Prva pomoč

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
2 tedna prej sem peljal avto na tehnični še prej sem prejšnji dan vse preveril, če je ok vse vredu drugi dan gre avto čez tehnični brez težav potem pa mi na koncu reče, če imam opremo....rečem ja in mu pokažem in reče PRVA POMOČ zamenjajte kupite jo lahko pri nas......mislim tastara prva pomoč je bila še vse cela notri je imela vse in ne vem zakaj sem moral kupit novo, če pa ej bila tastara še OK. Tud pogledal ni, če je res cela. Ne vem zakaj mi potem ni celo rekel, da naj ta staro kripo peljem an odpad in grem novega iskat.

To je še en način, kako zaslužit s temi prvimi pomočmi.
Ok saj 14 evrov pa tudi ni strošek glede na to, da sem jih dal takrat 400 evrov.
Tud vem, da piše rok uporabe v prvi pomoči.
OFF: Pa nemi spet s kakimi a ti je težko dat 14 evrov
Sicer
.

Je še kdo moral menjat prvo pomoč

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
tista prva pomoč ki je v avtu tud za mačka povit ni dost kaj šele človeka.tko da jaz kljub temu da delam v zdrastu je sploh nimam ker si z njo nimam kaj pomagati.moja prva pomoč je malce bolj izpopolnjena in zasede škatlo 50x50cm

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik shift pravi:
tista prva pomoč ki je v avtu tud za mačka povit ni dost kaj šele človeka.tko da jaz kljub temu da delam v zdrastu je sploh nimam ker si z njo nimam kaj pomagati.moja prva pomoč je malce bolj izpopolnjena in zasede škatlo 50x50cm

Kaj se frajariš ?
tongue-1.gif

Jaz sem lansko leto imel tehničnega, prvo pomoč imam...... nevem a je pretečena a kaj nimam pojma stara ko zemlja uglavnem. Pa mi je rekel da prve pomoči nimam vredu, zraven pa res zdravstvena torba, pa sem mu rekel da na prometno jaz pridem s torbo on pa z rešilcem pa bom jaz več naredil hehe pol je pa utihnu
tongue-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Kaj se frajariš ?
tongue-1.gif

Jaz sem lansko leto imel tehničnega, prvo pomoč imam...... nevem a je pretečena a kaj nimam pojma stara ko zemlja uglavnem. Pa mi je rekel da prve pomoči nimam vredu, zraven pa res zdravstvena torba, pa sem mu rekel da na prometno jaz pridem s torbo on pa z rešilcem pa bom jaz več naredil hehe pol je pa utihnu
tongue-1.gif

a maš kšno torbo viška da vržem iz škatle u torbo???zanč smo dobil ambuje od surgicala.kar fina zadevca za na teren.
drgač pa si mu dobr povedal glede torbe in rešilca.tista škatlica je itak brez veze.ker če človeka lahko oskrbiš z tisto škatlico potem mu ni nič hudega za vse ostalo pa laiki nimajo potrebnega znanja in opreme da bi lahko pomagali.že ruto za zlom roke je nekomu umetnost zavezat kaj šele imobilizirat kak ud

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik shift pravi:

OFF:
Kje pa delaš?
Terensko? Drugo?

Novejše prve pomoči imajo dodane še neke stvari za opeklino, že tastara je imela to poleg

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
...tko da jaz kljub temu da delam v zdrastu je sploh nimam ker si z njo nimam kaj pomagati.moja prva pomoč je malce bolj izpopolnjena in zasede škatlo 50x50cm
Kakorkoli, če nimaš z zakonom predpisane škatle boš plačal kazen. Pa če maš celga rešilca zadaj v prtljažniku.
Policaju bo tvoj denar prav prišel.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo bi bilo vedet, koliko ljudi je dejansko od nakupa avtomobila že kdaj odprlo prvo pomoč in pogledalo, kaj je noter.

Po mojem niti 1%.

Kar se mene tiče, nima veze, kaj je v škatli, ampak kako znaš to uporabit. Tako da bi se kar strinjal s teorijo o služenju €€€.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Te tavelke, ki so sedaj popularne pri nas, sem jaz fotru ******
evil.gif
). Sej jo stran vrgel, ker nisem vedel kaj je.
Pa kot je eden napisal: Men lahko kliniko namontirajo v avto, pa se nimam kaj pomagat
crazy1.gif
.
Sem pa prekleto za, da se uvede kak letni ali 5 letni tečaj prve pomoči. Magari na moje oz naše stroške. To je bl pomembno kot nevem kaj.
Vasj meni se zdi. Moja je nekje v zdravstvu, tako da s prvo pomoč nimam težav, ali kaj ko jo pane bo zraven, ko bo potrebno
sprasujem se.gif
.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik trust pravi:
To je še en način, kako zaslužit s temi prvimi pomočmi.
Ok saj 14 evrov pa tudi ni strošek glede na to, da sem jih dal takrat 400 evrov.
Pa pomnoži z številom vozil, je pa to lep zaslužek, tako za AMZ kot za uvoznika, ki seveda ni kaka žlahta od tistega, ki je sprejel nov zakon, ki določa, da stare škatle niso več primerne.

Enako je blo pred leti s trikotniki. Sem moral kupit novega, ker ni bil po EU standardih, čeprav je bil originalen, avto pa iz EU. Star trikotnik pa na videz tud nič drugačen od novega. Sem kupil, drugače me nebi spustil skoz tehničnega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Sem pa prekleto za, da se uvede kak letni ali 5 letni tečaj prve pomoči. Magari na moje oz naše stroške. To je bl pomembno kot nevem kaj.
.
Al pa še boljš da vozniško dobiš samo z diplomo medicinske fakultete. LOL

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Pa pomnoži z številom vozil, je pa to lep zaslužek, tako za AMZ kot za uvoznika, ki seveda ni kaka žlahta od tistega, ki je sprejel nov zakon, ki določa, da stare škatle niso več primerne.

Zato jaz niti približno nisem hotel vzet škatle od Tosame, ki je zlobirala to svinjarijo in bila sprva edini ponudnik. To ni bilo težko, ker so predpisali celo dimenzije škatle v mm
bonk.gif

Sicer so potem malo omilili stvar, ampak Tosamine škatle so se sprva prodajale po 7 starih jurjev. Moj avto je bil že registriran ob sprejetju zakona zato je bilo potrebno uskladit prvo pomoč šele po dveh(?) letih. V šparu me je prišla 10€.

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
...tko da jaz kljub temu da delam v zdrastu je sploh nimam ker si z njo nimam kaj pomagati.moja prva pomoč je malce bolj izpopolnjena in zasede škatlo 50x50cm
Kakorkoli, če nimaš z zakonom predpisane škatle boš plačal kazen. Pa če maš celga rešilca zadaj v prtljažniku.

En bimbo s PP Bežigrad je rešilcu! napisal položnico, ker ni imel ustrezne prve pomoči. Ob vsej opremi ni imel plave škatle s seznamom vsebine.
uf-1.gif

Mene bi bilo na njegovem mestu voznika sram sploh vprašati po prvi pomoči.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Policaje ničesar ni sram, predvsem svoje neumnosti ;p

Sicer pa so me do zdaj vedno vprašali na tehničnem: oprema je? Sem rekel vedno da je in je bil mir. Lani pa sem vseeno rekel da ne vem, če imam vse po pravilih, ker vem da so se vmes menjevale prve pomoči in trikotniki, v avtu pa je bila še originalna torba od Peugeota. Prvi pomoči je seveda minil rok trajanja (ja, imajo rok trajanja, tudi če je po novih pravilih, jim mislim da po 5 letih mine rok) in da ni nove vsebine. Spustil me je sicer skozi (rekoč, da noben do zdaj ni še bil noben tak pošten, da bi povedal, da ni ziher ali je vse), potem sem pa kupil v Sparu novo, je bila pol cenejša kot na bencinski.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

a res
confused-1.gif
z policaji zaenkrat dobro sodelujemo.in še nikoli nisem plačal kazni zaradi tega ker nimam plave škatlicev v avtu.začuda tudi tehničnega naredim Bp. in tudi v tujini nimam težav glede prve pomoči v avtu

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik darwin pravi:

En bimbo s PP Bežigrad je rešilcu! napisal položnico, ker ni imel ustrezne prve pomoči. Ob vsej opremi ni imel plave škatle s seznamom vsebine.
uf-1.gif

Mene bi bilo na njegovem mestu voznika sram sploh vprašati po prvi pomoči.

Se čudiš?
confused-1.gif

Saj CPPji in visoke kazni niso namenjene povečevanju varnosti na cesti. Narejene so, da se kasira. Cel sistem je narejen, da se kasira. Vse je drugotnega pomena, primarno je, da se kasira.
stupid-1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
ksz

Glede rešilcev in prve pomoči... Enaka fora je tudi z gasilskimi vozili. V gasilskem vozilu moramo poleg 4 ali več gasilnikov na prah in co2, 5000 litrov vode in še 500 litrov penila imeti tudi gasilnik, ki je predpisan za tovorna vozila. Ironija ampak tko pač je.
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

a res
confused-1.gif
z policaji zaenkrat dobro sodelujemo.in še nikoli nisem plačal kazni zaradi tega ker nimam plave škatlicev v avtu.začuda tudi tehničnega naredim Bp. in tudi v tujini nimam težav glede prve pomoči v avtu
Boš naletel na idiota (jih ni malo) , pa ti bo zakasiral.