Resna veza ali . . .

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
ksz...

avtorju te teme: delaj po lastni glavi in presoji, ne to kar ti tvoja klapa 'narekuje'

nekdo je pisal, da naj bi bile resne zveze po 35. letu...
hysterical-1.gif
....takrat tiste punce oz. že ženske, ki bi bile mogoče prave za vse tako razmišlujoče, že imajo v večini primerov moža oz. partnerja ter otroke. vprašanje je kakšna izbira je po 35. ali pa rečimo 29. - etem letu ženske, ob predpostavki da so moški večinoma starejši od svojih partneric.

osebno sem pa zato, da si človek mora dati v mladosti duška....ampak ne predolgo, ker, če se ga okrog predolgo sračka, so vsi vagoni lahko že zasedeni.

Nazadnje urejeno:

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Tle notri itak nekateri pišejo svoje želje, realnost je pa pri njih čisto drugačna.
grin1.gif

Sicer pa vsakmu svoje paše. Eni bi se gonil pa se ne morjo, drugi bi bili rajši v "resni" vezi. Folk, ki jambra tako ali drugače pa itak nima razčiščenih pojmov glede sebe, kaj šele kaj več. Opažam da ljudje sebe tako malo cenijo. So v neki povprečni vezi, skoz neki jambrajo kako ne vidijo več smisla v tem pa še kr vstrajajo. In pol greš na drink in sam še jambranje, kolk se majo bedno.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
najboljše je biti srednje star, imeti ženo ter kup diskretnih ljubic in sponzoruš....
ob takem načinu si lahko dokaj kmalu v resni zvezi, hkrati pa ne trpiš zaradi monotonosti!

l.p.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Kriza, eni se pa res obremenjujete, ko da gre za dosmrtno zvezo pri 15ih
rolleyes-1.gif

Kaj klinac, če ugotoviš da si si z nekom kompatibilen, da se privlačiš in da si maš kej za povedat, SE DRUŽIŠ z njem in ne pričakuješ nevem kaj zdej od tega, pač uživej v družbi in to je to. Višja znanost a?

Resna zveza, za moje pojme je to, da si ne rečeš po enem mescu; Ja sej ni prvi in tud zadnji ne, ampak da se trudiš in vlagaš v zvezo, v eno osebo, da ne lutaš potem z ostalimi "moškimi upniki" naokoli po kavah, ampak da jih na lep način vse počasi odkenslaš (s tem ne mislm prijateljev, ki jih imaš že desetletja, ampak najnovejše "kolege" ki so ti postali kolegi zato ker bi pač neki radi od tebe, in js osebno takih v resni zvezi z nekom potem ne rabim več).
Resna zveza men osebno ni, ko si 15 letniki obljubljajo večno zvestobo (love u forever mishy moj) ampak recimo, ko zvem da nekdo živi skupaj z nekom, potem je to že neki bolj resnega od tistega dobivanja in da veš, da jima ni samo luštno, ampak da si delita tud življenje samo, življenjske probleme.

Je sicer luštno, da imaš koga s katerim hodiš (mira, ti si men tok všeč, dej bod moja punca -tak stil) ampak do zdej se najstniške lav-forever niso obnesle, vsaj sama ne poznam nobenega (puste prosm vaše dedke in babice, govorimo o letih recimo od 2000 naprej). Do 25-ga leta jih zamenjaš vsaj ene osem, takih prehodnih partnerjev.

Potem se pač zresniš, ker si dal vse skozi in točno tudi veš, kako se je treba obnašat v zvezi, da se zavedaš, da ne more bit vse po tvoje, da deliš probleme z nekom, da verjameš v zvestobo in tko, da vseeno pustiš partnerju dihat, ne pa da ga kličeš zvečer na vsake pol ure, ko VEŠ, da je s kolegi na moškem večeru. To delajo najstnice, za boga milega.
Resna zveza je zaupanje in enostavno -resnost, obenem pa ohranitev osebnosti, kakršna si.

In šele potem, ko se dobro poznaš in veš, kako funkcioniraš in kaj ti paše in kaj ne, kaj pričakuješ od partnerja, si zrel za neko resno zvezo in imaš vse možnosti, da si jo ustvariš.
(Potem tudi ko spoznaš nekoga novega, in če vidiš, da mu je samo do pijančevanja, da se zabava s kolegi po 3x na teden, se šlepa na študentske napotnice v neki levi službi, sam pa bluzi okoli, no -jaz osebno s takim ne bi imela kej preveč opravka, po tem ko bi se zavedla, da si želim neki resnega).

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Kriza, eni se pa res obremenjujete, ko da gre za dosmrtno zvezo pri 15ih
rolleyes-1.gif

Kaj klinac, če ugotoviš da si si z nekom kompatibilen, da se privlačiš in da si maš kej za povedat, SE DRUŽIŠ z njem in ne pričakuješ nevem kaj zdej od tega, pač uživej v družbi in to je to. Višja znanost a?

Je sicer luštno, da imaš koga s katerim hodiš (mira, ti si men tok všeč, dej bod moja punca -tak stil) ampak do zdej se najstniške lav-forever niso obnesle, vsaj sama ne poznam nobenega (puste prosm vaše dedke in babice, govorimo o letih recimo od 2000 naprej). Do 25-ga leta jih zamenjaš vsaj ene osem, takih prehodnih partnerjev .

Vsaj ene 8 partnerjev do 25-ega leta.....sorry, a ni ta številka malce pretirana, če seveda niso vključene vezice, ki trajajo 2-3 mesece.

Nekaj je itaq treba skozi dati, samo če tip/tipica do 25-ega zamenjata recimo 8 partnerjev, s katerimi so imeli daljše zveze, ki so bile bolj resnega značaja, pa ni štimalo....potem je z njo/njim samim nekaj narobe....ali?!?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Z nekom je treba bit vsaj eno leto, da kolikor toliko spoznaš osebo.

Zima - pridna, se rada stiska, osamljena..
Pomlad - jo razganja in flirta na veliko
Poletje - pridna, rada bi šla s TIPOM na morje
Jesen - o fak, faks...izpiti...kdo rabi še tipa...

grin1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
@ mojamura; ne ne, nisem mislila "resnih" zvez ampak tko, svega i svačega no
grin1.gif

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
osebno sem pa zato, da si človek mora dati v mladosti duška..

kaj to poemni? one night standi (ce upostevamo, da nimas kaksne resne parletne zveze)?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Problem je, ker večina primerja samski stan Vs. zasedeni ob predpostavki idealne veze. Nič negativnih stvari, ki pridejo zraven..

Sicer pa so vse sčasoma tečne...samo čas jim morš dat.
grin1.gif

lionel

Pripravnik
5. nov 2007
98
0
6
V bistvu raje sam, kot pa v slabi družbi
uf-1.gif

Pa še ena, raje sem sam, kot pa da imam nekoga samo zato ker se bojim biti sam
rolleyes-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Sploh ne more bit debate o tem, biti samski ali ne. Človek je polovica, če hoče bit "popoln" oz. v ravnovesju potrebuje drugo polovico. Tko pač mamo na zemlji, tako smo ustvarjeni. Vsi tisti, ki goreče zagovarjajo samski stan se po moje le tolažijo oz. usklajujejo dejstva s stališči, to ljudje delamo po naravi sicer pride do kognitivne disonance. Sam se spomnim, ko sem bil samski mi je blo res super, ampak mi je vseeno na trenutke nekaj manjkalo. No, zdej vezan mi ne manjka nič, imam kvečjemu česa preveč.
grin1.gif

lionel

Pripravnik
5. nov 2007
98
0
6
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Sebe ne moreš gledat kot celoto, če si se ti samski počutil, kot da ti nekaj manjka to še ne pomeni, da se morajo tako počutit vsi
rolleyes-1.gif
Živim še vedno v upanju, da nismo neki roboti, ki se vedemo po nekaterih ustaljenih smernicah. Všeč so mi tisti, ki skačejo iz teh smernic in se kdaj pa kdaj tudi požvižgajo na norme, ki jih družba podpira.

Upam, da sem povedal svoje dovolj razločno
tongue-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz pa mislim da ko si malo starejsi oziroma zrelejsi gledas drugace na te stvari - sam menim isto kot qqqqqqq

Saj je fino zivljenje samsko, ampak ni to to. Dokler ne srecas prave ljubezni sploh neves kako to izgleda.

LP

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
lionel,

ne vem če sva se razumela, jaz govorim o sami človeški naravi. Ti si lahko celota in samski, vendar vprašanje je kakšna celota si npr. ti se počutiš popolno ležiš pa v smetnjaku. V naravi je pač tako, ne moreš biti samski, ker nismo narejeni tako, temveč rabimo nekoga, tko pač je. Sej ne rečm, da je možno najt zamenjavo, substitut za manjkajoče potrebe ampak to je zlo težko ohranjat skozi celo življenje in kar je najbolj pomembno ostat v ravnovesju.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
pa sej pomoje se bo redko kdo ravno upiral ljubezni, če se mu zgodi. Bolj pomembno je, da si zadovoljen sam s sabo tudi takrat, ko si samski, se pravi, da se ne zadovoljiš s čimerkoli oz. komerkoli samo zaradi tega, da ne boš samski. Velik preveč ljudi namreč ne zna bit samih in kar letajo iz zveze v zvezo. Jst sm recmo samska in se mam super, ampak če slučajno spoznam koga, ki mi ugaja, bom itak skušala kej iz tega razvit. Sem se pa od prejšnjih zvez naučila, da na začetku, ko človeka še ne poznaš dobro, ni fajn drvet v vezo in bit že od samega začetka ne vem kako resen. Pusti času čas, na izi...če bo kej iz tega, bo, če ne bo, pač ne bo...more luck next time
wink-1.gif