Psom nagobčnike

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.417
7.529
113
KSZ...

vmes sem nehal sodelovat ker se mi ne da vsega brat pa se uzaljen sem zarad tisa (GLOBOKO IN ZELO IN SEM NA DREVESU)...

amapak da malce negiram samega sebe...dans me je ugriznil pesek tezek 3kg... tko da moja vizija nagobcnikov nad 5kg ne bi bila ucinkovita =)

me je pa baraba 30m zalezoval, lajal, napadel od zadaj in pobegnil ko gverilec takoj po napadu. Je bil pa luskan =P

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kakšnih 5 kg.
Nad 2 kg.
Pod 2 kg so tisti, ki ne morejo istočasno ziniti in na nogah stati.
evil.gif

(zato jim pa tudi takoj po skotitvi odrežejo repke, da jih kasneje ne zanaša pri mahanju z njim)
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
...da ne ubiješ psa, morš ga samo ranit, glih tolko da spusti človekov vrat, ne....
evil.gif

če žival raniš bo samo še huje
pomaga kaj takega
taserx26.jpg

žal pa so kretenski novinarji z gonjo proti temu uspeli, da so naši debilni poslanci izglasovali zakon ,ki posest in uporabo tega prepoveduje

tako je! Očitno raje vidijo, da se na kriminalca z nožem strelja s pravo pištolo kot s taserjem...

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Očitno je, da ne poznaš pasje psihologije in da nisi pregledal vseh postov. (hint: cesar millan)
smile-1.gif

Drugič pri takem lahko lajaš nazaj, če glih ni koga v bližini
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ...

vmes sem nehal sodelovat ker se mi ne da vsega brat pa se uzaljen sem zarad tisa (GLOBOKO IN ZELO IN SEM NA DREVESU)...

amapak da malce negiram samega sebe...dans me je ugriznil pesek tezek 3kg... tko da moja vizija nagobcnikov nad 5kg ne bi bila ucinkovita =)

me je pa baraba 30m zalezoval, lajal, napadel od zadaj in pobegnil ko gverilec takoj po napadu. Je bil pa luskan =P

italijanski trener bi najbrž dejal, da kot partizan iz zasede
tongue-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.417
7.529
113
ma ne sej so bli cela procesija...v koloni so hodili za mano in lajali... ta je bil kolovodja... in tko jz setkam in oni za mano vsi nevarni...lajat, lajat, lajat... _:) in ce sem se ustavil, so se tud oni... in pol kr naenkrat od uzadi v nogo...me je barabon uscipnil da sem poskocil ko fedr... in pol v dir vsi prisotni cucki... in cez 10 min spet izza vogala lepo pocasi.... sam sem bil pa prpravlen in sem zalaufu prot njim, so pa oni pred mano bezal =P

ma ne mors ga streljat k je bil cukercek...nega mesanca med civavo pa se necem

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Glej, tu je treba biti pošten.

Če pustiš, da se fajt sam izpelje, bo verjetno umrl napadeni.
Če ustreliš napadalca, bo on umrl.

Mi se pa zavzemamo, da ne umre nihče, kajti po tem ni potrebe. Saj se ne tepejo medvedi.
smile-1.gif
Že nekajkrat sem omenil in dokazal, da v pasjih fajtih ne rabiš streljanja, ker se jih da rešit bolj elegantno. Čas, ko ti potegneš ven pištolo, jo nabiješ in ustreliš, ni nič krajši, kot pa če psa primeš in dvigneš v zrak. Zato to ni primerna rešitev. Je nesmiselna, neprimerna in nepotrebna. To se ne dela. Tisti, čigar pes je napadel, bo še vedno zavezan plačati odškodnino. Ne rabimo mu pa za to ustreliti psa. Je jasno?

Pa povej, če se ti zdi fer razmerje, da če en človek ubije psa, bo plačal par 100€, če pa pes ubije psa, bi ga pa ustrelili. Sploh ker problem ni v psu, ampak tistem , ki zanj odgovarja (pazi, ne glede na svojo krivdo).

Če bi pes držal za vrat človeka, ne rečem, streljaj (samo pazi, kam).

Tu je treba misliti tudi na varnost državljanov...kdo ti garantira, da če dvigneš tujega psa (ja, veš, lastnik včasih ni ravno priseben), da ne bo ugriznil tebe...9 mm pač reši situacijo. Še enkrat - govorimo o napadalnih in nevarnih psih, ne o ljudeh.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ...

...

Očitno lažje napišeš karnekaj kot pa argumentiraš kot sem te prosil, kajne?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
In seveda, ko bos dvigal tujega psa, bo lastnica skocila nate, da pusti njenega psa, ker ga davis in trpi, ko ga dvigujes za ovratnico.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ravno toliko je nevaren, kot set kuhinjskih nožev, ki jih imaš ti v predalu - kdo ti garantira, da ne bo padel nož po tleh in se ti zarinil v nogo (na tem nivoju so tvoji argumenti).
9mm reši situacijo v glavi kakega vojnega veterana, paranoika ali shizota, ne pa v glavah normalnih ljudi. Poglej apolla, tako se je fsral pasje karavane, da je pozabil na pištolo za pasom.
tongue-1.gif

En pasji ugriz pa ni nič, manj boli kot če se s kladivom po prstu udariš. Ampak ne v glavah prestrašenih.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.417
7.529
113
ne vem kaksne argumentacije si si zazelel, vem pa, da sem argumentiral svoj predlog. In sicer: tezave z nevzgojenimi lastniki in psi ki jim ne priticejo, ne bomo resili z nagobcniki. Ampak dokler se zadeve ne zacnejo resevat (kot je nekdo ze predlagal - statistike, stroka, itd), bi jaz zadevo resil z obvezno uporabo nagobcnikov.

Vsaka omejitev posega v neke pravice in verjamem da psom ni fino met nagobcnika. Ampak dokler se stanje ne popravi bi jaz to resil z uvedbo obvezne uporabe nagobcnikov. Ti si ob tem napisal da si me imel za bolj razgledanega, razumnega, itd... Jaz razumem da se ti z mojim predlogom ne strinjas in da te moji argumenti ne prepricajo. Ampak to ne pomeni, da je to lahko povod za tvojo javno razpravo o moji razgledanosti.

Kaj si torej se zelis da naj ti argumentiram?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kolikor te poznam, se je človek raje umaknil, ker tebi noben argument ne zadostuje!
wink-1.gif

Me zelo slabo poznaš... čisto vedno sem le proti tistim, ki nekaj trdijo, se za nekaj zavzemajo, nekaj forsirajo - ne znajo pa argumentirati oz. je njihov odgovor ponavadi "ti argumentiraj nasprotno". Se prepoznaš? Tu notri se skrivajo razni sijani, snecerji, ti si zelo blizu, suftiji, ipd. .

In prav zaradi pacientov, ki ne znajo drugega kot pisati neargumentiranih zmazkov se še redko oglašam. Tukaj sem se odločil, da se pač bom, ker se vtikatetudi v moje pravice.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kolikor te poznam, se je človek raje umaknil, ker tebi noben argument ne zadostuje!
wink-1.gif

Me zelo slabo poznaš... čisto vedno sem le proti tistim, ki nekaj trdijo, se za nekaj zavzemajo, nekaj forsirajo - ne znajo pa argumentirati oz. je njihov odgovor ponavadi "ti argumentiraj nasprotno". Se prepoznaš? Tu notri se skrivajo razni sijani, snecerji, ti si zelo blizu, suftiji, ipd. .

In prav zaradi pacientov, ki ne znajo drugega kot pisati neargumentiranih zmazkov se še redko oglašam. Tukaj sem se odločil, da se pač bom, ker se vtikatetudi v moje pravice.
Kdo se je pa vtaknil v tvoje pravice?
confused-1.gif