Za obnovitev teme; Quatar vs Emirati
Približna vsaka dva meseca letim v Dubai, včasih z Emirati, včasih pa z Qatar-jem.
Cene so cca enake, postrežba tudi, letališče v Dohi je vs Dubai-u luknja a v nečemu je razlika. Tu je odnos do strank na letališču ter količina izgubljene prtljage.
Pišem pa na temelju osebnih izkušenj.
Torej, za Emirate se vidi, da so stara družba, ki ima svoj tržni delež, ne teži k ekspanziji, letališče je pravilno dimenzionirano in imajo dovolj zaposlenega (ustrezno kvalificiranega) osebja.
To se ne bi moglo reči za Quatar.
Pri letih z Quatar-jem na relaciji DBX - LJU redno pride prtljaga najmanj en dan kasneje. Vsaj pride.
Pri poletih proti Dubaju se mi je pa dosedaj dvakrat zgodilo, da je prtljaga "izginila". Pri poletu z Emirati je odšla na neko drugo destinacijo, prispela dva dni kasneje za mano. Emirati so povrnili stroške, dostavili prtljago in mi dali voucher za poslovni razred za naslednji let z Emirati. Komunikacija je bila brezhibna, ustrežljivost ter agilnost prav tako.
Kar ne bi mogel reči za Quatar. Prtljaga se je iz meni neznanega razloga zataknila v Dohi. Dobil sem jo po 15 dnevih, brez opravičila, brez nadomestila. Komunikacija je bila težavna, telefoni so zvonili v prazno, bal sem se že, da bodo prtljago dali na uničenje - čeprav sem (preko fantov z Brnika) izvedel referenčno številko prtljage, vsi udeleženi - torej jaz, predstavnik v Dohi in predstavnik v Dubaju - smo vedeli, kje je prtljaga in čigava je.
Služba za pritožbe je ignorantska - telef. številke ne najdeš, preko maila pa ti odgovorijo v 4 dnevih, da se bodo poglobili v zadevo. In potem seveda nič...
Prav tako službe na letališčih - imajo tvoj mail, imajo tvojo tel številko - a nič.
Ergo, zaradi 10-15€ se ni za zaj...ti z takimi in podobnimi službami.
Sicer pa poglejte na internetu, katere družbe slovijo po uspešno rešenih pritožbah in katere ne. Sicer je nekoč prednjačila Delta airlines, sedaj pa te hitrocvetoče in rastoče naftno-prevozne družbe.
Moje mnenje, moje izkušnje.