Pustni Krofi

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Meni je pa recimo bv dajat 56centov za krof, če je to pri nas običaj da se pečejo. Sem pa opazil še eno zanimivost. Pri nas gospodinje gledajo a imajo lep "venec" ali ne. Kot da bi bil okus v drugem planu :p So pa po večini vsi dobri
 

urosw

Pripravnik
6. avg 2012
33
0
6
Maribor
Ekola. Včeraj imel KRALJEVO VEČERJO:

ČOKO TROJANSKI KRAPFEN + ALL in 1 PROTEINI (lepo segreti).
Jedel počasi in seveda (jap, to pa sem jaz) z vilico in nožem, pred sabo imel knjigo o RELI DAKAR, ter užival kot gospod
Tisto 2-3x letno kaj si privoščim krapfne pa res uživam kot se šika.

Naslednji krapfen pa bom definitivno probal v LECLERCU. Ampak ne navadnega. Bo kar ena fr. specialiteta.
To bo sedaj kot off obroki, ko si bom privoščil in se pregrešil z kakšno takšno prijetno dobroto
 

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Zdaj je čas za debato o šunkah, jajcih .....

ah kje pa, gorenjska prata zmaga
cheer.gif


60648743.jpg



@32: a sam prideluješ mesnine?
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
Ja, ampak za osebno rabo, za čez leto, nimam viška, če pa pridete na obisk dobite košček za probat.
evil.gif


Yahel, mjami, to je taprava prata,
zmaga.gif
se nič ne špara z mesom, zanč sem jo jedu, je bla slaba.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sam še nastrgan hren manjka... Ma dejte nehat te slike popat, zdele je 40 dni...hmmm... muke... Sem nabavil zalogo brezalkoholnega pira...:) v Lidlu ga je v ponedeljek zmanjkal (na Grencu), prodajalka, zamejka
smile-1.gif
ni imela pojma zakaj...
 

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja tale prata je lepo bogata in ne izgleda nič presuha kljub temu, da je "gorenjska prata".

@32: kje si pa slišal, da v okolici Šenčurja delajo najboljšo prato? A to si mislil lokalno gledano pri domačinih, al v kakšni pekarni?


Prata je odlična in enostavna stvar, sicer redilna, ampak je res res dobra... v njej je namočen kruh, koščki šunke ali kakega drugega mesa, jajca, začimbe, čebula....vse skupaj je ovito v svinjsko mrežico kjer je "zbita" skupaj in potem se da to peči v pečico (predhodno je dobro da kak dan stoji v hladilniku, da je bolj kompaktna). Na koncu narežeš na rezine in hladno poješ (če se sploh uspe ohladiti!). Kdor še ni poskusil MORA poskusiti... notri ni nobenih takih stvari, ki bi se človeku gabile. Meni osebno je boljša kot potica, paše tudi kot prigrizek ali malica. jumm jumm!

Jaz sem naši materi že naročil, da naredi te dni eno testno prato, da vidimo, če še zna
grin1.gif



Še recepti:

http://okusno.je/recept/prata

http://www.24ur.com/gorenjska-prata.html
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
Ma kakšna pekarna, a sploh to delajo? Probal sem v Šenčurju pri treh familijah pa povsod odlično, drugje na Gorenjskem ni bila tako dobra, pa še Šenčur in okolica je središče prate.
 

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
no jaz tudi probal v šenčurju pri različnih familijah in bile so povsod dobre, no razen pri enih kjer so imel mastne koščke mesa.

v pekarni sicer tega nisem zasledil, sem pa nekoč našel v enem izmed šoping centrov, pomoje da hipermarket mečkator kranj, v času velike noči
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Pri nas je prata križ od prasca oziroma kremenatli brez kosti. Se pravi del mesa od pujska. Za to zadevščino pa prvič slišim.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Mislim da pri nas pravijo prati špehovka. Si narobe razlagam zgornje recepte?
Prata je mislim da bolj tista varianta hrbet brez kosti.
 
Nazadnje urejeno:

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Prato sem prvič pokusila par let nazaj - zame zdaj daleč najboljša velikonočna dobrota:)
 

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Prata je najboljša s hrenom. Bodo pa v Šenčurju kmal po dvoriščih začel sušit tiste balone (posušena čreva) med cunjami. Vsaj iz otroštva se spominjam da je blo tko, pri vsaki bajti :)
 
Nazadnje urejeno: