Renault "hatred" v Sloveniji

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da. O kvaliteti se res a debatirati, predvsem o Clio II, Laguna II... Nekje do 2007.
Dragi servisi? Po moje nekje v rangu. Do sedaj ni še nobeden pripopal sken originalnega računa za premium znamko za redni servis. Niti za ljudski dojč voz...
Če vprašam skrbnika našega voznega parka bo povedal da so Passati predzadnje generacije (sedaj je novi že naprodaj) največji krš, kar smo jih imeli. Poleg vsega še nesramno dragi in brez opreme. Prav tako so Ocative pogosto crkovale... (eni je do 10kkm 2x odletela turbina). Avti so na uporabo (vozi ga samo ena oseba), tako da efekt delovnega živinčeta odpade.
Sedaj so in Superbi, ki so dokaj poceni in dobro opremljeni (ne moreš verjeti, za minimalno doplačilo Škode Octavie Business dobiš že Superba z normalno opremo. VW niti blizu ne pride po ceni).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z vsem dolžnim spoštovanjem do očeta; ampak če ni sposoben popraviti avta, ki je nov na garancijo... Pa ne reč da te servis ni šmerglal 5%, ker imaš dovolj veliko izbiro. Vžigalne tuljave na Scenic II (Sagem, Nipon Denso) pa so crkovale in ne moreš verjeti, meni so jih zamenjali ob odpovedi na kulanco 1 leto po izteku garancije. Vse 4, crknila je pa ena. Menjali so jih z Beru-jevimi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če vprašam skrbnika našega voznega parka bo povedal da so Passati predzadnje generacije (sedaj je novi že naprodaj) največji krš, kar smo jih imeli. Poleg vsega še nesramno dragi in brez opreme.

Zanimivo, pri nas pa nobenih težav ne TDI ne s TSI varinato. In tudi grdo dragi se mi niso zdeli ... Razen tega sevedam, da je bil TDI precenjen in da se je TSI 122 izkazal za najboljšo izbiro.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Govorim o letnik 2006/2007. Avto bivših 6 mio SIT, 1.9 TDI, v opremi niti BCja ni imel. Krš od avta... Ti Passati se odprodajajo iz nabora čim je možno. Npr. Octavie se brez problema podaljša lizing za leto... Teh pasijev uporabniki tudi odkupiti nočejo... Niti ne ostanejo pri firmi za pool avto. Raje Octavie in Fabije.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
So zamenjali, ampak na tretjem servisu, prva dva nista hotela slisati, ceprav je bilo jasno, da gre za tovarnisko napako.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Z vsem dolžnim spoštovanjem do očeta; ampak če ni sposoben popraviti avta, ki je nov na garancijo... Pa ne reč da te servis ni šmerglal 5%, ker imaš dovolj veliko izbiro. Vžigalne tuljave na Scenic II (Sagem, Nipon Denso) pa so crkovale in ne moreš verjeti, meni so jih zamenjali ob odpovedi na kulanco 1 leto po izteku garancije. Vse 4, crknila je pa ena. Menjali so jih z Beru-jevimi.

Pa smo še pri enem problemu francozov: nesposobni servisi, še posebej za elektroniko (testerjev nimajo ali pa jih absolutno ne znajo uporabljati). In na glavo se lahko postaviš, pa na uradnem servisu ne boš dobil toliko razlage okrog cinšpul za 1.6 16V motorje, kolikor si je napisal zgoraj.
zmaga.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Moja znanka si lasti že slabe 3 leta Me(ne)gane-ta letnik 05. Kupljen od 1.lastnika slovenca v avtohiši nekje na dolenjskem. Pri tem avtu je vprašanje, kaj od elektronike ni še bilo zamenjane. Na moje vzbadljivo, sarkastično pripombo, zakaj je sploh kupla ta neudoben skret od avta, pa še grd je ( ok subjektivnost ), je samo rekla, da zato, ker je zmanjkalo za Golfa....:)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Žal je res, da so redki servisi, kjer imajo mojstra, ki obvlada diagnostiko in testerje. Ampak, nekateri serviserji berejo tudi ta-le forum in Renault-klub forum, pa se učijo
wink-1.gif

Prevsem pa: večino stvari se da popraviti. Res me pa čudi, zakaj se uradni servisi (vsaj nekateri) ne poslužujejo interne baze znanja, da niti ko avto pride na servisni pregled ne preveri če so kakšne tehnične note zanj (govorim za Renault). Povem lahko samo to (mi je na servisu dovolil pogled preko pulta) da ko odpre nalog za tvoj avto in odkuca tvoj VIN ve o avtu vse, tudi da so npr. nadgradne programske opreme, menjave... Nekatere so označene kot vpoklici, nekatere kot popravila (brezplačna) ob rednih servisih, nekatera pa samo na pritožbo stranke...
Malo mi je tudi čudno, da uporabniki za nov avto (ki je v garanciji) in ima napako po forumih sprašuje za diagnozo in odpravo napake, namesto da bi avto peljal na servis na garancijsko popravilo. Tudi nadomestno vozilo ti pripada glede na pogoje Renault garancije. Če si pa nevozen pa asistenco na 0801180. Zadeva je brezplačna dokler je avto v garanciji (tudi podaljšani).

Pol manj pritožb bi bilo, verjamem, če bi uporabniki najprej zadevo predali na servis v popravilo in vztrajali na popravilu namesto da iščejo rešitve po forumih in se grejo gostilniške debate.
Tudi mene pogreje nevozen avto, but again, ko je v garanciji bom obrnil telefon in se zmenil za popravilo in nadomestno vozilo in odvoz avta na servis. Zahteval bom vozen avto nazaj, pa seveda bom tudi napake odpravljal. Večina slabe volje je posledica tega, da se prvi lastniki ne ukvarjajo z odpravo napake ampak se mirno vozijo dalje po sistemu dokler bo šlo. Potem pa prodat avto, nabijat o kvaliteti in zlivat gnojnico po vseh.
Pa mislim da je stanje podobno pri vseh znamkah...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Govorim o letnik 2006/2007. Avto bivših 6 mio SIT, 1.9 TDI, v opremi niti BCja ni imel. Krš od avta... Ti Passati se odprodajajo iz nabora čim je možno. Npr. Octavie se brez problema podaljša lizing za leto... Teh pasijev uporabniki tudi odkupiti nočejo... Niti ne ostanejo pri firmi za pool avto. Raje Octavie in Fabije.
Pri nas se najde 2007 in 2009 ... In nobenih problemov niti s TDI nitis TSI. Je pa res, da niso bili 25 jurjev ampak okoli 28, z normalno opremo in ne z najcenejšimi motorji.
Jebiga, poceni kupuješ, pa efekt kakršen je. Za 25k se pač ne kupuje pasata ...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Osebno mi je avto cisto vsec. Tako poceni novih avtomobilov se dolgo ne bo vec. Zato ti cestitam in zelim "ugodnega vetra". Koliko okvar bos ali ne bos imel ... je odvisno tudi od tega, kaksen voznik si in kaksno (ne)sreco imas. Lahko kupis Audija in ga imas stalno na servisu, lahko pa kupis Renaulta in nima nekih okvar.

Glede premium znamk (nekdo je omenjal da za 15k eur dobi premium rabljen avto). Premium avto je zame avto, ki si ga vecina slovencev NE more privosciti niti rabljenega
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Roberto;
Kako pa se vztraja na servisu v primeru da sumis da bi stvar morala iti preko garancije, o cemer pa servis "nic ne ve". Ce bi bili "fer" ne bi bilo treba nic vztrajat. "Gospod, tule so kljuci nadomestnega vozila, se opravicujemo za nevswcnosti, vas poklicemo ko bo popravljeno. Srecno". Ce bi tako delali servisi in znamke bi vsaj v casu garancije bile bolj ali manj pohvale na njih. Sicer pa schumi, roberto in drugi; se upate dati imena servisov na plano?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Glede premium znamk (nekdo je omenjal da za 15k eur dobi premium rabljen avto). Premium avto je zame avto, ki si ga vecina slovencev NE more privosciti niti rabljenega
smile-1.gif

Tocno tako ! (uizjema je par modelov cisto na vrhu cenovne piramide, nekaj vec pri MB)

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Osebno mi je avto cisto vsec. Tako poceni novih avtomobilov se dolgo ne bo vec. Zato ti cestitam in zelim "ugodnega vetra". Koliko okvar bos ali ne bos imel ... je odvisno tudi od tega, kaksen voznik si in kaksno (ne)sreco imas. Lahko kupis Audija in ga imas stalno na servisu, lahko pa kupis Renaulta in nima nekih okvar.

smile-1.gif

okej po tvojem se lahko tema zaklene, premium rabljenega ali novega ima itak samo par ljudi v slo, in to je to... pika in zaklep.
bonk.gif

btw, vse hiše in pol stanovanj je vrednih (oziroma se za tolk prodajajo) med recimo 100 in 200 k€ naprej, pomeni da bi si takšne avte kot si ti napisal lahko dejansko privoščilo skoraj vse druzine v slo..pač potem pa kruh in voda, kar tudi ni redkost.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz se.
Ne moreš verjeti, koliko servisov še zmeraj misli, da smo mi hodimo tja zaradi njih...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Naša mati so imeli Cliota, smo probali 3 različne servise, vsi so skubili neverjetne zneske, pa vsi so nekaj mutili vedno.

Poleg teh servisov pa ne vem če folk ravno ne mara renoja, a ni največ prav cliotov?

Že trije mehaniki so mi rekli, da majo največ dela s fracozi oz. da jim lastniki francozov nosijo največ gnara.Nekaj bo na tem.
tongue-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Francoski proizvajalci so imeli cca 31% delež med prodanimi vozili v Sloveniji v letu 2010. T.i. premium znamke (bmw, mercedes, audi) pa cca 5%. Logično je, da se serviserji več srečujejo s prvimi. Danes so razlike med znamkami v isti klasi precej nizke in povprečni slovenec s svojimi 12k km na leto ne rabi preveč skrbeti glede pravilne izbire. Očitno se jih večina niti ne obremenjuje, saj je clio še vedno daleč najbolj prodajani avto (4052 kosov v 2010), drugi pa je megane. To je ob 900€ povprečne plače tudi realna slika, saj večina ne želi obubožati zaradi avta. Seveda pa so v glavah še vedno zelo velike razlike.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zakaj zaklene?
confused-1.gif
Sej sm komentiral renaulta....

Sicer je pa vse stvarprioritet. Na videz poznam modela, ki si je sel prodat stanovanje, se preselil v stanovanje z najemnino in si kupil Audija Q7.

How confused you have to be, to do such a thing???
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Model se bo vsaj en del svojega življenja počutil pomemben in bogat. Jaz bom pa do konca življenja revež, pa čeprav v svojem stanovanju.