rdeči alarm zaradi snega

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.672
2.414
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Potem pa jih malo uporabi. Da ne bodo nedotaknjene, kot iz škatlice.

Kaj pa kradejo in kdo krade?
Mislim sej se mi zdi mal neumno ampak - a se midva poznava? Ne vem no...dej mal utemelji svoje pisanje. Sicer sem dans enmu ze prenocisce uredil pri nas ampak res ne vem od kje ti take trditve. Ne vem....sej ce sem kdaj trdil da ti v sluzbi nic ne delas pol te razumem. Sam se ne spomnim da bi mi kdaj kaj takega na pamet padlo.

U strela jasna, res je hudo, ker se niti hecat več ne moreš. Pa saj smo na Alterju, vse moraš vzeti za šalo, drugače te lahko prizadene.

Pa brez zamere.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Fora je da ne delajo alarmi, nic ni razsvetljeno in lopovi iscejo objekte z vrednejso robo da bi spraznili ponoci...sicer pa se pobira zice, zelezo...tud s kamionom so ze prisli les nalagat...v tujo hosto

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Fora je da ne delajo alarmi, nic ni razsvetljeno in lopovi iscejo objekte z vrednejso robo da bi spraznili ponoci...sicer pa se pobira zice, zelezo...tud s kamionom so ze prisli les nalagat...v tujo hosto

Upam, da jih čimveč dobite!
10.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
No tukaj bi pa res koristno vojsko uporabili pa še lovce za podporo.

Vojska nima pristojnosti nad civilnim prebivalstvom, še manj pa lovci... ne ga srat, no.
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
v času takih razmer bi jim dal pooblastila, uvedel tisto medsoseko policijo, vglavnem, ko enga vidiš da krade, da ga lahko pridržiš, oz onesposobiš...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
KSZ
Is naše firme se menimo, jaz težim no, da bi šli pomagat. To je nekaj decov, avto ali par avtov. Čez mi uspe, kam naj pokličem, da bi bili ponucani?

jest bi poklical v štab Civilne zaščite in gasilcev kamor mislite it. Tam bojo povedali, če ste kje kej uporabni. Pač povejte da imate čelade, rokavice, delovno obleko, in da bi pomagali pač kjer se rabi kakšne pridne roke za kej odmetavat, al pa kej prijet... Sej drugega vam itak ne bojo dal...

bi pa res lahko država pozvala narod da se v soboto vsi sposobni moški zberejo tm pa tm, in se jih razdeli v skupine in grejo v parke in mesta ter pucajo drevje. V skupini je en z motorko, pa 2-3 za odmetavat, in en traktorist na 5 skupin al pa kej takega... ker tole kar je v mestu po tleh bo komunala pol leta pucala.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Problem je, da ljudje niso usposobljeni za delo z žagami. Sem glih govoril s sosedom, ki je gozdar pa pravi, da še gasilci ne bi kar tako smeli delati, kot delajo. Hitro bi bile bolnice polne raznih turbobičev.
rolleyes-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Tokratne razmere so za gasilce gotovo specifične, saj so cev za gašenje zamenjale motorne žage. In prav rokovanje z njo je lahko nevarno in zahteva posebno urjenje. »Nemogoče bi bilo pričakovati, da bi imeli za naravne nesreče takšnih razsežnosti dovolj ljudi, ki bi imeli takšno znanje. Žaganje je lahko zelo nevarno, sploh v teh razmerah, ko stroka prepoveduje žaganje nad glavo, a je situacija na terenu takšna, da se temu ne da izogniti,« nevarne razmere opisuje Petek.

Tako dobro izvedeno delo, kot ga ob vseh večjih nesrečah pokažejo prostovoljni gasilci, je lahko mogoče le ob strokovni usposobljenosti in ustrezni organizaciji. Franci Petek je glede prostovoljstva dodal, da na takšen način fantje in dekleta v gasilsko društvo res vstopijo, a gre v nadaljevanju za skoraj vojaški režim dela in je hierarhija poveljevanja popolnoma jasna.

Jaz imam izpit za motorno žago. Vseeno trikrat premislim preden kaj odžagam. Tudi to nad glavo se ne dela ampak v teh trenutkih ko je to edina rešitev žal pač ne gre drugače

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
Fant, ki je umrl je pa verjetno delal za 3.5 evra na uro.. Mejduš tole, nesreča nikoli ne počiva.. Pa 20 let star, še celo življenje pred seboj
frown-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah to je tud nabijanje...

Kok pa en gasilc rokuje z motorko??? 1x naredi tist izpit in to je to. Mogoče na vaji prereže hlod na tleh. To zame ni usposobljenost. Večina gasilcev, ki žagajo, so doma kmetje in redno delajo v gozdu ali pa poklicni gozdarji, od tukaj imajo izkušnje. Tole gasilko usposabljanje je bl tko... tok da je na papirju potrjen.

če bi vse delali by the book, bi verjetno zbirali soglasja lastnikov gozdov, da se poreže drevo, kateri ovira cesto.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Kadet pravi:
Fant, ki je umrl je pa verjetno delal za 3.5 evra na uro.. Mejduš tole, nesreča nikoli ne počiva.. Pa 20 let star, še celo življenje pred seboj
frown-1.gif

a če bi delal za 10€ bi ga družina kaj manj pogrešala?

ja, nesreča nikoli ne počiva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Potem pa jih malo uporabi. Da ne bodo nedotaknjene, kot iz škatlice.

Kaj pa kradejo in kdo krade?
Mislim sej se mi zdi mal neumno ampak - a se midva poznava? Ne vem no...dej mal utemelji svoje pisanje. Sicer sem dans enmu ze prenocisce uredil pri nas ampak res ne vem od kje ti take trditve. Ne vem....sej ce sem kdaj trdil da ti v sluzbi nic ne delas pol te razumem. Sam se ne spomnim da bi mi kdaj kaj takega na pamet padlo.

U strela jasna, res je hudo, ker se niti hecat več ne moreš. Pa saj smo na Alterju, vse moraš vzeti za šalo, drugače te lahko prizadene.

Pa brez zamere.
Delal sem od 5h do 20h. Mal me je pogrel, tebe bi tud verjetno. Lahk se pa enkrat na piru dobiva pa bom bolj stekal kdaj se hecas in kdaj ne. Ni zamere
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.286
7.058
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah to je tud nabijanje...

Kok pa en gasilc rokuje z motorko??? 1x naredi tist izpit in to je to. Mogoče na vaji prereže hlod na tleh. To zame ni usposobljenost. Večina gasilcev, ki žagajo, so doma kmetje in redno delajo v gozdu ali pa poklicni gozdarji, od tukaj imajo izkušnje. Tole gasilko usposabljanje je bl tko... tok da je na papirju potrjen.

če bi vse delali by the book, bi verjetno zbirali soglasja lastnikov gozdov, da se poreže drevo, kateri ovira cesto.
Ja pa odločbo o poseku rabiš (čakal pol leta na zadnjo), pa prevoznico za les....
Koliko bo še mrtvih in polomljenih ko se bo enkrat začelo čiščenje po hosti. Nekateri pa že sanjajo o poceni drveh.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
V Logatcu je po nočnem dežju še dosti bolj vse polomljeno.
Kdaj začne pihati? Ena malo večja sapca smo brez elektrike do novega leta.