Pozdravljeni,
debata v letu 2012 je večinoma pljuvala po R avtomobilih, pa me zanima, kateri avto bi bil primerljiv Kangoo-ju? Pomembno pa je, da ima drsna vrata, velik prtljažnik (2 otroka, 2 psa) in seveda, s ceno smo omejeni na max 7.000 EUR.
Doma imamo (smo imeli) 2 Renaulta ... 2.2 Espace nas je pustil na cedilu ko smo šli na morje (+ vsi ostali problemi, ki jih ima ta motor), potem pa imamo Kangoo 1.9, letnik 2002, diesel, 4x4. Avto ki kar dela in dela (220 000 km), slabost je le ogromna poraba (10 l), pa zadnje čase je začel piti še olje, ker je iz 2.000 km na leto, preskočil na 1.000 km na mesec.
Se je nekdo spraševal, zakaj se kupuje R avte, če pa toliko problemov? Tudi jaz se sprašujem, pa vedno pristanem na ceni. Tudi meni je definitivno bolj všeč S-max, a kaj ko si ga ne moremo privoščiti. Sploh ko ostaneš brez avta, brez denarja, pa veš, da boš v roku leta dni potreboval 2 avta (stari kangoo verjetno res ne bo več dolgo).
Tako da ... ogledujemo si Kangoo-je, letnik 2008-2010, 1,5 dci (106 KM) in če ima kdo še kakšen pameten predlog za drug avto, se priporočam.
Tudi Kangoo 1.6 16V nam je interesanten (bi ga predelali na plin), pa nas malo moti, ker imajo bencinarji samo 5 prestav. V starem kangoo-ju je precej moteče, ker je avto glasen pri 120h/uro in se pozna manjkajoča prestava.
Hvala