Radar

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
živjo,

slikal me je pri Jelenu na koncu Celovške....na sliki sva dva (vzporedno), jest proti radarju in na nasprotnem pasu auto, ki gre od radarja (proti Ljubljani)...

zanima me na kakšen način deluje stacionarni radar.....

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
dej prlimaj sliko
tongue-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hmmm....kako pa to določijo?
glede na sliko, on ne more samo en pas merit.....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Slika je samo vizuelna informacija, usmerjeni radarski snop pa nekaj drugega.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Radar z odbojem radijskih valov meri razdaljo do merjenga objekta. Iz več zaporednih meritev nato glede na različne razdallje in čas med meritvami določi hitrost.. Iz same meritve je lepo razvidno ali meri vozilo ki se približuje ali tako ki se oddaljuje. In tudi na sliki je (poleg hitrosti in ostlaih podatkov) to gotovo zabeleženo.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
@IbizaDriver ... res je.. hvala!

@kozarec... se strinjam da je poasi čas da se naredi red na naših cestah...
wink-1.gif

tam se vozim dnevno vsaj 2x , zelo dobro poznam ta kraj...
smile-1.gif

se pa lahko strinjaš z mano,da je še ogromno drugih delov v SLO ki so veliko bolj potrebni ureditve, kot pa ta ravnina...
wink-1.gif

dokler bojo policaji delali red zato da pokasirajo in ne zato da naredijo red, bo vse skupej žalost v tejle naši državici..

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Mogoče ti še ni potrebno vreči puške v koruzo. Predvidevam, da na izpisku piše samo, da izmerjena hitrost velja za vozilo, ki se je PRIBLIŽEVALO? Vprašanje pa je ali je mogoče nedvoumno dokazat, katero izmed dveh se je dejansko približevalo. Lahko sta oba npr. vozila vzvratno.
sprasujem se.gif

Malo lovska, ampak mogoče bi šlo lahko skozi. Če seveda sodišče ne bi uporabilo izvedenca, ki bi podal izjavo, da pri vzvratni vožnji ni mogoče doseči izmerjene hitrosti. Ampak to je malo verjetno.

Podobna zgodba: kolega so "ustrelili" z laserjem, ko je prehiteval drugo vozilo. Podal je pritožbo, da je bila razdalja med avtomobiloma premajhna (in s tem posledično kot med enim in drugim vozilom) glede na pravilnik o uporabi laserskega merilnika in sodišče mu je dalo prav.

B.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Včeraj sem peljal tam mimo in se je nekaj zabliskalo. Po števcu sem peljal malo pod 60km/h. Upam, da niso merili tistega na nasprotnem pasu, sliko s položnico bom pa jaz dobil.
confused-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
kaj pa vem no....ne vem če se mi da...

lahko bi se obesil recimo na to da niso merili samo mene
wink-1.gif
kako mi lahko dokažejo da sta izmerjeni točka A. in točka B. res obe moji? kot je nekdo zgoraj napisal :
Citat:
Radar z odbojem radijskih valov meri razdaljo do merjenga objekta. Iz več zaporednih meritev nato glede na različne razdallje in čas med meritvami določi hitrost.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.733
100
63
ksz.
Kaj če bi v eno temo nalimali pogoste lokacije "kangoojev".
Za Jelena recimo prvič slišim, da tam stojijo..

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
no koliko metrov pa deluje stacionarni radar?
danes zjutraj sem se peljal v službo in se mi zdi da sem naletel na radar (kakih 60 sem mel pred znakom)
na sliki pa se vidi šofer a ne?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Šoferja se tudi včasih vidi odvisno od zunanjih pogojev.
Če se ni zabliskalo tudi slikalo ni, boš pa videl v roku 3tednov al je blo kej al ne
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
In tudi na sliki je (poleg hitrosti in ostlaih podatkov) to gotovo zabeleženo.
Ali je na sliki tudi kakšna kontrolna številka, ki zagotavlja, da slika med fotografiranjem in tiskanjem ni bila digitalno obdelana?

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
In tudi na sliki je (poleg hitrosti in ostlaih podatkov) to gotovo zabeleženo.
Ali je na sliki tudi kakšna kontrolna številka, ki zagotavlja, da slika med fotografiranjem in tiskanjem ni bila digitalno obdelana?

ja, shekali bodo tvojo sliko
hysterical-1.gif
komi čakajo

bonk.gif

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Pozdravljeni!

Slikal me je radar v Kanguju in sem dobil domov pošto s policije, da se lahko zjasnim glede okoliščin. Zraven pa ni bilo nobene položnice...
Ali je to stalna praksa, da se najprej dobi domov taka pošta in šele zatem položnica?

Hvala.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Guli pravi:
Pozdravljeni!

Slikal me je radar v Kanguju in sem dobil domov pošto s policije, da se lahko zjasnim glede okoliščin. Zraven pa ni bilo nobene položnice...
Ali je to stalna praksa, da se najprej dobi domov taka pošta in šele zatem položnica?

Hvala.
Pa si dobil tud sliko?