vse obresti na depozite (izven Slovenije). Ne glede na to ali presežejo 1000€ ali ne. Kr davek se plača ko seštevek obresti preseže 1000€ (na preseženi del) in ne ko obresti presežejo 1000€ na posamen depozit. Če ne prijaviš, država ne more vedet ali si presegel prag ali ne. Kazni pa, kot je rekel Jordan, niso male.
Fajn bi bilo, da za to trditev priložiš link oz. zakonsko določilo. Bo šlo?Kar je rekel Jordan. Jaz pa bi dodal samo še da je potrebno prijavit tudi vse obresti na depozite (izven Slovenije). Ne glede na to ali presežejo 1000€ ali ne. Kr davek se plača ko seštevek obresti preseže 1000€ (na preseženi del) in ne ko obresti presežejo 1000€ na posamen depozit. Če ne prijaviš, država ne more vedet ali si presegel prag ali ne. Kazni pa, kot je rekel Jordan, niso male.
Tule vem, da nekateri imate Revolut Pro. Jaz imam Business in me zanima naslednje. Pri biznis navadnem imam omejitev 5 transakcij na mesec brez provizij. Gledam nekaj cenike in vidim, da pri Revolut Pro pa so provizije kot pri osnovnem, ki ga imam. Torej potem bi imela plačila računov neomejeno brezplačno. To drži? Sem obdržala biznis in vse naštimala nanj ravno zato, da bi imela ločeno in brez zbrke, zdaj pa na navadnega prenakazujem (v sklopu tistih 5 transkacij) in imam res vse pomešano.
Tole bo kr davčna. Pa savings ni depozit, moraš prijavljati potem obresti + nakup/prodaja v skladuOk, sem odprl račun.
Nekaj sem si nakazal (je šlo Ok na račun) zaj bi pa rad sprobal tale savings in mi vmes med postopkom zahteva neko številko:
Poglej priponko 80054
Kaj naj bi bila to za ena številka? (sprobam PIN, ki sem ga vnesel (4 mestni) in 6 mestni pass, ki sem ga določil) a mi ne pokaže možnosti da bi vnešeno potrdil (očitno cifra ni OK..pa tudi tale PIN za Slovenijo mi je sumljiv, da je nekaj drugega vse skupaj).
Zdaj moram verjetno še račun prijaviti dacarjem?
Ja to je to kar je Jabe napisala, ni pa to depozit, ampak vlaganje v Fidelity sklad. V praksi ni 3.11%, ker plačaš 25% od bruto obresti preden si Revolut vzame svoj fee, ne pa 25% od 3.11%. Pa zavarovano je do 22k samo.V sosednji temi o državnih obveznicah je Jabe napisala tole:
Revolut da 3,11%. Nič vezan denar
Na kaj se to nanaša? Ta 'savings' ali je to kaj drugega?