Ramadan

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a sem te oznacil za eksremista?
Se ti malo hecas, al me mal jebes v glavo?
Citat:
tvoj problem ni, da si musliman.

tvoj problem je, da si ekstremist in omejen v svojem verovanju
Dojemas da rines vse globlje zaradi svojih lastnih izjav?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej si musliman, ki ne spostuje vere v celoti. dalje se menita z izijem.
sodil ti en vomjaz. allah vidi vse..bo on sodil

Kot prvo me obsojas kako ne spostujem vere v celoti, potem pa poves kako mi ti ne bos sodil?
Zdaj tebe vprasam kaj sem po tvojem jaz, ker ocitno ekstremist nisem, ali pac sem? Sem Musliman? Ali iz dejstva ker pijem nisem Musliman zate. Mar potem moram biti taksen kakrsni so (kot vi pravite) vehabije? Ker potem bi spet rekel kako se nisem prilagodil in sem ekstremist. Zacaran krog.
rolleyes-1.gif
Ali je problem v drugem razlogu? Tistem za katerega sem preprican ze od samega zacetka da je edini.... da ti enostavno ne maras Muslimanov, njihove vere in vsakogar kateri se izjasni za Muslimana. Imam prav?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ekstremist je lahko vsak ki zagovarja nekaj.
ti zagovarjas nekaj, kar pa islam ni. ker ne dovoli alko.

kaj pa si, bos sam najbolje vedel

jaz te vidim kot
izjasnim se za muslimana, pijem pivo, sem vedno ogrozen in bogi.

a te maram al ne amram. se ne ukvarjam s tem. ce te ne bi maral, bi t ene maral zaradi tvojega prepričanja, da si vedno bogi..zo si iz neke sekte, skupine bogih. da se pa ta bogost pokriva z muslimani..pa ne špomeni, d ane amram muslimanov.

v zivljenju se trdim distancirat od tistega kar mi ni všeč, ne pa ne marat. enostavno imam premalo časa za nemaranje.

in izi..izi ni ekstremist. on je ekstrmist v prepricevanju, ne muslimanstvu. sam ker nabija o muslimanstvu bos rekel, da sem mislim, d aje muslimanski ekstremist. muslimanski ekstremisti so..vahabi..talibi..pa s ekake..ekstremisticne sekte. vi kle pa ekstremisticno..brezpogojno zagovarjate neke..teze..videnja..prepričanja..in ste hkrati povsem ekstremisticno nenevarni, jokavo uzaljeni..

v vsej analizi predosdkov do mojega kamata domobrana..ce si jejgovo pisanje oznacil za podjebavanje..kako mojega nisis

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
upam, da dojemasmoc lastnih predsodkov, sirjenja nestrpnosti itd

evo ga... spet sem jaz ekstremist....

ne, nisi..imas predsodke, siris nestrpnost..lahko pa to zacnes delat na vsakem koraku in bos ektremisticno siril enstrpnost itd..ne bos pa zato muslimasnki ekstremist. bos samo muslimaski zaslepljenec..recimo.
kot ekstremist bi s emogu..raznest Ž:)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
glede piva..bila je samo opazka. izi ma vas moralni del cez.

jaz vem, da muslimani radi ciknete, tudi svinjino ejste..men s eni treba opravicevat, iskat potuho..sam izi..kako bo on reagiral..boste pa interno v sportnem centru resili

mistique

Guru
16. jun 2009
14.236
2.035
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Torej kljub temu da VES da ni gibanje si zapisal sledece:
"Kot gibanje ali "institucija" pa mi je kot vse druge religije, škodljiv." Zagotovo se zavedas nesmiselnosti zapisanega.

Islamska skupnost (sploh pa ne v SLO) ni muslimanska verzija RKC ali PC. Tudi ze v sami "ideji" ni tako zamisljen. Clani izjemno majhe skupine imajo agendo? Ne se hecat? Tudi ce bi jo imeli (kaj bi sploh lahko imeli) in kot da vas drug clovek na tem planetu nima svojo "agendo". Po 40 letih Islamska skupnost SE VEDNO organizira molitve v stari sportni dvorani in ti filozofiras o nekih agendah?! Svetovna dominacija je pred vrati.press
crazy1.gif

Kako si razlagaš poskus predstavnika Islamske skupnosti v BiH, da svoj mandat spremeni v trajni? Kot uslugo vernikom, ki jih predstavlja? Kot dobro idejo? Za koga? Vernike? Ali samega reisa?
Kako si razlagaš izjave kardinala Puljiæa, da so muslimani krivi za to, da se v svoje domove ne vračajo Srbi in Hrvati? Populistična izjava, ki jo nekateri ljudje razumejo kot grožnjo.
Še več takšnih primerov lahko najdeš. O tem govorim. O predstavnikih religij. Ne o vseh. O medijsko izpostavljenih.
V čem je problem, da je lokalni predstavnik islamskih vernikov sodeloval na dogodku ob začetku gradnje Kamengrada? Zakaj so iz vrha Islamske skupnosti klicali po "odstavitvi" efendije, ki je bil na polaganju temeljnega kamna? Kakšni so to signali?

Stara športna dvorana? Ker razumem, da je vam pomembno, sem za to, da se omogoči, da si to vprašanje uredite. Kakšne ovire so še? Zemlja je. Kaj je še problem? Nisem na tekočem.

Citat:

Moje mnenje o doloceni osebi ali skupini je moja pravica dokler je to moja stvar, ko to tem zacnem filozofirati javno to postane problem.

Ni problem v javni filozofiji in izražanju MNENJA. Problem imaš lahko, če izpolniš pogoje iz citiranih odstavkov nekaj komentarjev nazaj. Vselej lahko deliš s širno javnostjo, da misliš, da se motim, da nimam prav, da prepričanje v nekaj ni utemeljeno na dejstvih itd. Če sem sam javno objavil svoje mnenje, je javna kritika povsem pričakovana.

Hinavščino verske filozofije ti lahko povzamem v nekaj besed.
Bog bo poskrbel, da bo vse v redu. Ko ni v redu, pa se reče: Bog je tako želel.
crazy1.gif

Želim miren Ramadan še naprej.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Kot prvo mi razlozi s cim jaz sirim nestrpnost? Enostavno ze od samega zacetka mi to ni jasno. Mar zase menis da ti siris nestrpnost mogoce?

Torej zdaj je problem v tem da smo bogi? Torej ni problem ne v minaretih, hidzabih, 5x molitvi, obrezovanju in vsem kar si skozi svoje komentarje napisal na tem forumu, zdaj te moti to da ljudje obsojajo Srebrenico?

Sploh pa spet vprasanje, kje sem jaz trdil da smo ali sem kakorkoli bogi? Mar se zdaj pogovarjas z menoj, islamsko zajednico ali vdovami Srebrenice? Ne posplosuj in ne govori neumnosti.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejva posplošit..

dol mi visi za obrezovanje
proti dzamiji sem
dol mi visi za molitve
proti zavesam, rjuham sem.
dol mi vsi kaj delate za svojimi zidovi.

ne strinjam pa se z vecnim igranjem bogosti.
en anrise karikaturo..vi v luft
en rece srebrenica je bla bla bla..vi v luft.

in se 100 takih sprozilcev je. zakaj? zakaj k jaz recem srebrneica je nic, zavesa je grda, minaret ne zelim gledat..dobim nazaj groznje o tepenju, dobim ocitke o nestrpnosti in s ekaj. in zakaj se vse vzame za slabo..negativno..protinevemkaj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tole

Meni je popolnoma jasen namen avtorja ze od samega zacetka, tudi brez tiste slike bi mi bil.

je nestrpnost.
ker si enstrpen do kolega domobrana si toel zapisal. jaz, ki nisem, vem da ni tako kot ti vidis, menis.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.236
2.035
113
Emona / Carnium
A misliš, da to kdo rabi? Moje mnenje je, da ne. Ampak, potem dajmo tudi cerkve spremenit v bivake ali kaj podobnega. Sicer, se mi zdi škoda kakšnih hudih fresk...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno to..đamijo ne delajmo, ke rne rabimo. pa poglejmo kako se še drugih opravjičnih elementov losamo.

in vplivov..recimo blejski otok, gozdovi pokljuke itd.

ne delam razlik, d ane bo pomote..tudi pravoslavno cerkev bi ukinil.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Jaz ti nisem grozil.

Nasploh izgubljam dragoceni cas svojega zivljenja na tem forumu iz razloga da vidim od kod to sovrastvo in zakaj. Osebno vidim sovrastvo v tem da podpiras risanje karikatur. Ce cenis cloveka, ga spostujes, potem ne bos storil nekaj takega za kar ves da ga bo uzalilo. To dejanje, risanje karikatur namrec, razumem kot dejanje iz provokacije, kot posledico sovrastva do doticne vere. To bo narisal clovek, ne tisti kateremu se "jebe" za vero in vernike, ampak tisti ki je z dolocenimi verniki obremenjen in jih sovrazi. To je recimo clovek kakrsen si ti.
Ze ves cas poskusam dojeti zakaj sovrazis Muslimane, ti pa se vedno trdis kako jih ne. Samo rad pa jih provociras. Pa zalis. Pa na zivce ti grejo ker se delajo da so bogi. Ne maras njihovih obicajev. Zdijo se ti zaostali. Ampak ne, po tvojih trditvah, sovrazis jih pa ne. wtf?

In se vedno nisi odgovoril s cem to jaz sirim nestrpnost in ali menis da tudi ti siris nestrpnost?
EDIT; vidim da si napisal kasneje: Ce tisti stavek ti ocenjujes kot nestrpnost, potem sem verjetno kar ekstremist.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.696
113
Ma jst sm mnenja da če je lah 300 cerkva na 5 kvadratnih kilometrih je lah še ena al pa 2 đamiji nekje....

.....nekje na takem mestu da se bodo lah ob 4rih pa 5ih zjutri drl čez zvočnike k so se v sarajevu
bonk.gif

Sam pol bo avtomatsko nastal pas 20km okol đamije k se bodo vsi ostali začel izseljevat.....vrednost nepremičnin bo padla.....naseljeval se bodo muslimani....in čez 30 let bo tm en muslimanski ghetto
cry12bpy.gif

Evo lah jim jo postavmo kje v okolico Trbovelj......na nek odročen hrib da naujo nobenga motil......

Ðesenice sicer majo diasporo......sam so okol take lepe gore da jih je škoda......okol Trbovelj je pa bl tko tko......čudni hribi....pa še komuniste bodo tm iz Čebin vn zrinl.......nj jih majo tm te levi liberalci k se delajo tolk odprte pa vsi drugačni vsi enaki pa take fore
smile-1.gif

Po Sarajevu sm mal spremenu mnenje o đamiji.......k uno bujenje čez zvočnike ob 4rih pa 5ih je mal too much....

In sm se pozanimu......to tko mora bit...ni nobenega odstopanja....nobenega prilagajanje lokalni sceni
13.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
risanje karikatur je sovrastvo? hecas se?
karikatur je narisal..karikaturist. pika
spet me ocenjujes. spet narobe
ne sovrazim muslimane. pravociram..ne..sploh ne..povem mnenje..nisem zahrbten. zalim..s cim. ja..na zivce mi grejo z bogostjo..tko k klosarji s fehtanjem. katerih obicajev ne amram..kako se sploh mara obicaj. da ti pomagam..to rkc in atleta imam cca enak odnos..bozic mi ne pomeni nic..sam amram potico.
zdijo s emi zaostali..in..a je to sovrastvo

recva tkole
americani so mi butasti, zaostali, omejeni, rad imam vice na njihov racun, rad imam fore, ki jih kazejo kto neumne, pisam jim se na zgodovino, obozujem rek jebo jih kolumbo..sam sovrazim..ne..zakaj..a ti ves kaj je sovrastvo? mam obcutek d ane ves.

jaz nesptrpnosti ne sirim. povem svoje mnenje. nestrpnost siris ti, ki me oznacujes kot..non muslim persono.to je nestrpnost do mene osebno. amopak..tut an to s eposcijem

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Sam pol bo avtomatsko nastal pas 20km okol đamije k se bodo vsi ostali začel izseljevat.....vrednost nepremičnin bo padla.....naseljeval se bodo muslimani....in čez 30 let bo tm en muslimanski ghetto
cry12bpy.gif

Glede na trenutno zemljisce kjer naj bi nekoc stala dzamija.... ce potegnemo krog 20 km okrog in okrog.... ja izselila se bo cela Ljubljana ocitno ....
rolleyes-1.gif