Reklamacija obutve

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Pozdravljeni

Ali je res, da lahko vrneš obutev prvih 6 mesecev nazaj brez problema, če se ti podplat odlepi in zahtevaš zamenjavo za drugo obutev ali vračilo denarja.
Potem se splača kupit ene superge za 20-30 evrov in jih vsak dan nosit pa, če se ti odlepi podplat jih vrneš.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.619
10.913
113
Iskal v europarku......nazadnje kupil v yellotu skecherse (ali kako se reče
smile-1.gif
) in je rekla, da je eno leto garancije.
Sem pa kupil v Vögele usnjene za v službo, pa so mi po treh mesecih zbledeli spredaj ob redni negi...

B81

22. jul 2007
37.619
10.913
113
Recimo če se odlepi podplat, ponavadi se to začne zgoraj...načeloma bi lahko nesel nazaj, ampak, ker se že barva spremeni med tem časom in ker si misliš, da je čas za druge, pač ne neseš nazaj
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.913
113
40
MB
odvisno ne, če se odlepi ob tem ko jih maš prvič gor, al pa po pol leta nošenja pa po možnosti še kaki fuzbal nabijaš z njimi
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.619
10.913
113
Saj prav vprašal sem jo na blagajni, kaj se zgodi, če se mi po pol leta podplat začne odlepljat, pa jrekla, naj shranim račun in 1 leto velja...šuhi za 50 eur...:)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.913
113
40
MB
lepo da veš da maš eno leto garancijske dobe, to kar pa ne veš pa je pod kakimi pogoji velja garancija
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.619
10.913
113
Mater si trmast
grin1.gif

Ve se, da se s čevlji ne igra fuzbala....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.913
113
40
MB
malo sem pod vplivom, da sem zadnje adidas bele usnjene superge počohal na par mestih v pol leta
crazy1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
93
48
Eno je stvarna napaka na relativno novih čevljih, drugo pa izrabljenost ali fizične (mehanske) poškodbe.

Pred kakimi tremi leti sem kupil Yellowcab čevlje. Vsi so rekli: to je neuničljiva roba.
Po dveh tednih je na obeh čevljih spustil šiv , s katerim je na zgornji del prišit podplat. Trikrat sem jih nesel nazaj, so jih šivali in lepili, pa je vedno znova popustilo. Potem so mi dali bon za 30 ali 40% popusta na katerekoli nove.
Dal sem jih zlepit in pošit lokalnemu čevljarju, držalo je še kake dva meseca, potem sem jih zabrisal stran in rekel: YC NIKOLI VEČ.

Ker se zarečenega kruha največ poje sem letos (res ne vem zakaj, zgleda so mi bili všeč...) kupil še ene. Saj vsi govorijo, da jih imajo po 5 let, pa nabijajo fuzbal, pa najmanj kidajo gnoj, pa kar držijo...
In mi je po enem tednu počilo usnje, na strani, tik pod luknjami za vezalke. Sem jih jasno nesel nazaj in po enem dnevu dobil dobropis za celotno vrednost. Vzel sem enen CAT čevlje in se spet odločil: YC nikoli več.

Zdaj pa ne vem več, ali sem jaz ultimativna mašina za uničevanje jelovkebk, ali kaj...

Podobno zgodbo (trikrat obuti, dvakrat zamenjani, nazadnje pri lokalcu pokrpani, potem pa v kanto in hvala nikoli več) sem imal tudi z enimi poletnimi od Bate.

Tako da nekaj lahko nosiš nazaj in uveljavljaš garancijo, ampak če je roba (kljub ceni in firmi) krš, je pač krš.

B81

22. jul 2007
37.619
10.913
113
Ne bodo prilepili, drug par bojo dali. Če ga več ne bo, bo izbral drugačen par čevljev.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Škornje kupljene v massu smo zamenjali, kr je podplat bil tak naret da je začel odpadat.. Je bil ful ozek, pa se je usnje ob podplatu zdrsalo in uničlo.. Po 3 mescih al pa še malo več.. Uspešno..

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
93
48
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Jaz mam ene YC že 15 let, pa jih še vedno nosim, brez kake luknje. Resno.
Verjamem. Zato sem jih tudi kupil, ker poznam kar nekaj ljudi, ki trdijo podobno. Ampak jaz očitno nisem take sreče...

Je pa po drugi strani tudi res, da sem prve Salomonke, ki sem jih kupil pred cca 10 leti, nosil ene štiri leta - dokler niaem do nule poradiral celega profila na podplatu. O tehle novih pa raje ne bi: max pol leta, potem pa kanta.
Ekonomska računica pač; če zdržijo predolgo, jih prodajo manj.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
93
48
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:Sem pa kupil v Vögele usnjene za v službo, pa so mi po treh mesecih zbledeli spredaj ob redni negi...

Izgleda da premalo asfaltiraš
grin1.gif

Klinc pa Vögele, če je pa pri bajti še kar nekaj ABGjev
evil.gif
Samo tam se čevlji menjujejo na dva tedna. Je pač bolj sprejemljivo kupit čevlje za 15€ na 14 dni, kot pa ene poštene za 80€ na sezono.