Retardiran Ljubljanski podžupan

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ne vem, z nekaterimi idejami se povsem strinjam. Poznam primer, ko nekdo zivi 1min stran od avtobusne postaje, avtobus pa jo pripelje pred vrata sluzbe, ampak gospa se raje vozi z avtom in placuje parkirnino. Pa to ni osamljen primer, jih poznam se kar nekaj. Je pa res da trenutno avtobusne povezave na dolocenih predelih niso niti priblizno primerne.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ene ja, ostalo je pa bolj pogled izza uradniške mize in pisarne ter zagotovljenega sluzbenega parkinga.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Jaz sem preprican, da smo slovenci eni od najbolj razvajenih narodov glede voznje s svojimi avti v eu. Se enkrat, seveda se strinjam, da javni prevoz na dosti mestih sepa ampak vseeno.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
V bistvu ima prav. Ker to koliko možnosti imajo Ljubljančani, da ne uporabljajo avtomobila je res v špici v svetovnem merilu. Upam, da se bo čimprej prepovedalo dizle v Ljubljani kar se že tudi govori. No saj jih lahko čimprej prepovedo tudi v drugih Slovenskih mestih z Mursko Soboto na čelu da ne kdo rekel, da pljuvam samo po Ljubljančanih ker to kar se dogaja recimo danes in pa prejšnje predpraznične dni res ni normalno. Pa vsak bi se zapeljal direktno v trgovino, boh nedaj da bi prehodil 10 m peš.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Se strinjam, da je avto pri slovencih še zmeraj pomemben "član družine", ker se veliko da na njega (denarja, časa in tudi čustev), zato je pa še zmeraj prisotna mentaliteta, da moraš z njim priti točno v center mesta, pred vhod trgovine ali na plažo..

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
V bistvu ima prav. Ker to koliko možnosti imajo Ljubljančani, da ne uporabljajo avtomobila je res v špici v svetovnem merilu. Upam, da se bo čimprej prepovedalo dizle v Ljubljani kar se že tudi govori. No saj jih lahko čimprej prepovedo tudi v drugih Slovenskih mestih z Mursko Soboto na čelu da ne kdo rekel, da pljuvam samo po Ljubljančanih ker to kar se dogaja recimo danes in pa prejšnje predpraznične dni res ni normalno. Pa vsak bi se zapeljal direktno v trgovino, boh nedaj da bi prehodil 10 m peš.

No, tukaj je kar nekaj omejitev v ljubljani. Da prides iz kaksnega zaloga na rudnik z avtobusom rabis pomojem slabo uro in tukaj je veliko prostora za izboljsave. Je pa res, da je razvajenost in navajenost pripeljati se od vrat do vrat pri nas nekaj neverjetnega. Se en kolega se je iz sentvida v sisko, se pravi samo ravna spura po celovski par km, vedno vozil z avtom in potem jamral, ker ne dobi parkir placa v siski. Ko sem ga vprasal zakaj ne gre z busom me je pogledal kot da sem na glavo padel.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
mislim da bi tale veleumni podžupan moral kdaj pa kdaj tudi z avtom naokoli.
več ljudi bi se posluževalo P+R če bi lahko tudi npr ob 7:30 še dobil prostor na Dolgem mostu npr. Če so že prenavljali parking, bi lahko razmislili tudi o konkretni razširitvi (je bila sobota in ob 18:00 ni bilo niti 1 parkirnega mesta frej). Da ne omenjam, da zjutraj ko se vsi iz P+R nabašejo na trolo,nato že na drugem postajališču Bonifacija ni več prostora za ostale potnike..
Tukaj bi nujno morali urediti postajališče za vlak, zato da se do centra zapelješ do tivolija ali pa na glavno postajo oz. bi moral iti še naprej do BTCja.

drugi problem je P+R Barje-nardili novo postajališče, samo kaj ti pomaga ker se vse zabije zaradi takega navala iz AC obroča.

Največji problem je iz gorenjske strani- P+R sploh ni- bi ga pa morali urediti že v Medvodah (v kombinaciji z vlakom) in še enega v Vižmarjih.

Stožice P+R so pa prazne...

Problem teh P+R je, da predolgo traja, da prideš iz Dolgega mostu do npr. Rudnika ali pa Bežigrada-pride v poštev samo za tiste ki delajo v centru.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz mislim, da ima v veliki meri prav. ko sem živel v borovnici, sem se vsak dan v službo vozil z vlakom. 20 minut. vlak mi je nadomestil metro. zdaj ko se vozim iz maribora, uporabljam avto v kombinaciji s prevozi.org. v trenutku, ko bi mi potne stroške iz denarja spremenili v mesečno karto, bi avto ostal doma. zdaj pač izkoriščam ponujeno (z denarjem, namenjenim nakupu vozovnice, tankam avto, tako kot pravi koželj).

B81

22. jul 2007
36.938
10.504
113
Ok tale hecni stric navija najbolj za vlak, kako pa prideš potem na drugi konec mesta? Peš? S peciklom? Taksijem?
Jaz osebno ne bi šel dve uri prej od doma, da bom nekaj presedlaval iz vlaka na bus in nevemkamvse. Fakof. Za sebe se brigaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Deloma, oziroma veliko ima prv. AMpak: najprej je treba porihtat vlak (MOL bi moral enostavno zajebavat SŽ do nezavesti, dokler ne postavijo mestnih postaj in ne uvudejo rednih vlakov), ter foloto busov., jih naredit še bolj pogost in cenejše, povečat obstoječe in uvest move P+R. Pač treba je zmetat par 10 ali sto M evrov v to, pa bo delovalo. Ko bodo vlaki na 15 min, busi na 5 min (na primerno splejanih progah), bo delovalo.
Z Brezovice, na primer, prideš v center z vlakom v 7 minutah, z avtom v 20-25, z busom ene 40 min ... Samo: vlak vozi kadar pač pade, včash v pol ure dva, včasih 2 uri nobenega, bus na na pol ure.
Se boo morali zavedat, da bo sistem, ko ga postavijo, pač leto, dve, tri prazen in goltal denar. Ampak najprej mora bit urejen, potem lahko ljudi matraš.
Pa seveda: rumeni pas na vpadnicah ja, ampak brez jemanja pasov osebnim avtom. Ker drugače narediš gužvo in povečeš emisije in umažeš zrak v mestu. Pač poširit ceste ali porihtat pasove tako, da se bo dalo živet (recimo 5 pasov, od tega 2 za buse, ostali 3 pa fleksibilna uporaba: zjutraj 2 noter, 1 ven, popoldan obratno.
In ko bo tako porihtano, ne boš rabil 2 uri prej od doma.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pa "kaznovat" vozila, ki morajo ravno do središča. Večina njih dnevnih migrantov. V spominu ostala stevilka ca 100.000 vozil na dan.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
Ob njem se spomnim na tale posnetek (ki pa ima premalo.ogledov, ampak drugega ne najdem).
Telefonski klic in stisk desnice odklene lisice na avtu

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.279
4.106
113
No verzija Šentilj meja proti Gradcu

http://fahrplan.oebb.at/bin/qu...afasScrollDir=1

2572837-OBB.JPG

Priponke

• 2572837-OBB.JPG
    2572837-OBB.JPG
    28,8 KB · Ogledi: 190
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
Sicer pa Ljubljana je nekaj že naredila na tem podrocju, vendar po mojem.mnenju še vedno premalo.
Nekako pogruntat sistem "krožnega" prevoza po obvoznici. Tako bi se znebili tudi kakšnega avtobusa v centru.
Kot že omenjeno
Da s fužin prideš na Rudnik (podobnih primerov je še.veliko) traja ohoho časa(najbrž več kot uro povprečno).
Z avtom po obvoznici pa 5 minut, (če kaj ne kvačkajo po Golovcu)
Je pa res da postaj po obvoznici ne moreš narediti in bi jo moral "potegniti" v notranjost do shoping centrov oziroma stanovanjskih sosesk oziroma drugih avtobusnih povezav (vpadnic) ob obvoznici. (Celovška, Dunajska, stozice,btc,,Fužine, Litijska, rudnik,, "p+r barje, Tržaška....
Eventuelno bi jo lahko mogoče naredil, na vzporednih cestah ob (severni) obvoznici

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.668
6.708
113
pri taščici
Pred leti si imel na progi 21 zadnji avtobus ob 9 zjutraj, naslednjega ob 12.

Običajno je bil avtobus že na prvih treh postajah precej poln. Sploh tisti ob 12.
Ker naslednjih je bil potem šele nekaj čez eno.
Sedaj kot vidim.so to nekoliko popravili, nisem pa še raziskoval.

Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pred leti si imel na progi 21 zadnji avtobus ob 9 zjutraj, naslednjega ob 12.

Običajno je bil avtobus že na prvih treh postajah precej poln. Sploh tisti ob 12.
Ker naslednjih je bil potem šele nekaj čez eno.
Sedaj kot vidim.so to nekoliko popravili, nisem pa še raziskoval.

In potem sem šel dol z 12 če je bil šofer toliko vljuden, da me je spustil dol pri Savskem mustu, če ni bil sem šel pa iz Polja domov. Ali pa iz 11-ke direkt na končno, pa spet iz Polja domov......V Šentjakob.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Predvsem bi bilo potrebno pogledati širšo sliko. Z vsem zgoraj napisanim, se gasi požar, namesto da bi se ga preprečilo.
Hint: policentričnost... In to tako na nivoju države kot tudi večjih mest.
Marsikatero podjetje je to že ugotovilo in se selijo iz ožjega in širšega centra ven na obrobje.