PVC okna

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
glede odločitve PVC les pa je večna dilema - pri nas ponavadi prevladala cena -30% za PVC za kar bomo pač 2x na dan prezračevali.

Ha ha ha...ta je ena boljših v zadnjem času!

Ma dej ... takale poslušam kar naprej.
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Barvna PVC okna sta dveh tipov.
1 - Zunaj je samo termično zalepljena rjava dekor folija na belo ogrodje. Okno je zunaj rjave barve, znotraj je lahko belo.
2 - Celotni profil okna je namesto bele iz rjave plastike. V tem primeru so vsi plastični delo okna rjave barve.

Prva varianta je dražje 10 procentov, druga pa 30 procentov od standardne bele izvedbe.

3 - zunaj je okno pobarvano. Ni pa imitacija lesa ampak dejansko barva po RAL karti npr.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
glede odločitve PVC les pa je večna dilema - pri nas ponavadi prevladala cena -30% za PVC za kar bomo pač 2x na dan prezračevali.

Ha ha ha...ta je ena boljših v zadnjem času!

Ma dej ... takale poslušam kar naprej.
bonk.gif

Se opravičujem če sem nejasno zapisal. V primeru novih oken ne glede na material in nesanirani izolaciji bo v prostoru več vlage in se zato pogosto zgodi, da bo na stikih lahko nastala plesen. Zračenje 2x ali večkrat na dan zmanjša možnosti njenega nastanka. PVC okna pa so glede na predračune, ki sem jih pridobil, ob podobnih karakteristikah, za cca 30% cenejša od lesenih . Upam da sem bolj jasno napisal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
MOžakar...čisto tako
wink-1.gif
vseeno iz česa so profili - nova okan dihtajo, ker so kot prvo natančeje narejena, kot drugo pa imajo po 3 tesnila. Tako da ne gre praktično nič noter in nič ven. Kar je tudi prav. Je pa res, kot si omenil...če menjaš okna na neizoliranem objektu, tvegaš pojav plesni, ker se zrak umiri, in prihaja do kondenza v kotih (stičišče dve oz. treh hladnih sten) in posledično do pojava plesni.

Rešitev? Izolirati tudi stene. Ker na oknih pretrianeg prihranka na ogrevanju vseeno ni....je ranga 20 % pa vseeno...tudi stene je treba poštimat.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Ralliart, se moram oglasit, da ne bo res izpadlo kot oglaševanje in pisanje za "ofce" na kar namiguješ.
Kot prvo ne delam oglasa, ker govorim iz lastnih izkušenj kolikor jih imam s ponudniki (pred zamenjavo oz. nakupom vedno zbral vsaj štiri ponudbe oken PVC in štiri les) in mnenja ustvarjenega iz prebranega na drugih forumih ter članki na to temo. Kot drugo ne verjamem, da o zamenjavi oken berejo "povprecne ofce" temveč ljudje, ki se s tem srečajo in rabijo nasvete oz. jih zanimajo izkušnje drugih, da se sami lažje odločijo. Kot tretje pa res ne morem komentirati kot vincnet, ker ima on mnogo več praktičnih izkušenj, saj se je s celotno prenovo hiše ukvarjal sam do podtankosti. Upam, da sem ti jasno napisal.
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Vredu je in svoje izkusnje si zacel sele sedaj deliti pri oknih, upam da nebo to tvoje edino udejstvovanje tukaj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Še Element okna kontaktiraj...imajo kar nizke cene...

Obujam temo. Ima še kdo izkušnje z njimi? Prvi vtis danes na sejmu zelo vredu, zanima me še kako je z montažo in okni samimi.
smile-1.gif
Izkušenj nimam. Ne ker ne bi hotel, ampak ker mi v treh delovnih dneh niso uspeli izdelat (copy paste v aplikacijo za izračun) informativne ponudne (sem dal mere in zahteve) za 16 oken, se pravi za robo ranga 6-8k€ .....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
če koga zanima ponudba, naj me kontaktira, da ga naslovim na mojstra
http://www.ekookna.pl/en/site/index

vsekakor je ena industrijska proizvodnja, ki ima manj izmeta zaradi napak dnevno kot je skupna dnevna proizvodnja nekega oknarja v Sloveniji, neprimerljiva ena z drugim

da o spojih, ki jih naredi robot ali pa nekdo ročno na mašini, ne govorimo
potem imamo še temp. raztezke (pozimi mrzle profile v delavnico, pa odrezat in spojit na mašini ročno), ki vplivajo na to, da se dogaja na terenu, da okno na spoju poči in podobne zadeve

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
mojster od mojstra ne more tako zazlično narediti oken, kot lahko zahebe z montažo teh istih oken. Ni vse v oknu.
Še posebej, če gre za menjavo oken. Ti pol bajte razbije, slabo purpena, slabo vijači, da o podlaganju pred purpenanjem ne govorim, "vaservaga" je bolj ta okras po x in y.....itd itd.
Od mnogih izdelovalcev, ki sem jih videl, bi za samo 1 dal roko v ogenj, da naredijo kot je potrebno in pošteno.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
mojster od mojstra ne more tako zazlično narediti oken, kot lahko zahebe z montažo teh istih oken. Ni vse v oknu.
Še posebej, če gre za menjavo oken. Ti pol bajte razbije, slabo purpena, slabo vijači, da o podlaganju pred purpenanjem ne govorim, "vaservaga" je bolj ta okras po x in y.....itd itd.
Od mnogih izdelovalcev, ki sem jih videl, bi za samo 1 dal roko v ogenj, da naredijo kot je potrebno in pošteno.
In to je?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Ksz

Kdor hoče res kvalitetna in cenovno ugodna PVC (ali druga okna), naj se obrne na: http://www.stptermo.si

Lastnika poznam osebno, je res mojster stare šole, ki se na vse spozna in lahko pride naredit kamor koli.