Renault megane 1.5 dci ne vžge

Mr_Fizl

Zelenc'
6. sep 2007
19
0
1
Jest mam pa očitno res srečo z renaultom, ravno tako dCi mašina 200kkm pa še kar kleplje letnik 2002, dve zadevi ki sem jih moral poštimati izven rednih servisev in sicer IC ki sem ga sam poškodoval in pa regulator oz senzor tlaka goriva. Se pravi da ga morm še kar naprej božat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik Mr_Fizl pravi:
Jest mam pa očitno res srečo z renaultom, ravno tako dCi mašina 200kkm pa še kar kleplje letnik 2002, dve zadevi ki sem jih moral poštimati izven rednih servisev in sicer IC ki sem ga sam poškodoval in pa regulator oz senzor tlaka goriva. Se pravi da ga morm še kar naprej božat.
Temu bo pa treba spomenik postavit: Dosegel 200.000 (skoraj) brez izrednih sevisov.
evil.gif

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Fizl pravi:
Temu bo pa treba spomenik postavit: Dosegel 200.000 (skoraj) brez izrednih sevisov.
evil.gif
Veš kok jih je še, pa "ti" ne veš
cool-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Folk ne zna dizlov vozit in negovat potem je pa renault kriv, sicer seveda tudi sami crknejo kljub pravilnem ravnanju, ampak tako hudo pa spet ni kot tule pišete. Nisem pristaš dizlov ampak glede na to da se okoli vozi veliko dcijev letnikov 2002-2006 potem nekaj mora bit na tem da ni samo renaultov dizel agregat kriv. Poznam človeka ki je imel 1.9dci, vsakič ko smo odhajali že na parkingu na 4k hladnega, potem pa naslednjič "renault dizli so jajca".....
bonk.gif
Že zdrava pamet govori da servisov na dizlu pač ne delaš na 30k pa tudi če tako piše v knjižici...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Folk ne zna dizlov vozit in negovat potem je pa renault kriv, sicer seveda tudi sami crknejo kljub pravilnem ravnanju, ampak tako hudo pa spet ni kot tule pišete. Nisem pristaš dizlov ampak glede na to da se okoli vozi veliko dcijev letnikov 2002-2006 potem nekaj mora bit na tem da ni samo renaultov dizel agregat kriv. Poznam človeka ki je imel 1.9dci, vsakič ko smo odhajali že na parkingu na 4k hladnega, potem pa naslednjič "renault dizli so jajca".....
bonk.gif
Že zdrava pamet govori da servisov na dizlu pač ne delaš na 30k pa tudi če tako piše v knjižici...
Torej si hotel povedat, da se na Renault dizle lima v povprečju več bedakov kot pri dizlih ostalih znamk? In pri vseh ostalih znamkah pa vse dizle lepo ujčkajo, itd. Namreč to pa prvič slišim.
grin1.gif

Iz lastnih izkušenj lahko povem isto kot si ti zgoraj napisal za en 1.9TDI in en 2.0TDI. Oblak črnega dima ob vsakem speljevanju, pa še danes oba klepljeta.
grin1.gif
.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Za mene osebno je bila najboljša diesel mašina od renaulta tista 1.9D ( clioti 98,99 letnik). Res, da je avto imel pospeške takšne, da si lahko vmes zaspal, ropotal glih tak kot kak zjahan golf 2. Samo smo imeli na firmi enega takega cliota. Brez izrednih servisov . Pri 212.000 km je šla h vragu sklopka ( krivda sodelavca). Potem smo ga pa tak prodali, in se še mogoče kje pri nas kdo z njim vozi.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Se kar za glavo držim, ko berem o super duper varčnih in poceni dizlih !

Sam se vozim z bencinsko požrešno kravo od BMW ja in ja kljub mestni porabi 11 l je avto neverjetno res neverjetno poceni, saj se nikoli z njim nič ne dogaja, prava žalost samo olje, filtri, kake zavorne ploščice ( pa še to sila redko) pa gre.
Res žalost tale Renault, žena ima bencinarja 2 leti starega 1,6 motor, no na srečo oma 5 letno garancijo z omejitvijo 100.000 km.
Kam pa svetujete peljati na servis, k pooblaščencu Renoja v Ljubljani na prvi servis pri 2 letih ???

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Na tržaško k Malgaju ne hod...najbrž ne bom edini s tem nasvetom

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Čist tko, a tebi se zdi dobr da olje menjaš enkrat na 2leti ? In pa npr. filtre (mikro,oljni,)?

Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Se kar za glavo držim, ko berem o super duper varčnih in poceni dizlih !

Sam se vozim z bencinsko požrešno kravo od BMW ja in ja kljub mestni porabi 11 l je avto neverjetno res neverjetno poceni, saj se nikoli z njim nič ne dogaja, prava žalost samo olje, filtri, kake zavorne ploščice ( pa še to sila redko) pa gre.
Res žalost tale Renault, žena ima bencinarja 2 leti starega 1,6 motor, no na srečo oma 5 letno garancijo z omejitvijo 100.000 km.
Kam pa svetujete peljati na servis, k pooblaščencu Renoja v Ljubljani na prvi servis pri 2 letih ???

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.657
113
kukr sm ga jaz zastopu....mu etak dol visi ker ma 5letno garancijo....vmes ga bo pa že prodal
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ja na dve leti seveda, saj ima long life olje notri, pa je ja treba ekološki biti... no ja resnica, je, da ga moja boljša polovica nežno vozi za kilometre pa po mojem še niti 16.000 nima , smo pa olje in ostalo kontrolirali in gledali, da je vse na maksimumu.

Sicer pa se je do sedaj pokvaril ali zataknil samo voznikov zglavnik, ki ne gre več v spodnjo lego.

Kaj pa je z Malgajem tako narobe, ker ravno tja sva hotela iti, ker je bil avto tam kupljen, no sicer sem že klical pa so rekli, da če pridem ob 7.30 H lahko počakam in imam avto na očeh, da traja pa tam uro in pol do dve uri .

Ali kdo kaj ve, so kake posodobitve softvera tudi ali kaj, kar je treba posebej povedati, da želimo, da se naredi ......

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.657
113
Stvari so že mal stare (par let) ampak priokus ostaja...

Pač delu za firmo k je mela vozni park od renaulta.....in smo ke vozil.....redni servis......etak menjava olja glede na km....lučka je že prej svetla.....po servisu.....čez 2 dni s5 lučka za olje...etak računal menjavo....ubistvu pa dolil
grin1.gif
Tud ostale stavri so ble obupno pošravfane....pač državna firma...dejmo skubt koga boli

Kolegica...ji crkne na cliotu hupa.....niammo na zalogi....hop pa se je odšravfala na salonskem
smile-1.gif

Je pa res da je od sestre mož skos ke vozu....pa vsakič zadovoljen....tko da....pomojem da tm k se da tm te olupjo

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
ksz

Še eden od člankov, kjer se lahko samo nasmehnem. Še eden od člankov, kjer mi ni žal da mi Kangoo porabo 10 litrov. Bencina!

Samo da ni dizel renault
cheer.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sem se že prehitro hvalil
hysterical-1.gif

...vidim danes zjutraj, da mi pol avta ne gori in ne dela...ok, mogoče varovalka. Pogledam, ni. Grem na servis, pa da vidimo.

Bit šnel ales pregledn, pa da ich hojte faren doma...
grin1.gif

3 urce kasneje, poštimano pod garancijo. Razlog? Prišla voda notri med elektriko za osvetlitev tablice. Kurcšlus pa je zjebal varovalke.

3 X hutra za renoja

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
p.s. za kazen bom danes pri 140km/h šaltal v tretjo, da bo vidu kdo je šef...jebo mu bog pas m....