Kriza, eni se pa res obremenjujete, ko da gre za dosmrtno zvezo pri 15ih
Kaj klinac, če ugotoviš da si si z nekom kompatibilen, da se privlačiš in da si maš kej za povedat, SE DRUŽIŠ z njem in ne pričakuješ nevem kaj zdej od tega, pač uživej v družbi in to je to. Višja znanost a?
Resna zveza, za moje pojme je to, da si ne rečeš po enem mescu; Ja sej ni prvi in tud zadnji ne, ampak da se trudiš in vlagaš v zvezo, v eno osebo, da ne lutaš potem z ostalimi "moškimi upniki" naokoli po kavah, ampak da jih na lep način vse počasi odkenslaš (s tem ne mislm prijateljev, ki jih imaš že desetletja, ampak najnovejše "kolege" ki so ti postali kolegi zato ker bi pač neki radi od tebe, in js osebno takih v resni zvezi z nekom potem ne rabim več).
Resna zveza men osebno ni, ko si 15 letniki obljubljajo večno zvestobo (love u forever mishy moj) ampak recimo, ko zvem da nekdo živi skupaj z nekom, potem je to že neki bolj resnega od tistega dobivanja in da veš, da jima ni samo luštno, ampak da si delita tud življenje samo, življenjske probleme.
Je sicer luštno, da imaš koga s katerim hodiš (mira, ti si men tok všeč, dej bod moja punca -tak stil) ampak do zdej se najstniške lav-forever niso obnesle, vsaj sama ne poznam nobenega (puste prosm vaše dedke in babice, govorimo o letih recimo od 2000 naprej). Do 25-ga leta jih zamenjaš vsaj ene osem, takih prehodnih partnerjev.
Potem se pač zresniš, ker si dal vse skozi in točno tudi veš, kako se je treba obnašat v zvezi, da se zavedaš, da ne more bit vse po tvoje, da deliš probleme z nekom, da verjameš v zvestobo in tko, da vseeno pustiš partnerju dihat, ne pa da ga kličeš zvečer na vsake pol ure, ko VEŠ, da je s kolegi na moškem večeru. To delajo najstnice, za boga milega.
Resna zveza je zaupanje in enostavno -resnost, obenem pa ohranitev osebnosti, kakršna si.
In šele potem, ko se dobro poznaš in veš, kako funkcioniraš in kaj ti paše in kaj ne, kaj pričakuješ od partnerja, si zrel za neko resno zvezo in imaš vse možnosti, da si jo ustvariš.
(Potem tudi ko spoznaš nekoga novega, in če vidiš, da mu je samo do pijančevanja, da se zabava s kolegi po 3x na teden, se šlepa na študentske napotnice v neki levi službi, sam pa bluzi okoli, no -jaz osebno s takim ne bi imela kej preveč opravka, po tem ko bi se zavedla, da si želim neki resnega).