Rdeča kontrolna lučka - avto ne vžge

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Na passijih 1998 je abs okvara enote pogosta...ampak vzgati bi moral kljub temu

Mrzli lot na abs racunalu na "pravih" zickah povzroci stik na ostalih enotah. Redko, ampak se zgodi. Odklop abs enote bi moral resit zadevo.

Mrzli lot povzroči stik? Kako že? Na katerih ostalih enotah?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Mrzli lot na abs racunalu na "pravih" zickah povzroci stik na ostalih enotah. Redko, ampak se zgodi. Odklop abs enote bi moral resit zadevo.

Mrzli lot = slab stik = pregrevanje, zicke so zalite s gelom ki se zacne topit in ko se stali se lahko dotaknejo skupaj. Zadeva povzroci stik na vodilu (k line?) na katerem komunicirajo ostale enote (ecu ipd.) in senzorji.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
passsat 98 ne vžge, utripa kontrolna lučka

brake-system-light.jpg

preveril sem zavorno tekočino in jo je dovolj. Kaj bi še lahko pogledal? Avtomobila še do mehanika ne morem spravit
confused-1.gif

Tole najdes na netu

Assuming you haven’t left the handbrake on, stop your vehicle when it’s safe and contact the manufacturer or dealer. Any fault with the brakes, brake fluid level or the related driving aids such as anti-lock brakes (ABS) and stability control (ESP) could be dangerous.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Mrzli lot = slab stik = pregrevanje, zicke so zalite s gelom ki se zacne topit in ko se stali se lahko dotaknejo skupaj. Zadeva povzroci stik na vodilu (k line?) na katerem komunicirajo ostale enote (ecu ipd.) in senzorji.

To gre tudi v teoriji zelo težko skozi.

Da bi se komunikacijski vod pregrel do taljenja izolacije, in tako povzročil kratek stik, ni mogoče.
Vrednosti veličin so enostavno prenizke.

LP

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

To je ena izmed večjih neumnosti, ki sem jih prebral s tvoje strani. Noben mrzel lot (v bistvu sploh ni lotov, ampak so bondi) v teh ABS enotah ne povzroči pregrevanja. Gel, s katerim so "žičke" zalite, je praktično skoraj v tekočem agregatnem stanju, tako da se ne more topiti. Sploh pa je precej toplotno odporen. Nenazadnje, k-linija je samo za diagnostiko, ostalih vodil za senzorje pa ni. Skratka, pri nobenem modulu, ki sem ga imel na popravilu, nisem videl takega problema, ker je nemogoč.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Znanec na audiju je imel lightshow (nedelovanje) stevca in zmesano delovanje racunalnika za komfortne funkcije (poljubno zapiranje/odpiranje oken ipd.). Po odklopu abs enote je vse na vozilu zacelo delat normalno, torej domnevam da je napaka taka da bi lahko povzrocila tudi nesoglasja na ecuju.

Glede ostalega sem napisal laicno, sem v zivljenju odprl in uspesno popravil samo en abs modul in glede izrazov mogoce nisem zadel pravih ampak verjetno ves kaj sem mislil povedat!
grin1.gif