Regionalne ceste - in budale

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik dolenc77 pravi:

ne razumem. po eni strani vpijete, da ne morete povsod vozit 90 km/h, po drugi se ne držite niti te osnovne omejitve, kaj šele, če je hitrost zmanjšana zaradi konkretne nevarnosti (pač pravite da je za nabijanje ukrepov - ko jih je...be - tisti, ki se vozimo po "kočevki" pa dobro vemo, kolikokrat je bila cesta zaprta zaradi karambola pri Griču, ker so avtomobili leteli ven, ob vsakem rosenju, da o dežju ne govorim, sedaj odkar je tam omejitev 70 km/h nesreč praktično ni), pa na Ortneku, pa v Žlebiču, Mrtvicah....

pa mi povejte... je hitrost 133 km/h na cesti izven naselja (kjer so bile tudi nesreče s smrtnim izidom) majhna, prevelika, ravnopravšnja? no tok je današnji "rekord" na "kočevki", 300 metrov stran od kraja nesreče s smrtnim izidom... pravzaprav sta bila mrtva dva... v pol ure 2 komada s 133 km/h!!!... o številu vozil s hitrostjo med 100 km/h in 133 km/h ne bom govoril

in ja.. tvoja pravica se izven naselja konča pri 90 km/h

ola - a mi pokažeš en post, kjer sem govoril ozr. koga nagovarjal, da je treba čez dovoljeno omejitev? ali da sem koga nagovarjal, da naj vozi čez svoje zmožnosti ali čez "zmožnosti" ceste?
če boš našel kakšen tak post bom razumel tvoje "nabijanje" - drugače pa prosim da ne repliciraš takšnih neumnosti (beri: spreobračanje besed) na moje poste

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Danes sem doživel zanimivega voznika na poti z morja (Senj - proti avtocesti v hrib).

Se peljem in pripeljem za en avto, ki je peljal za avtodomom. Ker je bila še orkanska burja, seveda ni norel v ovinkih, ampak je peljal počasneje kot "normalna vozila". Za mano se pripelje srebrn Vito MB....za njim še en avto...in se mi peljemo. Pride do rahle ravnine, na konkretnem klancu navzgor..., mi niti na pamet ni padlo, da bi šel prehitevat. Kombi za mano po gasu in prehiti mene, avto pred mano in avtodom...in potem za dlako, da ni čelno trčil v tistega, ki je prišel nasproti.

Čez 5 minut, ko se je nabrala kolona vozil za nami, se avtodom umakne...nadaljujemo s "potovalno hitrostjo" in guess what? Naletimo na Vito MB, ki je sedaj delal kolono vsem nam za njim.
hysterical-1.gif
Ne, ni se umaknil.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Lol.
smile-1.gif

Meni so pa hecni pacienti, ki peljejo ves čas prb. enako, tj. t.i. "klub 70".
cool-1.gif

Ga prehitiš izven naselja pa ti je že v naslednji vasi čisto za ritjo in se nekaj trudi, da bi te prehitel.
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Danes sem doživel zanimivega voznika na poti z morja (Senj - proti avtocesti v hrib).

Ta cesta (cez Zute Lokve) je kot en precej ozji klanec na Ljubelj, da gre v burji prehitevat z nekoliko visjim vozilom tam gor
bonk.gif
Na Ljubelj imas vsaj obcutek, da bi lahko sli stirje avti vstric ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
V glavnem, še ena tema več, kjer se lepo vidi kaki balkanci smo na cesti. Bedaki ki na 90 omejitve vozijo 60, še večji bedaki pa so tisti, ko voziš na taki cesti po omejitvi, torej okrog 90, pa se še ti lima na rit in blenda. Ma daj, ustavi se pa se vstreli ali pa izpit vrni. Saj pa ni to dirkališče, pa tudi cesta ni zakupljena samo za tebe. Bedaki nezreli.

Še najhuje od vsega pa je, ko te prehiti in vidiš da ima noter otroka ali celo dva. Juhuhu, tako se vzgaja bodoče voznike
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, zakaj folk tišči v rit, čeprav se voziš po maksimalni dovoljeni hitrosti, ne da pa se mu prehitet?
Niti, če je prost pas zraven (za vožnjo v isto smer, kot je pogosto v mestih, dvopasovnice).
Kazen za +20km/h je 250 EUR, za prehitevanje čez polno črto manj (sicer točnega člena v ZVCP ne najdem).

PS: A se lahko prehiti po desni na dvopasovnici Maribor-Hoče?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik stein pravi:

...

PS: A se lahko prehiti po desni na dvopasovnici Maribor-Hoče?

lahko, ker to ni AC in ni prehitevalnega in voznega pasu ampak sta oba pasa vozna. ni pa seveda priporočljivo, ker lahko pacient zacije na desni pas in te rukne...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, samo v zakonu piše, da se to sme le v naselju, tisto pa je izven.
Sem spregledal kaki člen?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
mogoče sem jaz kaj spregledal. kaj pa vem. že dolgo se nisem tam peljal, pa niti ne vem več kje table za oznakao kraja stojijo... vem samo še, da je na vsakih 300 ali koliko metrov en semafor in neka omejitev hitrosti, ki pa se ne spomnim več kolko je

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V križišču 70, sicer pa 90 (ali mogoče 100).

Samo kaj ima to veze s prehitevanjem?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ah jej, poznam to cesto, da se prehitevat celo ravnino prej, pa čez 100 metrov se da prehitevat, če si pripravljen, potem pa spet dolg pregleden ovinek v desno, kjer se da prehitevat

ampak na teh 150metrih pa lih ne

samo ravno tako identično nesrečo sem jaz videl pred mano - pred nami traktor, in ga prehiteva eden že na knap, za njim pa še en v totalne škarje, nasproti vozeči se izogne na bankino in ga zanese v tisti avto za traktorjem - v bistvu identično samo z hujšimi posledicami

in tudi takrat je bedak, ki je prehiteval v škarje pobegnil, ta se je vsaj vrnil nazaj

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ne razumem, zakaj če vidi da ne bo zneslo ne zabremza, ampak kar na silo še naprej tišči?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
poznam par takih bedakov

tip a - zdaj grem tu prehitevat, čutim da nebo nikogar

tip b - saj se bojo umaknili drugi, če bo treba

tip c - grem, pa bo kar bo

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Menim, da se večina takih najde v točki B.

Žalostno je da v takih primerih, skoraj kot po pravilu, nastradajo nedložni .

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Mislim, da tule manjka tip d (ki je po moje najpogostejsi): nic ne pomislim, ker nikogar ne vidim (pa ceprav je razlog nepreglednost in ne to, da ni nikogar nasproti), grem prehitevat. Ali po domace "cesar ne vidim, tega ni, mozganov pa itak ne uporabljam"

Ne precenjujte zmoznosti razmisljanja soudelezencev v prometu ...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Obstaja še tip E.: s svojo super hondo letnik 91 1.4 (brez v-teca) sem lahko hitrejši od svetlobe in dejansko lahko prehitim tudi če ni pogojev za to.

Takih poznam veliko, se vozi z nekim razpadlim vozilom in misli da potegne kot raketa .. v bistvu pa samo ropota kot raketa in ko se loti prehitevat tovornjak in pride iz zavetrja se prehitevanje dogaja v stilu lenivca ki leze na drevo. Ko po 15 sekundah pride do cca 3/4 tovornjaka in mu nasproti pripelje avto pa ne odneha, ker je že bolj "pri koncu"! Potem traja še 5 sekund, vmes zavira že tovornjak, cela kolona za njim, nasproti vozeči .. še celo maček ob cesti se umakne! In rata! Juhej!
zmaga.gif
1x, 2x, 3x ... enkrat pa pač ne (recimo tovornjakar ne opazi da se nekdo vozi ob njegovem boku)!

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ja no sej je že Clint Eastwood rekel v Dirty Harry filmih "A man has to know his limitations." Moraš poznat svoj avto in biti sposoben realno oceniti njegove zmožnosti. Pa tudi svoje zmožnosti kot voznik. Ne pa da prehitevaš z nekimi 1.2 mlinčki kot da si na WRC in da prigoniš v nek nepoznan ovinek na pamet, potem pa ugotoviš da je slab asfalt, da so gume preslabe itn., iz česar sledi, kar pač sledi ......