Renault 1.5 dci - (nakup enoprostorca)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
1.6 bencinar je sicer klasika. Torej nobene turbine, visokotlačnih vbrizgov, itd.
Še enkrat. Pri tehle rabljenih dizlih se zna hitro zgoditi, da pride kakšen ''servis'', na katerem znaš biti srečen, če boš šel čez z 1k EUR. Pa gre ves prihranek po gobe. Bencinar je glede tega precej bolj odpustljiv.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja saj iz točno takega razloga me vleče bencinar, samo kaj ko jih sploh ni naprodaj. Mogoče ve kdo razlog, zakaj iz let 04 in 05 praktično ni bencinskih scenicov naprodaj?

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Najbrž zato ker se uvažajo samo dizli in enostavno do sedaj ni bilo velikega zanimanja za bencince.
Bo pa bencin verjetnjeje slovenski in "družinski" in z bolj realnimi km.
Najbrž bodo počasi tudi nas streznile cene "izrednih" servisov pri dizlih. Samo kaj ko pa tako fajn občutit ko turbina prime...

Sem malo rsr gledal. 1.6 hdi (110 picaso) čipa na 310nm. To mora pa že akr konkretno zmigat se tam pri 2krpm.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Sem malo rsr gledal. 1.6 hdi (110 picaso) čipa na 310nm. To mora pa že akr konkretno zmigat se tam pri 2krpm.
Kolega to dal čipat. Je dal čip ven po par mesecih, ker je sklopka vsakič bolj drsela. Bil tudi pri RSR-ju in mu je spreminjal navor, vendar je pomagalo le teden in je spet začelo. Po pol leta je pa še sklopko moral menjat. Očitno francozi nimajo takšnih toleranc kot nemci in so posamezni sklopi hitro preobremenjeni.

Tako da, ni vse zlato kar se sveti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Scenic, katerega sem ti omenjal je 1.5 105. Sicer rezerviran do torka... Spomni me v torek, če je še... Nov. 2006, cca 80 kkm...
1.6 16V pa ima 83 kW in je v višjem razredu kot 1.5 dCi 77kW
wink-1.gif

Razlika med 1.6 16V in 1.5 dCi 105 je cca 1000~1500 EUR (že vseskozi), tako da je mogoče v tem odgovor...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Brezhiben avto je kar potreben pogoj za čipanje...
Sklopke in menjalniki pa so pri francozih hudič, ja....
cool-1.gif

Pa pri čehih tudi
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Brezhiben avto je kar potreben pogoj za čipanje...
Avto je imel cca. 50k km, ko je šel na čipanje (popolnoma brezhiben, redno servisiran na pooblaščencu).
Citat:
Sklopke in menjalniki pa so pri francozih hudič, ja....
Pa pri čehih tudi
Pri Čehih ni treba čipanja, da ti kaj menjajo
grin1.gif
. Je pa res, da malce dlje pa le zdržijo kot nekateri francozi
grims-1.gif
.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Nemški čeh z motorjem in menjalnikom Favoritke / Felicie dela ko urca.
evil.gif

... o elektroniki pa kdaj drugič
17758-icon_confused.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Da osvežim temo.
Danes v lj na enem servisu sem odkril avto, ki bo šel v roku 14 dni v prodajo, je pa 1.6 16w. Cene sploh še niso imeli je pa ful dober ohranjen letnik 05 z praktično točno takšno opremo kot si želim.
Zanima me če kdo ve koliko takšen scenic pri zmerni vožnji (predvsem bo vozila žena) pokuri in tudi kaj menite o teh motorjih.

edit: sem še enkrat prebral temo, pa vidim da smo okrog bencincev že kar malo govorili, no pa vseeno se priporočam še za kakšno mnenje.

@roberto - ti praviš da ga imaš - kakšen je pa strošek servisa?

Aja pa še to ima kdo izkušnje z FIatom Ulisse. Avti imajo kar ugodno ceno, glede na to kaj nudijo, pa ne vem ali so tako zanič ali samo nimajo cene?

Hvala za odgovore

Nazadnje urejeno:

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Prvi servis za 1.5 dCi me je prišel 153€. Sicer drug avto, ampak v osnovi je verjetno isto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Izkušenj s fijatom nimam, vem samo to da del trojčka (lancia, Peugot 807) in da so nekoč nekje kar precej jih grajali.
Seveda pa je številko večji od scenica (razred espace).
Pa sploh ne vem æe ga dobiš bencinarja. Kak 2.0jtd 109PS bi se bilo treba pozanimat o mašini (ugodno zavarovanje, pa potem magar čip, samo preverit kako motor in menjalnik sprejmeta čip)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
od dekleta oče ma Lancio Phedro (ena od zgoraj omenjenega trojčka) in je z njo zelo zelo zadovoljen. gre kot raketa (tudi sam sem se peljal z njo), glede na ogromnost zelo dobra lega na cesti in res dobre zavore. mislim, da je noter 2,7 dizel, kar je po moje zate malce veliko, ampak moram priznat, da tega avtomobilovja ne poznam najbolj - samo, da je človek z njim res ZELO zadovoljen, da je mislil nabaviti Espaca prej, potem pa čisto po naključju našel to Lancio z vso opremo, isti letnik, ampak veliko veliko ceneje.

lahko ga malce povprašam, kaj in kako s porabo, koliko konjev ipd...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Lancia Phedra

nekaj takega imam jaz v mislih.
grin1.gif
s tem, da avto, o katerem sem jaz govoril, je full dober za otroke, ker dejansko ne moreš odpret drsnih vrat - odpreš jih z gumbom, ki je pri vozniku, vrata pa se sama odprejo. kul zadeva - vozil sem se z veliko high end avtomobili, ampak tale me je z opremo resnično impresioniral. in to za zelo malo dnarja (glede na to, kaj ponuja).

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Mater, saj če pogledaš je praktično enak kot ulisse, samo maska je drugačna. Bom prav skolič v Novo mesto tegale pogledat, da vidim kaj to sploh je. Dizzy hvala za odgovore.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Nekoč tule o TPV nismo nič dobrega pisali, tako da bodi previden(je pa terapevt iz Šm.toplic tam kupil dobrega nissana xtraila ampak Slovenskega in od (kasneje) znane lastnice. Pri 38kkm bi lahko imel še prve gume,oziroma diske brez kakih večjih robov. Če pa je bil zbit, pa boš težko ugotovil. Najlažje seveda z merilcem laka. Sem tudi jaz videl prejle tvoj "oglas"

Ti avti niso imeli nikdar 2.7 motorja. Vsaj ne držim podatka v glavi.
Obstaja 2.0 s 79(80) kw in 2.2 s 94 kw pa mogoče še kaka novejša s kakim 1.9 jtd ?

Še en fiat pri TPV?!!!!!

Evo še en precej novejši oglas(številka oglasa )

To se pravi ko boš šel že dol. iMaš tri fijate tri C8 (en avtomatik)in dve lanče, pežoja nimajo. Je pa zanimivo da imajo fiati smešno km, C8 pa nekoliko bolj "realno" Zagotovo imajo še kakega v kakem avtogrospuplje tko da ne boš samo zaradi enega hodil na drug konec slo
wink-1.gif

Še glede trojčka ups pardon četvorčka -imaš tudi C8): Fiat zna biti najbolj špartanski (sedeži in oblazinjenje kot v kakem puntu?) francoza sta približno "enakovredna" lancia pa zna biti nad vsemi.Pa saj tako nekako je tudi s cenami To je moje mnenje. Nobenega od teh avtov nisem vozil sem si jih pa nekaj ogledal v preteklosti, vendar potem na prigovarjanje moje opustil misel na nakup velikega vagna in kupil merivo. Za dva zaenkrat dovolj velika
wink-1.gif

BTW: Pri kom ste prejšnji teden na fužinah nekaj "tišlarl"
wink-1.gif

Pa zanimivo je to da niti enega ne prodaj fizična oseba
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno: