Radar detektorji

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Pomojem bi bilo bolj pametno, da bi investiral v novo šajbo kot v radar detektorje.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Kolega ga ne more prehvalit. Je imel prej kobro pa je blo ko da sediš v fliperju. Sam piska pa čivka.
Tale Valentin pa mu baje odlično služi in mu je že povrnil "strošek" nakupa.

Poročam, ko sprobam
cool-1.gif
.
Po mestu tudi Valentine kar jamra, boljši bi bil 9500ix, ker ima gps in lahko izločaš razne lažne alarme.
Naročil sem ga iz Nemčije, ne da se mi "jajcat" s to carinsko pošto. Pa še če nima kakega certifikata, mi ga lahko poberejo.
Teoretično
frown-1.gif
.

Kul, ocitno ga priblizno istocasno dobiva - moj je iz UK
smile-1.gif

Ti potestiraj po sloveniji, jaz bom pa Avstrijo, Madzarsko in Svico v naslednjih parih tednih obdelal
smile-1.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
trenutno najboljši je bel STI-R, vendar je cena preko 1000eur

Trenutno bi se odločil za bel GX65, ki je praktično identičen escord passport 9500i (sorodna firma). GPS pa je obvezna zadeva pri detektorjih.

LP Mare

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Aja, tega si bidal. Iskal sem nove, teh pa sploh ni iz Anglije, preko ebay-a.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Se mi ni dalo iskati novih, ker so cene v EU... :S

Tale ima zadnji Hardware update, dost nov firmware, zgleda dokaj OK, cena pa tudi ni slaba, tako da sem ga kar zbidal... Ce se mi na koncu ne bo zdel vreden razlike v ceni med Cobro in njim, mam pa kolega ki prisega nanje in mi ga odkupi, tako da...
smile-1.gif

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Strinjam se glede STI-R, vendar je vgradni.
Tudi GX65 sem imel v planu, STI Driver me je mikal, ker je neviden, na koncu sem pa pristal na Valentine. Če se mi bo zameril, bo romal na bolho ali ebay.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Prednost vgradnih je, da ga lahko uporabljaš tudi na Hrvaškem in Avstriji.
Ima tudi funkcijo, ki je nevidna policajem. Policaji (ne pri nas) imajo tudi detektorje detektorjev
smile-1.gif

Valentin one je dober detektor, vendar škoda ker nima GPS-a. Je pa dolgo časa bil med No1 detektorji.

LP

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.497
113
49
Na sončni strani ALP
Evrofil... Ko omenjaš Švico. Je detektor v CH legalna stvar al ti lahko težijo in štrafajo?
sprasujem se.gif

Baje komplicirajo že, če imaš klasično navigacijo in POI radarjev naloženo?!
stupid-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Natancno dvakrat so me ustavili....

Enkrat na radar (kjer sem takoj pozabil vso svojo nemscino
cool-1.gif
) - entšuldigung, bin aus Jugoslawien, tut mir lajd - z GPSom od rent-a-carja, in niso nic prevec tezili (72 na 60), 150 CHF... Drugic je bila pa kontrola na meji po Schengnu, "Paipere bitte, zwei minuten, danke, Schoene fahrt noch!". Tako da, ne vem... Ne zdi se mi, da bi kaj posebej bolj tezili kot drugje, je pa res, da me z detektorjem se niso dobili. Bom lokalce povprasal.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Tako.. prva furca z V1...

487km, povprecna hitrost 121km/h, Budapest-Dunaj-Budapest.

K-Band je v mestu tako nadlezen, da ga je bolje ugasnit - vsaka vrata 1000m naokoli zazna, ne vem ce je kdaj kazal manj kot 6 izvorov radarja. Bencinske postaje zazna pa ene 500m naprej. Nisem viden ene prave groznje na K, X-band se pa sploh zbudil ni.

Ka je zelo OK - stacionarne radarje na Madzarskem je zaznal ene 500-700m prej, preko odboja na drugih avtomobilih. Edino kar me je zmedlo je, da mi je ene 30km skoz kazal, tako po malem, da je za mano en sibek izvor Ka-ja... Kar je bilo cudno, ker Huni nimajo Provid... No, vse mi je postao jasno, ko je mimo mene padel en Volvo S80 medtem ko je Detektor izvajal mega lightshow - Volvov avtive radar je na istih frekvencah :S Malo nadzelno.

Laserja mi pa se ni uspelo v "real life" testu sprobat. Vse kar me je merilo so bile "strecke-kamera", ki jih je zavohal sele ko so me ze poskenirale... Drug teden grem na eno pot, kjer so Lidarji pogosti, pa porocam.

All in all, precej boljse ko moja prejsnja Cobra... Si pa moram enega BELa nekje sposodit, da primerjam...

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
z escord passport 9500 ali bel gx65 nimaš teh problemov. Samo 3x stisneš tipko in je samo ta signal blokiran. Če se na isti lokaciji pojavi radar ti piska. Tako da še enkrat napišem. Radar detektorji brez GPS-a so brezvezni, saj kmalu zgubiš živce
frown-1.gif

LP Mare

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik john pravi:
Prednost vgradnih je, da ga lahko uporabljaš tudi na Hrvaškem in Avstriji.
Ima tudi funkcijo, ki je nevidna policajem. Policaji (ne pri nas) imajo tudi detektorje detektorjev
smile-1.gif

Valentin one je dober detektor, vendar škoda ker nima GPS-a. Je pa dolgo časa bil med No1 detektorji.

LP

Detektor zdetektirat z detektorjem je misija nemogoče...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hotel je povedati, da se da nekatere radar detektorje zaznati (ampak, jasno, ne z dugim radar detektorjem - ceptav nekateri "puscajo" toliko, da jih v istem avtu drug radar detektor zazna).

Anway, @John, mene ne moti, da skoz cvili - zato sem ga pa kupil, da mi cim vec o okolici pove... Le malo se moram pogobiti v navodila, da mi pod doloceno mocno k-Band signala ne bo vec piskal (vizualno naj me pa kar opozarja
smile-1.gif
)

Sicer pa, vsakemu svoje - jaz sem sicer zadovoljen, ampam bompa vseeno se Bel-a probal
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Hotel je povedati, da se da nekatere radar detektorje zaznati (ampak, jasno, ne z dugim radar detektorjem - ceptav nekateri "puscajo" toliko, da jih v istem avtu drug radar detektor zazna).

Anway, @John, mene ne moti, da skoz cvili - zato sem ga pa kupil, da mi cim vec o okolici pove... Le malo se moram pogobiti v navodila, da mi pod doloceno mocno k-Band signala ne bo vec piskal (vizualno naj me pa kar opozarja
smile-1.gif
)

Sicer pa, vsakemu svoje - jaz sem sicer zadovoljen, ampam bompa vseeno se Bel-a probal
smile-1.gif

Detektor kot že ime pove ne oddaja nobenih signalov ampak jih samo detekta. Tako da nekako dvomim da se ga da detektirat.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

smile-1.gif
)

smile-1.gif

Detektor kot že ime pove ne oddaja nobenih signalov ampak jih samo detekta. Tako da nekako dvomim da se ga da detektirat.

Iz prakticnih izkusenj - Cobra 7400 in V1 ene 10cm narazen na vetrobranskem steklu - ti povem, da se da
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Da se detekirati vsak kos elektronike, pri cemer je tako pocetje lazje ce gre za specificen tip, ki je v casu iskanja aktiven.