Računalnik za arhitektko

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mogoče zgolj kot komentar... razlika je, ali je začela študirat letos, ali če študira že pet let (in ni več v prvem letniku).

Vsaj, kolikor moji kolegi ("arhitekti") pravijo, v začetku, ko je večina dela na roke, nimaš neke velike potrebe po Uber zmogljivem računalu. Ja, če pa enkrat začneš delat projekte, je pa druga zgodba. Kot si sam ugotovil, najpomembnejša je močna grafika (!), veliko (16GB) rama in nek SSD disk, vsaj za sistem+programe. Kolikor jaz delam v cadu, mi ravno rama manjka, grafika je pa itq boga...

lp

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
v garaži sklamfana kišta pa zanesljivost, to veš da ne bo šlo skupaj

.

hysterical-1.gif

Še vsaka doma skmlafana kišta je služila meni 2 leti po 24 ur na dan, pa še 3-4 leta ko je šla od bajte, dokler ni bil čas za penzijo. V službi pa razni "premijski" proizvajalci crkujejo vsepovprek.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

.

hysterical-1.gif

Še vsaka doma skmlafana kišta je služila meni 2 leti po 24 ur na dan, pa še 3-4 leta ko je šla od bajte, dokler ni bil čas za penzijo. V službi pa razni "premijski" proizvajalci crkujejo vsepovprek.

Tudi moje izkušnje so take. Vsaj dokler se ne pogovarjamo o najdražjem rangu.

pomarancapomaranca

Pripravnik
11. avg 2015
46
0
6
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

torej bo treba gledat "znamke" in znižat zahteve ali dvignit budžet...

pa intel valda, amd se ne gleda, če gre za resne stvari. itak znamka pa amd ne gre skupaj, tako da je ta dilema že v štartu rešena.

V garazi sklanfana kista presega v zanesljivosti vse brand marke. Jaz se nisem imel racunalnika brez, da ga sestavim sam, vsaj vem kaj je notri in ne sparam na komponentah. Tony se pa lahko umaknes iz debate, si dosti povedal, ko pravis, da so dell monitorji najboljsi. Isto kot blondinka, da so rdeci avtomobili najboljsi.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Ja, seveda, in ferrari je zanič avto.
aplauz.gif

Za normalnega consumerja, ki kupi robo na Enaa, je Dell najboljši monitor.
cool-1.gif

Btw., odpri enega in poglej proizvajalca panela
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
V mojem je bil LG (ki verjetno danes naredi 75% vseh IPS panelov)... Kar pa ne pomeni, da niso za 'boljše' znamke uporabljeni cherry-picked kosi...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik tony pravi:
V mojem je bil LG (ki verjetno danes naredi 75% vseh IPS panelov)... Kar pa ne pomeni, da niso za 'boljše' znamke uporabljeni cherry-picked kosi...

Ne da tudi to ni pomembno, torej kdo je proizavjalec matrike, ampak kdor je kdaj pisal kak firmware ve, da če imaš slab driver, đabe ti top kos silicija... Sam pravim
priden.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.666
6.528
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
hysterical-1.gif

vsa čast tebi, da znaš bolje preverit kompatibilnost komponent kot pa proizvajalec, ki naštanca nemara miljone kosov istega hardvera

in ne, nisem govoril o crkovanju ampak zanesljivosti delovanja.

že samo če pogledaš v sosednjo temo o ssd diskih vidiš koliko je debate že o takih bedarijah kako katera revizija kontrolerja dela in s čim ne dela
hysterical-1.gif

se je pa itak že davno v tej temi izkazalo, da ne gre za resno uporabo, tako da bo zaradi mene tudi laptop iz hoferja dober. ali pa kišta iz hoferja.

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.255
113
kompatibilnost komponent tukaj nima veze saj nekompatibilne itak ne funkcionirajo... gre za bios in driverje, ki so ustrezno napisani da mašina u nulo funkcionira

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Hja, in še malo pa bo nekdo izjavil da je Adobe čist za brezveze objavil seznam hp workstation modelov ki imajo certifikat za njihove programske pakete
bonk.gif

Tudi sam imam eno tako škatlo iz bbt.si in sem več kot zadovoljen...poleg macbook-a za okol nosit...

Lp.

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.255
113
kateri monitorji pa so najboljši po tvojem ostrem očesu...
crazy1.gif

moral sem vprašati to neumno vprašanje saj me res zanima odgovor avtorja

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Možnosti sta pravzaprav samo dve:
a) Karkoli z odgrizenim jabukom
b) Barco

sprasujem se.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.255
113
ma odgovorov je nešteto ker najboljšega monitorja ni... so samo bolj ali manj ustrezni, bolj ali manj primerni, predvsem pa vsake oči drugače vidijo... zato so mi izjave v smislu najboljši povsem mimo vsaj pri monitorjih. Je pa res da z nakupom določenega branda imaš več oz manj možnosti da kupiš neustrezno