Red Bull res nevaren

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Ravnokar malo brskal po spletu, ter zasledil naslednje :

Po raziskavah avstralskega srčnožilnega centra Kraljeve bolnišnice iz Adelaide naj bi bil zelo nevaren.

Napitek, ki je bogat s kofeinom, je izredno priljubljen med mladostniki in ljubitelji adrenalinskega športa. S svojo vsebino naj bi, približno tako kot kava, pri posamezniku preprečeval utrujenost in s tem zavajal resnično fizično stanje organizma. Kot so pokazali rezultati raziskave, pa lahko samo ena pločevinka omenjenega napitka povzroči povečanje nevarnosti srčne kapi, tudi pri mladih in zdravih ljudeh. Energijska pijača povzroča tudi t.i. lepljenje krvi, kar pa naj bi bil glavni krivec za začetek težav s srčnožilnim sistemom in je predpogoj za srčno kap.

Vodja raziskave Scott Willoughby je povedal, da je sodelovalo 30 mladih, ki so popili vsak po eno pločevinko Red Bulla brez sladkorja. "Uro po zaužitju napitka se je pri vseh tridesetih srčnožilni sistem vedel nenormalno oz. tako kot pri bolnikih, ki imajo težave s kardio-vaskularnim sistemom." Willoughby je še dodal, da bi bil Red Bull lahko tudi smrtno nevaren, predvsem za ljudi s stresom in z visokim krvnim tlakom: "Ljudem s podobnimi težavami Red Bull preprečuje normalno delovanje žil in povečuje nastajanje krvnih strdkov."

Red Bull je prepovedan na Norveškem, Danskem in v Urugvaju.

Povzeto po : http://24ur.com/specialno/vizita/ti-red-bull-odvzame-krila.html

Je v tem kaj resnice, al gre spet za zaroto tajske konkurence ?
shocked-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Te domneve bo treba potrditi ali ovreči s kakšnim obširnejšim testiranjem. Pa avstralci bodo morali napisati kaj več, kot mumbo jumbo. Pa potem najti kaj je problem. Kofein, nekaj drugega ali pa vse skupaj.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Te energijske pijače niso nič drugega kot en umetni zvarek pizdarij. Raj oreng kavo spijem
smile-1.gif
.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Odvisno koliko tegale spiješ. Zadeva je totalno umetna in prvo že na želodec udari potem pa še vse naprej. Pomoje je težava bolj v sami umetnosti pijače. Notri je verjetno dodan umetni kofein, pri katerem se takoj sporsti v telo in ne postopoma kot pri kavi. Ravno v tem je verjetno probelm. Osebno pri umetnem kofeini čutim bolečino v predelu srca po zavžitju. Gre pa za odmerek ene kave. Vsako dnevno pitje tega je pomoje strup za telo in se sigurno nekje pozna.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
v velikih količinah mešanih z alkoholom je že tako znano da lahko povzroči atrijsko fibrilicaijo ali celo flutter.dolgotrajno uživanje pa itak lahko privede do trajnih posledic na srcu in ožilju tako da tole ni ravno neka nova informacija.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ne zagovarjam teh umetnih pijač, ampak tale članek je pa TAKA BEDARIJA, da ni besed!!

Na 30 ljudeh so delali raziskavo?? Kaj so resni, da sploh upajo objaviti kaj takega. Raziskave se deljao na tisočih primerkih dolgo obdobje... ne pa na 30.ljudeh, ko spijejo 1 Red Bull!!
Joj in joj
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, ja....

Ampak 1000 ljudi, dolgo obdobje.... to stane denar in čas.
Vmes nadobudnega profesorja z rezultati podobno "zanimive" raziskave prehiti kolega iz Italije, pa hitro soglašamo, da je 30 komadov več kot dovolj...
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
off:
bmk, jaz pijem Dark Dog
wink-1.gif

on: če piješ RB po pameti, npr. 1x na teden, si tole "nevarnost" lahko zatakneš za klobuk. Vsaj takšno je moje laično mnenje, strokovnjakov pa na to temo itak ne bomo slišali. Samo "strokovnjake"...

B.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ja, ja....

Ampak 1000 ljudi, dolgo obdobje.... to stane denar in čas.
Vmes nadobudnega profesorja z rezultati podobno "zanimive" raziskave prehiti kolega iz Italije, pa hitro soglašamo, da je 30 komadov več kot dovolj...
grin1.gif

evil.gif

Saj zato pa potem beremo take butarije kot so: Deodoranti povzročajo raka, red bull ti povzroči srčno kap, od čigumijev (ki vsebujejo aspartam) pa tako ali tako po parih letih umreš
tongue-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Kolega jih spije 10 vsakič ka gre žurat namest pač ostalih zadev in je še vedno živ po 5 letih

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
na trg prihaja neka nova povsem NARAVNA
hysterical-1.gif
zadeva

bHIP

Prodaja pa deluje na principu piramide
aplauz.gif

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
KSZ

Tole z redbullom ne vem, če ni res.
Po celem večeru sharkvodk in še potem po petardi (RB+st. vodke) v samsari sem šel na wc in mi je prek glave začela žila utripat, da sem se prijel pa sem čutil utrip. Sem si reko: če me zdaj tu kap, bo malo smešno zgledalo. No potem je minilo in je blo ok spet.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Kam pa naj gremo? Na parkirplac? V KMŠ? Bumerank? Extrem na pretep?
Kam pa ti hodiš?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ce povem se jaz svoje strokovno mnenje
smile-1.gif
, jaz ga od leta 2003, odkar sem zacel delat tudi ponoci, vsak dan spijem po en 4-pack, vsak dan. Ponavadi ga vzamem na kaki bencinski, ko imajo akcijo, pa redno hodim na vsakoletne zdravniske preglede, pa niso nic odkrili, pa prav zahtevam od zdravnika, da mi pove rezultate o moji krvi in ostalih stvareh, kjer bi mi ta napitek lahko skodoval. Zdravniku seveda nisem nikoli povedal, da vsak dan spijem po 4 komade, ce bi bilo z mano kaj narobe, naj pove na podlagi rezultatov in ne da sklepa nekaj, kar bi pa lahko bilo narobe zaradi te pijace. Torej, ce preracunamo, koliko dni je v teh petih letih in pomnozimo s 4, ajde, pa ce pomnozimo s povprecjem 3, dobimo rezultat. Tak bi zakljucil to zadevo, zaenkrat mi ta napitek ne skoduje, lahko pa da bo kasneje kaj pokazalo in se bom tolkel po glavi, zakaj je bilo treba toliko tega popiti. S tem hocem povedat, da tisti miti o samo eni plocevinki na dan, ki bi naj skodovala, ne drzi. Glede na prvi clanek v postu bi moral biti jaz ze zdavnaj pod zemljo.