Vidiš to je problem tistih, ki delajo na Tlelemachu in razmišljajo tako kot ti: saj ni problem zamenjati sheme, pa če od 165 dalje gledaš tudi ni problem - zakaj za vraga pa potem začenjamo štetje s številko 1?
In ja analogna radio shema je problem - jaz sem pač povsod potegnil antenski kabel iz stenske vtičnice oz razdelilca signala pa je, ni pa enaka kvaliteta kot je bila prej.
Nismo/so vsi začeli živet v digitalni dobi. Od prvega računalnika v službi je dobrih 30 let!!!
Ne vem, kaj hočeš povedat. Verjami, da bi jaz dosti raje videl, da so HD kanali takoj na začetku in da se zmeče ven vse SD kanale, ki so tudi v HD (in kot pravim na EON boxu kot tudi appu, ki ga gledam 99% časa tudi so, zato mi je dokaj vseeno za default programska mesta na klasični kabelski). Sem v preteklosti že večkrat spraševal po tem in mi je bilo zelo všeč, ko so to končno rešili za EON platformo, kjer pač ni problema s starimi sprejemniki. Pa vrjamem, da tudi njim ni v interesu vdrževat dveh ločenih programskih shem (EON vs klasična digitalna kabelska) ter po nepotremnem zasedat transponderje predvsem pa frekvence na coaxu, ki bi jih lahko bolj pametno ponucali (kar je spet meni na optiki vseeno, ker imamo net na ločen vlaknu od kabelske). Sem samo napisal, kje je problem.
Pa evo že tebi ne ustreza, da se ukinja analogne kanale in praviš da je to problem. Drugim žnj uporabnikom pa bo pa precej večji problem, ko pol kanalov ne bodo mogli več gledat, ker jih njihov TV ne bo podpiral, ali pa bodo imeli prvih 100+ programskih mest temo. Ampak enkrat je treba pač presekat. Če bi še danes držali vse TV in radio kanale v analogni obliki, bi lahko samo sanjali trenutne hitrosti interneta.
Do takrat je pač lažje, če si vsak, ki ga to resnično moti, premakne kanale po svoje. Večina TVjev s tem ne bi smela imet težav. Tudi moj jih nima in še nikoli ni premaknil kanalov po svoje. Je pa seveda nekaj dela z urejanjem in meni osebno je škoda izgubljat čas s tem. Tisto parkrat na leto, ko dejansko preklopim nazaj na klasično kabelsko direktno na TVju, pač vtipkam večjo cifro. Pa še na istem mestu so kanali, če pridem kamorkoli kjer imajo ravno tako Telemach. Bom pa vesel, ko vse skupaj poenotijo z EONom.