Radar mestnega redarstva

krko

Guru
5. sep 2010
2.678
1.390
113
V primeru o katerem debatiramo si jaz zadevo tolmačim takole...

TruCam II Lti 20/20 (ta tip radarja je naveden v članku) verjetno omogoča meritve na način, da nastaviš limit hitrosti nad katerim izmeri prehitre voznike. Redar ne sproža meritve ročno za vsako vozilo posebej.
Namesto, da je radar na stojalu je pač v njegovi roki na isti poziciji (dokler ga ne zaboli roka al kako?).

Pojem "samodejni merilniki hitrosti" oz. njihov način uporabe bi lahko zakonsko bolj točno opredelili, da ne bi bilo dvomov kaj in kako.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.234
1.498
113
In po tvoje je tresoča roka enako statičnemu stojalu? Z namenom so v zakonu tolerance različne pri ročnem in avtomatskem merjenju.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.946
113
Možakar je priznal prekršek in se hoče na vse načine izognit plačilu globe.
Po tvoje torej morilec, ki prizna umor, išče varianto v postopku, da zadeva pade?!

Kdo je zdaj tu nor?! :rolleyes:
Ocitno ti. Kdaj in na kak nacin je po tvoje priznal prekrsek? Ce bi ga priznal se ne bi pritozil. Priznati prekrsek je dejanje s pravnimi posledicami. Ta pa se proti pravnim posledicam svojega dejanja aktivno bori, torej ni nicesar priznal.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
325
83
Kot sem že napisal v eni drugi temi, jaz imam problem z lokalnimi oblastmi (ne s policisti) ker jih pač župani terajo da so inkasanti. S stacioarnimi radarji služijo (Kanglerja so recimo odnesli, Jankoviča pa ne bodo, je ugotovil, da se žabo počasi "dere", najprej 2 škatli, nato še 2, v par letih jih je v Lj 30 plus). Letno pa v Lj poberejo za 4 MIO prekrškov zaradi hitrosti (ali je 2, saj je vseeno, cifra je enormna). Omejitve so fuk**ene, posebej cone 30 bi jaz ukinil v celoti ker je čisto neživljenjska hitrost, tudi za naše/vaše "sončke" merkat - cele soseske so 30kmh, nobene šole nikjer, ampak koga briga, važno da je 30. Kot sem napisal v drugi temi: zakon na državni ravni, da se vsi prihodki od kazni za prehitre voznike stečejo v poseben "državni sklad za žrtve prometnih nesreč" pa financira minus bolnic (naj gre državno namesto lokalno korupcijo). Garantiram da vse občine odšraufajo radarje v pol leta, ker jih noben župan ne bo več hotel vzdrževat, če mora ves denar dat državi in se ne steče v lokalno malho. Da o DARSu ne govorim, že tako ne gre nikamor promet, zdaj bodo pa še na "posebno kritične" odseke dali sekcijsko merjenje 100 na uro... jbg - glih za elektro avte... za Y2k generacijo super k je itak pomehkužena, folk bo pa 80 vozil namesto 100 (seveda bi jaz itak nagačil tistega ki naredi AC z omejitvijo 100 - če ni 130, sprojektiraj da bo, ali pa ne delaj AC ker to pol ni AC ampak regionalna večpasovnica).
Sorry vsem, sem moral mal izlit svoje frustracije (posebej do tistega ki trdi da se en policist "vadi" ven). Glasujem za policista in upam, da mu rata.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.669
9.464
113
Točno tako. Cono 30 ukinit in postavit prometne znake 30 tam kjer so res potrebni. Ne pa da maš znakec cona 30 itak postavljen tako da ga težko opaziš, pol je pa za tem znakom pol naselja v coni 30.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.838
-418
113
znaki se ne postavljajo več na podlagi kakšne študije, pač pa na podlagi tečnosti ljudi, ki tam živijo. Ali kar nekih pravil utečenih praks. Po ulici hodi nekaj mulcev v šolo že 50 let, nikoli nobenih nesreč, česarkoli, strjeno naselje, itak hitro ne moreš, fuk, čez noč, cona 30, zdej so pa že ležečega policaja fuknil čez križišče, kjer sploh ni prehoda za pešče. Prej smo se vozili 40, sedaj pa 35. Da bi pločnik uredili, pa ne. Postavit 2-3 znake je cca 500€, zgradit pločnik je 50.000€, pa verjetno še več.

Enako je z ležečimi policaji. Postavljajo jih kar tako, na predloge "sej škodit ne more". lahko pa dnevno greni življenje stotim, ki se vozijo čez njih. in potem so še tako nestrokovno narejeni, da te vrže tudi, če greš manj od omejitve. Ali pa je ena stran narejena ok, druga te pa razmeče, pa greš z isto hitrostjo kot na drugi strani... In če se najde en mulc v soseski, ki divja, se folk buni, in hop, že postavijo ležeče policaje. Ne da bi za začetek policija okrepila nadzor v tem delu, in mu 3x izročila konkretno kazen, in bi se mulc umiril. Ne! Dejmo ležečega policaja. Mulc odraste, se umiri, ležeč policaj pa ostaja v nedogled... men gre na kozlanje, ko slišim "fizična ovira".

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
396
-872
28
:valjamse::bonk:To ne moreš verjet kaj vse ne prebereš na tem forumu.
kalbota za predsednika (vlade alterja) apolota pa za njegovo Tinco:valjamse:
In potem srečaš na cesti take kalbote pa aplolote :bonk:Nč čudnega da ste 24/7 na alterju ker očitno vas drugje ne morjo več prenašat.
Jao jao jao.

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.954
3.644
113
Komplicirajo in stroške delajo namesto, da bi že v vpadnicah v mesto/kraj namestili znake z omejitvijo 30 km/h in ob njem še radar.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in krko

krko

Guru
5. sep 2010
2.678
1.390
113
Če že, naj postavijo tablo za "območje umirjenega prometa", kjer je omejitev 10km/h.
#vsezavarnostsnašihsončkov

Priponke

• Slika_2-1920x1280@2.jpg
    Slika_2-1920x1280@2.jpg
    136,1 KB · Ogledi: 1