PVC okna

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
firma, ki ima usposobljene tudi monterje, ne pa razbijače.
cool-1.gif

Izbral sem jih, pa nisem nobenega poznal v firmi, kot nekateri tukaj delajo reklamo za kolega, od kolega kolega, stric od tete... bla bla.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz tudi nisem nobenega poznal v firmi, pa sem jih vseeno izbral - predvsem na podlagi referenc in pozitvnih izkušenj (zaenkrat) vseh, ki so pri njih vzeli okna (z demontažo starih, vgradnjo novih in popravilom špalet oz. lukenj). Cena niti ni bila odločilna.
Ko bodo končali pri meni, bom napisal tudi ime firme. Ti očitno nočeš, čeprav ne vem zakaj ne ....

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Še Element okna kontaktiraj...imajo kar nizke cene...

Obujam temo. Ima še kdo izkušnje z njimi? Prvi vtis danes na sejmu zelo vredu, zanima me še kako je z montažo in okni samimi.
smile-1.gif

Mi bomo vzeli okna pri njih. Midva sva e v vsakem pruimeru odločila za Rehau/Geneo profile in so nama ti dali ugodno ponudbo. tudi odzivnot je zaenkrat ok, nimamo pa še zmontiranih.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
lej.... sej veš kako je to na forumih. Vsak hvali sebe, svoje prjatle, sorodnike, od kolegov kolega kolegi ...itd. In če z nečim nisi zadovoljen, izvajalec pravi, da je tako dobro, da drugače se ne da in ne gre. Sam sem dosti občutljiv na kvaliteto, ampak so mi naredilili tako, da sem lahko bil samo tiho.
Verjamem pa, da je še kakšen takšen izdelovalec/monter, kot so bili pri meni
Pri poplavi raznih izdelovalcev in monterjev oken sem ubral tretjo pot in sem zadel. Res. Monterji so bili prva liga.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Citat:
Citat:

Obujam temo. Ima še kdo izkušnje z njimi? Prvi vtis danes na sejmu zelo vredu, zanima me še kako je z montažo in okni samimi.
smile-1.gif

Mi bomo vzeli okna pri njih. Midva sva e v vsakem pruimeru odločila za Rehau/Geneo profile in so nama ti dali ugodno ponudbo. tudi odzivnot je zaenkrat ok, nimamo pa še zmontiranih.

Mate že naročena? Kako to, da ste se odločili za Geneo? Vem da je baje boljši, ampak sedaj noro propagirajo Synego - neka vmesna rešitev med kvaliteto in ceno.
Pismo, meni se od sejma ni še nič oglasil.
grin1.gif

Sicer sem se pa odločil, da bom verjetno letos menjal samo okna v kuhinji in dnevni sobi. Tako da bom verjetno vzel les/alu od M-Sora.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zakaj pa zgolj delna menjava? Daj ne sračkaj ga. Če finance so zamenjaj vse. Tako se psihično pripraviš na dva dni rusvajsa, potem pa je mir (ok..malo traja še obdelava špalet a najhuje je za tabo).
Za pucat bo enako..al menjajo dva okna al pa celo nadstropje. Svinjarije je seveda nenormalno (sploh ob demontaži starih).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Citat:
Citat:

smile-1.gif

Mate že naročena? Kako to, da ste se odločili za Geneo? Vem da je baje boljši, ampak sedaj noro propagirajo Synego - neka vmesna rešitev med kvaliteto in ceno.
Pismo, meni se od sejma ni še nič oglasil.
grin1.gif

Sicer sem se pa odločil, da bom verjetno letos menjal samo okna v kuhinji in dnevni sobi. Tako da bom verjetno vzel les/alu od M-Sora.

Pri nas se bo menjalo alu-les pa je od Lokve generalno pri približno enakih specifikacijah po ponudbi cenejše od m-sore (če se ti jasno ne gre za lokalni in nacionalni interes).

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
@sajkek: a pri m sora? Nisem se še nič poglabljal. Moram it v salon na ogled.

@vincent: okna sploh niso bla v prvem planu, ker so v bistvu še "nerabljena". Bi pa rad sedaj, ko je še dokaj neobdelano, porušil en parapet v kuhinji, da pridem do panoramske stene. Tko da finance so pa niso.
grin1.gif
ostala okna lahko še počakajo, čeprav se zavedam, da bo svinjarija.

@utisevalec: bom pogledal še pri njih. Hvala! Kakšen profil pa boste vzeli? Verjetno bo trojna zasteklitev ane?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Mega alulok 110, 3-slojno. Je pa res da se menja komplet hiša in še vrata tako da so tudi popusti "solidni".

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Tudi pri meni je treba menjati celotno "leseno" steno. Torej balkonska vrata + okno + polnilo pod oknom (mogoče fiksno steklo pod oknom). Sem iz CE.
Katera so dobra okna in firme ki jih ponujajo? Bil sem pri MIK in se mi zdi da me nekak hočejo okoli prinesti. Po ponudbo bom šel še na Termoglas, AJM in Stoparju.
Je kateri od njih ki jim okna še posebej izstopajo po kvaliteti? Recimo da denar za tole revščino ni problem, vseeno pa ga ni toliko, da bi imel kar panoramsko steno
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jest sem v bloku in vzel od MIK-a, sicer Royal line in so top, sem videl že vgrajene Comfort line in le te zgledajo ceno, tudi občutek odpiranja ipd, je vse tako tako. Sem bil pa v salonu v LJ, razočaran sem bil pa nad AJM v Lj, tm sm se pa res počutu kot da sem prišel po kilo kruha, v MIK-u so se pa potrudili z razlagami ipd., pa tudi zelo odzivni so bili. Sem še ene dva v LJ kontaktiral pa sloh ni bilo odziva. Ker sem pa balkon zasteklil sem notranji del dal fix okno in potrebe po odpiranju le tega ni. Lahko pa izbiraš debelino polnila, pazi da ne bo lih minimum. Sam sem tudi prvotno mislil dati v celoti steklo samo potem nisem tega naredil zaradi radiatorja na notranji strani in zasteklenega balkona ker nebi s tem nič pridobil.

22. jul 2007
1.400
57
48
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Tudi pri meni je treba menjati celotno "leseno" steno. Torej balkonska vrata + okno + polnilo pod oknom (mogoče fiksno steklo pod oknom). Sem iz CE.
Katera so dobra okna in firme ki jih ponujajo? Bil sem pri MIK in se mi zdi da me nekak hočejo okoli prinesti. Po ponudbo bom šel še na Termoglas, AJM in Stoparju.
Je kateri od njih ki jim okna še posebej izstopajo po kvaliteti? Recimo da denar za tole revščino ni problem, vseeno pa ga ni toliko, da bi imel kar panoramsko steno
smile-1.gif
Vprašaj še tu

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kaj pa vem, med boljšimi naj bi bili Termoglas, GVT, Satler, kolikor vem je tudi AJM ok.
Pri vseh je pa ključna montaža, eni imajo najete, eni svoje monterje, odloči se pač tisti ki plača.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kaj pa vem, med boljšimi naj bi bili Termoglas, GVT, Satler, kolikor vem je tudi AJM ok.
Pri vseh je pa ključna montaža, eni imajo najete, eni svoje monterje, odloči se pač tisti ki plača.
kolk imam jaz izkušnje, so pri menjavi oken ključnega pomena monterji. Pri oknih niti ne more biti tolk razlike v kvaliteti, kot je lahko pri menjavi. Zato daj poudarek na kvaliteti menjave. Sem imel že več izvajalcev in samo eden me je prepričal, da so si zaslužili naziv mojstri monterji!!! Ahaa.. pa odločil sem se za njih, ker ni bilo nobenih poznanstev, pa od prjalov prjatli kolegi očetje...itd.
klik
Res, da so bili za kakšen rezervoar/dva goriva dražji, ampak narejeno je bilo pa u nulo.