Deset let bo kar sem končal študij, delovne dobe je eno leto manj. Absolventski status sem podaljšal za eno leto. Ker se je dalo in je bilo fajn. Se pravi, študij sem zaključil pred dopolnjenim 24 letom. To samo toliko, kar se tiča masla na moji glavi.
Fajn je obračat stavke ane. Rekel sem zakaj nebi delal če lahko, če si zdrav in sposoben. Se pravi če sem kot upokojenec sposoben it na potovanje vsako leto, vsak teden na kolesarski izlet ali v hribe, zakaj nebi delal? Delovna mesta so se spremenila za 500% kar se tiče fizičnega dela. Miselnost pa za 0%.
Par sposobnih, ki furajo manjše firme poznam. In jih furajo še pri 70+. Zraven pa poslušam jamrače, ki so že 20 let v penziji.
Sicer pa, ne razumeš niti pol qrca tistega kar sem napisal. V zadnjih petih letih nisem imel majstra, ki bi zaslužil manj kot jaz. Pa jih je bilo sigurno 30. Lahko si pa sam prebereš, saj sem pisal kako sem plačal mizarja. 350 eur za 5 metrov dolgo okroglo ravno leseno palco. [cenzura] ga, sposoben mizar se temu reče.
Še enkrat. Pizdim se nad takimi, ki so prepričani da jim za 30 let dela pripada pokojnina, ki jim bo omogočila 40 let praskanja po riti. Naš sistem tega dokazano ne omogoča.