Psom nagobčnike

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Sprehod s psom na javnem mestu
sprasujem se.gif
Je v tem tudi gozd ?

Danes sem imel "prijazno debato" z lastnikom spuščenega psa v gozdu, ki je trdil da ni na javnem mestu in da je lahko spuščen!?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kakor razumem v gozdu ni treba da je privezan saj se ne pričakuje veliko ljudi tam...

Nazadnje urejeno:

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Ok, samo gozd ni javna ampak zasebna lastnina?
"javna površina je namreč le tista površina, ki se na podlagi pravnega akta uporablja za javne namene, in njeno vzdrževanje bremeni občinski proračun (6. člen Odloka)." in " ...javne površine, kot so trgi, ploščadi, parki, zelenice, mestni gozdovi, obrežja, obale in podobno."

ne da se mi iskat, a lahko kdo to najde namesto mene?

edit:
eh, našel. Javni kraj je v Zakonu o varstvu javnega reda in miru opredeljen kot vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur.

Nazadnje urejeno:

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Kolikor vem, lahko lovec spuščenega psa v gozdu ustreli (če zraven ni lastnika oz. ga ne vidi).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Narobe razumeš.

Kaj te pravzaprav toliko moti spuščen pes, kjer ljudi dejansko ni za pričakovati? Se jih bojiš, ali kaj?

Lastniki 4 nožnih generatorjev dreka si kupte svoje "površine" in tam ganjajte svoja ščeneta, pa ne bo nobenega problema.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Vsi ostali pa sebe gonite po svojih površinah (ne pa po mojih travnikih in hosti), potem pa lajajte. Bo še prej mir
evil.gif

Mater, ne morem stopit niti pred bajto, kaj šele v gmajno, da me ne bi bilo strah kakega divjaka na biciklu. Ko mora bremzat pa samo bukavo gleda. Oglasit se že ne upa, ker ima opravka z zajetnim kupom kosti, mišic in ... špeha.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Vsi ostali pa sebe gonite po svojih površinah (ne pa po mojih travnikih in hosti), potem pa lajajte. Bo še prej mir
evil.gif

Mater, ne morem stopit niti pred bajto, kaj šele v gmajno, da me ne bi bilo strah kakega divjaka na biciklu. Ko mora bremzat pa samo bukavo gleda. Oglasit se že ne upa, ker ima opravka z zajetnim kupom kosti, mišic in ... špeha.

Ja ko berem seznam tvojih sestavin, možganov ni. Torej se z razlogom ne oglašajo.
tongue-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ni še česa drugega na mojm seznamu. Kaj pa zdaj? Konec koncev je meni vseeno zakaj se ne oglašajo, važno mi je da se mi ni treba z njimi it vzgojnih prijemov. Se mi ne da .... Mi je pa zanimivo, da se je tebi dalo oglasit s tako ... no, reciva butasto
evil.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Narobe razumeš.

Kaj te pravzaprav toliko moti spuščen pes, kjer ljudi dejansko ni za pričakovati? Se jih bojiš, ali kaj?

Lastniki 4 nožnih generatorjev dreka si kupte svoje "površine" in tam ganjajte svoja ščeneta, pa ne bo nobenega problema.

Torej tkole: kupim 10 hektarjev gmajne (torej je gmajna moja) in v njej "sprehajam" psa. Če gre kdo slučajno skozi mojo gmajno pa ... ? Saj je moja površina !

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Kot razumem, tudi v gozdu nima pravice biti spuščen
smirk-1.gif

Zetor, Thx
zmaga.gif
Narobe razumeš.

Ah, prov razumem sam vi pasjeljubci ne razumete nekih zadev
rolleyes-1.gif

Ne, ne bojim se jih. Pač me motijo če skačejo po men pa me ližejo, naj mu da lastnik svoj p**** pa naj mu ga liže. OK!?

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
evil.gif

Ja ko berem seznam tvojih sestavin, možganov ni. Torej se z razlogom ne oglašajo.
tongue-1.gif

aplauz.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
E jebat ga momče, počasi se bo treba navadit, da svet ni ukrojen po tvojih željah/strahovih, jebat ga. Moje sožalje
priden.gif

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Se pravi da zasebna posest nekaj velja ??

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je danes na Bledu nekaj pred 14. uro pes v obe nogi ugriznil sprehajalca.
Preveč približal

Kot je za zurnal24.si pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj Bojan Kos, so policisti opravili ogled kraja in zbrali obvestila.

Ugotovili so, da se je 62-letni Nemec nahajal na zasebnem zemljišču lastnika živali. Psu se je preveč približal, zato ga je ugriznil. "Pes je bil zavarovan v skladu s predpisi o zaščiti živali. Za dogodek oziroma posledice je odgovoren tujec, krivdo lastnika živali so policisti izključili," je še sporočil Kos.

http://www.zurnal24.si/za-ugriz-psa-si-je-kriv-sam-clanek-202143