Renault "hatred" v Sloveniji

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Oj,

Kupoval sem vozilo, prevozno sredstvo, avto... Na koncu kupil nov Megane Grandtour. Paket ni da ni. Kupčija zelo ugodna, znotraj predvidenega budgeta, opreme več, kot bi jo dobil kjerkoli pri konkurenci. Zanima me naslednje. Novica o nakupu pri večini folka sproži neverjetno negativne reakcije v stilu:  >A si na glavo padu!!<. 9 od 10 Renaulta spljuva do amena, kupca označi za slaboumnega ipd shit. Pa kva je to tle? WTF?

LPM;

Ps. Prejšnji avto je Megane, 1. šarža II. serije Megana, ni bil perla, je pa naredu svoje.

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Kaj se sploh sekiraš, važno da si ti zadovoljen.

Ponavadi so o določeni znamki avtov najbolj pametni tisti, ki si je nikoli niso lastili
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mene je tudi mikal, samo pri servisih te potem tako pilijo, da plačaš vse za nazaj in naprej.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Se ne sekiram. Opazam pa vzorec glede zgoraj omenjenega, pa me zanimajo vzroki, razlogi...

Lpm,

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
pazi sedaj, miljon vprašanj boš dobil zakaj nisi kupil Audija, VW ali BW-ja letnik 2005, kateri je neprimerno udobnejši, ima samo 100.000 km na 100.000 podlage
evil.gif

Če pa sprašuješ za vzroke pa kakšnih realnih na Alterju ne morš dobit. Vsi ti bodo nabijali na varnost (Megane 5* na testu, ampak to n velja, ker je Renault
stupid-1.gif
), udobnost (bolje zjeban uberavto kot Renault...)

Čestitam, sem tudi sam vozi 2 Renaulta in bil z njima zadovoljen (Megana in Scenica).
vsak si kupi kaj hoče. Glede servisov so pa vsi uradni dragi.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

In koliko si dal za avto?
Če bi ga jaz jemal, bi vzel osnovni motor bencinar 1.6 (povsem dovolj), opremo, ki jo nujno in nenujno rabiš pa takšen avto itak ima a ne?

(vidim, da je že za 15 jurjev). Če se ne motim je bil pred časom akcija za te grandtour, tako da je prišel 13 al koliko.

Me zamina kaj bi za takšno ceno dobil od EU konkurence.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Mene je tudi mikal, samo pri servisih te potem tako pilijo, da plačaš vse za nazaj in naprej.

Greš na servis, kjer te ne. Sploh pa, kateri servis je poceni?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Naša mati so imeli Cliota, smo probali 3 različne servise, vsi so skubili neverjetne zneske, pa vsi so nekaj mutili vedno.

Poleg teh servisov pa ne vem če folk ravno ne mara renoja, a ni največ prav cliotov?

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Očitno se giblješ v napačni družbi
grin1.gif
.
Sicer pa srečno, boš srečo rabil..
evil.gif

Kar se pa servisov tiče se pa strinjam. Lupijo do amena. Če ne drugje, se takrat počutiš, da imaš uberwagen.
crazy1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Čestitke še z moje strani.
cheer.gif
Tudi sam sem ponosni lastnik renoja.

Zakaj folk pljuva po določenih znamkah? Če vzameš v ozir slovensko privoščljivost bi bilo bolj verjetno, da so vsi veseli, ker si kupil neka jetra od avta.
evil.gif

29. nov 2010
20
0
1
Kakšno ceno lahko pričakujem za menjavo sprednjih diskov + ploščic in za menjavo (obeh) jermenov pri laguni z 1.8 16v motorjem? Delo + material? In koliko so stroški pri primerljivih avtomobilih nemških / japonskih / itd znamk? Da si bom(o) enkrat na jasnem, koliko pri kateri znamki...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Od oka: čukca EUR ali pa še kaj več.
aplauz.gif
Pa ne pozabit na vodno pumpo, napenjalce, itd. Ker sicer si naredil zgolj pol.

Pri BMW-ju te pride pa kakšnih 300-400 EUR. Jebat ga, ima verigo.
tongue-1.gif

Tako da, bolje da se počutiš, da voziš uberwagen na kvadrat.
evil.gif

PS: Če ne verjameš vzemi telefon v roke in preveri. Mene je kap zadela, ko sem primerjal cene velikih servisov za francoskega jajčka in nemško kravo. Oboje pooblaščenc, pa je bil pri kravi cca. 20% cenejši. In je bila krava dizelska.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
to sn že enkrat povedal na enem drugem forumu: če boš poslušal druge ne boš kupil nič (ja tudi za precenjeni in veličastni Audi in VW crkne). Zato je najbolje, da se sam odločiš in boš zadovoljen. Sicer pa mam jaz tud novega megana grandtoura z 1.6 motorjem dinamic oprema. Pri opremi pogrešam edino park senzorje ostalega pa mnogo preveč

29. nov 2010
20
0
1
Jasno, vodna pumpa, napenjalci, enoletna garancija so vključeni v ceno materiala...

Na koliko km pa lahko pričakuješ težave z verigo in koliko to stane? Kako pa je z menjavo vodne pumpe, če je veriga dolgoživa?

29. nov 2010
20
0
1
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Od oka: čukca EUR ali pa še kaj več.
aplauz.gif
Pa ne pozabit na vodno pumpo, napenjalce, itd. Ker sicer si naredil zgolj pol.

Pri BMW-ju te pride pa kakšnih 300-400 EUR. Jebat ga, ima verigo.
tongue-1.gif

Tako da, bolje da se počutiš, da voziš uberwagen na kvadrat.
evil.gif

PS: Če ne verjameš vzemi telefon v roke in preveri. Mene je kap zadela, ko sem primerjal cene velikih servisov za francoskega jajčka in nemško kravo. Oboje pooblaščenc, pa je bil pri kravi cca. 20% cenejši. In je bila krava dizelska.

No vidiš, jaz pa sem s svojo laguno z vsem naštetim na originalnem servisu z enoletno garancijo na dele in delo prišel skozi za
cheer.gif
(bila je jesenska akcija s popustom za starejše letnike).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm tako kot sem napisal v drugi temi za 15.000 € lahko dobiš že lepo rabljeno premium vozilo
smile-1.gif
sploh ni primerjave.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
hm tako kot sem napisal v drugi temi za 15.000 € lahko dobiš že lepo rabljeno premium vozilo
smile-1.gif
sploh ni primerjave.
Kok ste zoprni. Pač je človek za svoj denar kupil novo vozilo in ne par let staro premium vozilo. Vsakdo ima svoj prav in ni treba svoje filozofije vsiljevati drugim.