registracija oldtimerja

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
imam namen kupit avto, kateri je že oldtimer, Pa me zanima sledeče: a se certifikat prenese na novega lastnika? Kolikor vem obstajajo različni certifikati ( stalni in pa npr. 5 letni...) kako je s tem? ima kdo kaj izkušenj s tem...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Skoraj prepričan sem, da se certifikati prenašajo z avtom vred. Zato maš tudi toliko zjebanih mercedesov s certifikatom.

Najprej dobiš certifikat za pet let, potem pa ti lahko izdajo 10-letnega.
S certifikatom starodobnika sprejmeš tudi druge pogoje, ne samo to, da se đabe furaš okrog. Udeležba na čisto vseh oldtimer rajanjih ni obvezna, je pa priporočljiva, še posebej, če hočeš certifikat obdržati.
Pridobit ga pa ni problem - pošlješ jim fotke in opis, certifikat ti izdajo, naknadno pa prideš še na komisijskega - tega ti opravijo na kakem srečanju, da se ne furaš brezveze in hkrati spoznaš nove kolege.
smile-1.gif

Mislim, da celo obstaja opcija, da komisija pride na dom, ti pa seveda pokriješ potne stroške.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kot so ti æe vsi povedali, zdaj pa še nekaj s prve roke.

Cestnina: da bos opravičen do plačila 20% cestnine moraš itmeti v homologacijskem kartončku oziroma na prometni označeno, da je avtomobil sarodobnik. Nima veze s certifikatom. Oni imajo potem to zavedeno v računalniku.

Zavarovanje: certifikat in to člasntvo ti najbolj elegantno uredijo na SVAMZ, zdej kako je s pregledi ni cisto jasno, jaz ga recimo ne bom imel. plačaš tistih par 10 € (povprašaj po telefonu) - to potrebuješ potem pri zavarovalnici, da imajo kao dokaz da je avto starodobnik (banana drzava seveda, ker drugace na UE pa tega ne rabis.) to je pac po mojem tako da ta drustva mal sluzijo. No ampak se vseeno splača ker plačaš samo 10& zavarovanja (Triglav). Zavarovalnice imajo različne pogoje, od tega da imaš dva avtomobila itd itd, spet, povpršaaj pri svojem agentu, oziroma pri različnih ponudnikih.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
...
Cestnina: da bos opravičen do plačila 20% cestnine moraš itmeti v homologacijskem kartončku oziroma na prometni označeno, da je avtomobil sarodobnik. Nima veze s certifikatom. Oni imajo potem to zavedeno v računalniku.

Pa še nekaj iz prve roke: za vpis stausa starodobnika v homologacijski kartonček in v prometno mora biti avto star vsaj 25let in mora imeti certifikat. Če je avto mlajši od 25 let in ima certifikat, se ne kvalificira za ta popust in je treba živeti samo z 90%popustom pri zavarovalni premiji.
cry12bpy.gif

LP,

Milan

@Diablo - sedaj so že prave temprature, da sprehodimo malo naše oldije po štajerski metropoli.
evil.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
se opravičujem za kupe tipkarskih napak, ampak tema pa zjeban notbuk pa smo tam..

torej da še dodam, jaz sem v homolomo mel vpisano starodbnik brez certifikata, možno pa da zato ker je avtomobil iz uvoza. ne bom trdil.

Milan, ne bos verjel, nisem še zakurblal gedor, ampak upam, da bom pocasi, se imam druge lesarske projekte, ki se mi vlečejo...Potoma pa jasno, da pride miting resnice
smile-1.gif